Mam prośbę do Admina tego Forum.. Propozycje zmian

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » niedziela 22 lipca 2007, 01:16

Mam taką prośbę kamiles ja i ty już chyba wystarczająco się wypowiedzieliśmy w tym temacie i chciałbym abyśmy ucichli i czekali na wypowiedzi osób naprawdę mogących to wnieść do użytku bądź nie.

Chyba pora coś napisać bo Admini nie mają czasu na pisanie (dobrze, że chociaż czasami czytają ):D a tu czekają na odpowiedź
Rozmawiałam ze Smoke na temat "szybkiej odpowiedzi". Ma z Plutem zobaczyć co się da zrobić. Zobaczą czy to nie będzie wymagało zmiany wersji phpbb. Szybka odpowiedź rzeczywiście zmniejszy liczbę zapytań. Może trochę to odciąży sql'a, ale jak duże będzie to miało znaczenie (czytaj serwer przestanie mulić)........zobaczymy.
ella
Moderator

Postprzez ella » czwartek 26 lipca 2007, 23:27

No i ........
Dostałam info że jest problem ze wszystkimi modyfikacjami typu "by PRzemo" dla phpbb bo jego modyfikacje dzialaja dla mysqla a nasz phpbb postawiony jest na postgresie.
Tak więc prawdopodobnie nic z tego nie będzie.
ella
Moderator

Postprzez karolina1 » piątek 27 lipca 2007, 00:15

Chwilka - forum jest postawione na skrypcie Przema? Jeśli tak, to opcję szybkiej odpowiedzi można włączyć bezpośrednio z panelu admina: PA > Ogólne > Konfiguracja > Ustawienia widoku tematów. Szczerze mówiąc, to nie widzę tu związku z bazą danych... Jeśli natomiast forum znajduje się na czystym phpBB to wystarczy ściągnąć i zainstalować moduł oferujący taką opcję.

Na marginesie - bez względu na to na jakim skrypcie oparte jest forum, na dole strony powinna znajdować się stopka licencyjna.
karolina1

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka