Czy jesteś mistrzem kierownicy?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Czy jesteś mistrzem kierownicy?

Postprzez czemu » sobota 30 czerwca 2007, 13:24

A czy Ty jesteś mistrzem kierownicy? Zdążysz przed czasem?

http://www.kazdy-moze-przegrac.pl/

(najpierw zagrajcie, później komentujcie - taka prośba)
05.09 WORD Katowice o/Tychy - zdane :)
czemu

Postprzez albin » sobota 30 czerwca 2007, 19:57

No niestety zgodnie z przepisami to się nie da zdążyć przed czasem. Natomiast co do przejazdów kolejowych i ukazania niebezpieczeństwa z tym związanym to bardzo ciekawy pomysł.
Czasami kogoś opierd...., że nie upewnił się przed przejazdem kolejowym, ale wtedy dostaje odpowiedź: ...przecież był strzeżony...
albin

Postprzez scorpio44 » sobota 30 czerwca 2007, 22:22

albin napisał(a):Czasami kogoś opierd...., że nie upewnił się przed przejazdem kolejowym, ale wtedy dostaje odpowiedź: ...przecież był strzeżony...

Od paru lat uparcie poszukuję jednej choćby osoby poza mną, która na strzeżonym przejeździe się rozgląda - nie znalazłem.......
scorpio44

Postprzez disco » sobota 30 czerwca 2007, 22:45

scorpio44 napisał(a):
albin napisał(a):Czasami kogoś opierd...., że nie upewnił się przed przejazdem kolejowym, ale wtedy dostaje odpowiedź: ...przecież był strzeżony...

Od paru lat uparcie poszukuję jednej choćby osoby poza mną, która na strzeżonym przejeździe się rozgląda - nie znalazłem.......

to już znalazłeś ;) nie mam za grosz zaufania do personelu obsługującego przejazd
disco

Postprzez cman » sobota 30 czerwca 2007, 22:56

No i ja też :). I zamierzam wpajać to również kursantom.
cman

Postprzez maciass » niedziela 01 lipca 2007, 00:17

ja na każdym przejeździe zwalniam prawie do zera żeby sie porządnie rozejrzeć, za wiele razy słyszałem o wypadkach na strzeżonych przejazdach, bo dróżnik zasnął, bo był pijany, bo zawiódł sprzęt itp, i nawet nikt mi tego nie musiał wpajać, to czysta logika ;)
prawo jazdy kat. B od grudnia 2006 ;)
maciass

Postprzez scorpio44 » niedziela 01 lipca 2007, 00:50

Miałem na myśli swoich znajomych. ;) Na forum już dyskutowaliśmy kiedyś na ten temat i na szczęście sporo osób deklarowało, że zawsze zachowują wszelkie środki ostrożności na przejazdach (inna sprawa, że czy jest tak w rzeczywistości, nie sprawdzę :P :D).
scorpio44

Postprzez ella » poniedziałek 02 lipca 2007, 20:00

Z ciekawości się nie zatrzymałam i........ robi to wrażenie :shock:
ella
Moderator

Postprzez _Sylwan_ » poniedziałek 02 lipca 2007, 20:53

no dziwne mój pogrzeb był o 20:00 a ja miałem wypadek 20:48 tego samego dnia i jak to możliwe?? A tak na poważnie to ta gra ma na celu otrzeźwienie umysłu osobom które nie rozglądają się na przejeździe kolejowym (nawet tym z zaporami)
Jak może to być tragiczne można zauważyć na naszym kierowcu rajdowym J. Kuligu [*]
_Sylwan_

:)

Postprzez Polonez » poniedziałek 02 lipca 2007, 21:45

scorpio44 napisał(a):Od paru lat uparcie poszukuję jednej choćby osoby poza mną, która na strzeżonym przejeździe się rozgląda - nie znalazłem.......

Scorpio to tutaj Cię zagne. Ostatnimi czasy jeżdziłem z kumplem całymi dniami - po nieznanym mi rejonie. Kilka razy na dzień przejeżdżaliśmy przez niestrzeżony przejazd kolejowy - dobrze oznakowany ze znakiem STOP. Kolega przez przejazd pomykał lekko z jakieś 50km/h - zawsze na 3cim biegu... Myśle sobie chłopak teren zna, pewnie linia kolejowa nie używana to chłopak pomyka. Ale patrz pewnego razu na tory i wydają mi się używane hhmmm :shock: Po pewnym czasie ja robiłem za kierowce a owy kolego siedział sobie z boku. Dojeżdżam do tego przejazdu i Ja ( jak to JA :P ) oczywiscie się zatrzymuje i pytam : Marku a tutaj jeżdża pociągi czy nie ? On że jeżdża - No to dlaczego się nigdy nie zatrzymujesz przed tym przejazdem ? A po co - przecież jak pociag jedzie to trąbi no nie :?:

Szczena mi opadła - bez komentarza .... :shock:

PS. Zawsze zatrzymuje się przed przejazdami oznaczonymi znakami STOP / przejazdami niestrzeżonymi , przy przejazdach strzeżonych wytracam prędkość do 20km/h rozglądam się i w taki sposób je pokonuje.
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez bejbej » wtorek 03 lipca 2007, 21:27

no ja niestety nie zdjążyłam ucieknąć przed pociągiem ;/ raczej jak wszystcy tutaj zgromadzeni.
14.06.2007
Teoretyczny ( + )
Praktyczny:
- plac ( + )
- misto ( + )
(2007-06-22) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2007-06-26) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
bejbej

Powrót do Sytuacje na drodze