Ustawienia daty i zegara w najnowszym Fordzie Fiesta

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Ustawienia daty i zegara w najnowszym Fordzie Fiesta

Postprzez ===Dawid=== » piątek 08 czerwca 2007, 21:59

Witam
Mam taki probem.
Otóż nie moge ustawić odpowiednio daty.
Robie tak jak jest napisane w instukcji czyli:naciskam clock i strzałkami w prawo i w lewo przestawiam sobie co chce ustawić ,data i zegar ustawiam wszystko odpowiednio i później naciskam ponownie clock i niby wszstko jest ok. Jednak po wyłączeniu radia o ponownym włączeniu wszystko się resetuje :?
Zegar ustawiłem tam gdzie są obrotomierze i jest zamapiętany i zmieniony także w radiu jednak nie da się tam ustawić daty i trzeba przez radio jednak przez radio mi nie zapamiętuje ustawień. Dodam że jest to model 6000cd.
Jeżeli ktoś potrafi mi pomóc to prosze o jakieś sugestie i porady.
pozdrawiam Dawid
===Dawid===

Postprzez maciass » piątek 08 czerwca 2007, 22:24

:shock: mam podobny problem w nowej Fieście, zegar w radiu cały czas chodzi o godzine do tyłu ale tylko jak jest czas zimowy :lol: próbowałem wiele razy go przestawiać ale zawsze po odpaleniu auta powracał do poprzedniej godziny, teraz jak jest czas letni to problemu nie ma ale potem znowu bedzie to samo. w serwisie powiedzieli ze nie mają pojęcia co z tym zrobić. model radia 5000C
prawo jazdy kat. B od grudnia 2006 ;)
maciass

Postprzez ===Dawid=== » sobota 09 czerwca 2007, 10:43

maciass
Spróbuj ustawić zegar z wyświetlacza tam gdzie masz kontrolki. Prawym przyciskiem możesz ustawić godzine (musisz dłużej przytrzymać przycisk) tylko nie da się tam ustawić daty i mam z tym problem :?
Pozdrawiam, Dawid.
===Dawid===

Powrót do Porady techniczne