Egzaminy w Anglii

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Egzaminy w Anglii

Postprzez Dydekk » środa 06 czerwca 2007, 22:25

Witam przegladajac stronki natknelem sie na wasze forum. Obecnie mieszkam w Anglii i zdalem egzamin teoretyczny, ale niestety nie moge zrobic praktyki, poniewaz centrala zostaje przenoszona w inna czesc miasta. Wydaje sie smieszne to co pisze ale bede sie "przeprowadzac" miesiac. A teraz moje pytanie czy w Polsce sa akceptowane Angielskie egzaminy teoretyczne(oczywiscie mam wszystkie certyfikaty ktore dostalem itp.) bo chcialem dokonczyc czesc praktyczna w Polsce podczas wakacji. Prosze o jakiekolwiek info. Z gory dzieki :D Pozdro
Dydekk

Re: Egzaminy w Anglii

Postprzez ella » środa 06 czerwca 2007, 23:31

Dydekk napisał(a): A teraz moje pytanie czy w Polsce sa akceptowane Angielskie egzaminy teoretyczne(oczywiscie mam wszystkie certyfikaty ktore dostalem itp.) bo chcialem dokonczyc czesc praktyczna w Polsce podczas wakacji.

Do niczego ci się ten egzamin u nas nie przyda. Natomiast obcokrajowiec po spełnienu paru warunków może u nas zrobić kurs i zdać egzamin (teoria+praktyka)

Te warunki to
Art. 90. 1. Prawo jazdy otrzymuje osoba, jeżeli:
5) przebywa na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej przez co najmniej 185 dni w każdym roku kalendarzowym ze względu na swoje więzi osobiste lub zawodowe albo przedstawi zaświadczenie, że studiuje od co najmniej sześciu miesięcy.
ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka