alko-testy niedozwolone

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

alko-testy niedozwolone

Postprzez barendd » poniedziałek 28 maja 2007, 08:20

http://motoryzacja.interia.pl/samochody ... lem,917120

ten artykuł wzbudził dyskusje z moim ojcem na temat tego czy powinni pozwalać robić takie testy na komisariatach. ja jestem całkowicie za, mój ojciec przeciw. bo jeśli chodzi o finanse to chyba każdy może jednorazowo wyciągnąć z kieszeni już ta złotówkę czy 2 z za ustnik i użyczenie alkomatu na komisariacie. mój ojciec argumentuje to tym ze to nie służba zdrowia żeby robić badania temu kto sobie przyjdzie. ja tej argumentacji nie uznaje bo taki ktoś może wsiąść do samochodu później jeśli nie będzie świadomy tego ze jeszcze ma alkohol we krwi. jak wiemy nie zawsze czujemy to ze mamy jeszcze lekka korbę.
barendd

Postprzez Qnia » poniedziałek 28 maja 2007, 11:14

Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :/ Policjanci nie chcę dawać ludziom możliwości zbadania alkomatem, bo jesli zainteresowany będzie miał jednak za dużo alkoholu w wydychanym powietrzu, to nie wsiadzie za kółko, a kogo będą Ci policjanci łapać? 1 zł a mandat i te inne kary za jazdę pod wpływem alkoholu to duża różnica. To jest smutne i okrutne, bo ile wypadków będzie, ale nie da się tego inaczej wyjaśnić. W naszym państwie każdy szuka jak tu zarobić. Zawsze można kupić sobie mały domowy alkomacik, ja taki mam i bardzo sie przydaje. Ten kto będzie chciał sprawdzić się przed wyjechaniem kupi sobie taki alkomacik, koszt jest niewielki i będzie miał tak samo.
Zdane 04.04.2007
Odebrane 16.04.2007

Samochód kupiony 18.04.2007

UWAGA!!! KOBIETA ZA KIEROWNICĄ :P
Qnia

Postprzez marcij » poniedziałek 28 maja 2007, 12:29

Niby koszt niewielki , ale rowniez niedokladnosc duza. Niestety homologowany alkomat to kwestia kilkuset zlotych , tym najtanszym , za kilkadziesiat zlotych niestety ufac nie mozna.
Obrazek
marcij

Postprzez barendd » poniedziałek 28 maja 2007, 12:41

zgadzam sie z marcij. tanie alkomaciki raczej nie budza zaufania. wszedzie zawsze chodzi o pieniadze. ten kraj jest naprawde po...rabany. no ale coz taka juz jest nasza ojczyzna
barendd

Postprzez Qnia » poniedziałek 28 maja 2007, 12:53

No ja nie mówiłam o takich za kilkadziesiąt złotych tylko o takich lepszych:] To zawsze zaoszczędzi pieniądze (zamiast mandatu) i punkty karne a nawet czasem życie ludzkie. Mam taki alkomacik i sie sprawdza.
Zdane 04.04.2007
Odebrane 16.04.2007

Samochód kupiony 18.04.2007

UWAGA!!! KOBIETA ZA KIEROWNICĄ :P
Qnia

Powrót do Luźna gadka