Kurs kategorii A - dziennik

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Czy uważasz, że taki opis kursu jest potrzebny/przydatny ?

Tak
19
95%
Nie
0
Brak głosów
Nie wiem, nie mam zdania
1
5%

Liczba głosów : 20

Kurs kategorii A - dziennik

Postprzez studi » czwartek 08 marca 2007, 22:41

Witam,

Może się komuś to przyda, a może nie, ale postanowiłem, że opisze swój kurs kategorii A dzień po dniu, na który właśnie się zapisałem, a który rozpoczyna się 13 marca, potem uzupełnię go jeszcze o relację z egzaminu lub ów jeśli będzie ich więcej, oczywiście relacje zamieszę również na forum.

Może będzie to ciekawa lektura, a może nie, ocenicie to sami, ale może dzięki temu dowiecie się jak powinien wyglądać (taką mam nadzieje) albo będzie to przestroga dla innych (mam nadzieje, że nie) jak taki kurs nie powinien wyglądać.

Tak czy inaczej kurs zaczyna się w najbliższy wtorek i na razie będą przez kilka dni zajęcia z teorii, niby nic nadzwyczajnego, ale z pierwszego kontaktu wiem, że może być ciekawie, gość ma ogromną wiedzę, a przy tym z tego co wiem, duże poczucie humoru.

Zapraszam zatem do lektury tegoż dziennika, czy blog'a nazwijcie to jak chcecie.
http://studi.bloog.pl oraz do komentowania na bieżąco wpisów, które tam będę zamieszczał.
Ostatnio zmieniony sobota 17 marca 2007, 11:56 przez studi, łącznie zmieniany 1 raz
ObrazekObrazek

No i jestem dwuliterowy AB ;-)
studi

Postprzez karolina1 » czwartek 08 marca 2007, 23:52

Ciekawy pomysł...
Obrazek
karolina1

Postprzez Silent » piątek 09 marca 2007, 10:15

Fajny pomysł. Na pewno przyda się innym, pod warunkiem że wszystko będzie obiektywnie przedstawione ;)
Obrazek
Silent

Postprzez studi » piątek 09 marca 2007, 12:20

Widzę, że jednak jakiś odzew jest na mój pomysł, to cieszy, choć z drugiej strony na ok. 60 osób jakie przeczytało tego posta tylko 2 wpisy i 8 głosów w ankiecie, to już mniej budujące.

A co do tego co napisał Silent mam nadzieje, że będę miał na tyle dystansu aby opis był obiektywny

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

studi

Postprzez cman » piątek 09 marca 2007, 12:47

Nie każdemu chce się klepać tyle po klawiaturze :wink:
Pomysł bardzo fajny. Sam chętnie poczytam, mimo że jestem już po kursie (na kat. A oczywiście).
cman

Postprzez ella » piątek 09 marca 2007, 21:10

Zapraszam zatem do lektury tegoż dziennika, czy blog'a nazwijcie to jak chcecie.

Chętnie poczytam :learn: , chociaż tej kategorii robić nie będę
ella
Moderator

Postprzez lesiu1111 » piątek 09 marca 2007, 21:46

Ja także dodałem do Zakładek. Pewnie nie będę nigdy robił tej kategorii, ale lubię czytać takie dzienniki. Pozdrawiam.
Mess with the best, die like the rest!
lesiu1111

Postprzez ella » piątek 16 marca 2007, 00:56

o i co jest grane? :what:

Ten Serwer Wirtualny został zablokowany z przyczyn niezależnych od operatora. Prosimy o kontakt emailowy lub telefoniczny:

e-mail: bok@hostings.pl

tel: (075)77 50 530
ella
Moderator

Postprzez studi » piątek 16 marca 2007, 01:48

ella napisał(a):o i co jest grane? :

No właśnie,
okazało się, że operator serwera nie zapłacił abonamentu za kolejny okres czy cos takiego i jego serwer został odłączony :-(

Jak tylko serwerek zostanie odpalony, albo jak odzyskam informacje, które tam zamieściłem to ruszamy dalej z dziennikiem, najwyżej zmienimy serwerek na inny.

Tak czy inaczej przerwa nie z mojej winy, ale trzymam rękę na pulsie i myślę, że "wkrótce powrócimy"

Pozdrawiam

---------------------------------------------------------------

Dodano 16 marca 2007, godz. 22:00

Witam ponownie,

ponieważ awaria serwera nie ustępuje postanowiłem wykorzystać moje konto na WP i tam przeniosłem się z "dziennikiem".

Zapraszam zatem pod nowy adres http://studi.bloog.pl

Pozdrwiam
ObrazekObrazek

studi

Człowiek bywa leniwy

Postprzez studi » niedziela 22 kwietnia 2007, 09:13

Witajcie,
Jak napisałem w tytule, człowiek bywa leniwy, ja również, dlatego też stwierdziłem, że nie będę prowadzić dwóch blogów o tej samej treści bo to trochę bez sensu.

Zatem jeden, ale który?

I tu z pomocą przyszli mi sami operatorzy, studi.bloog.pl ma więcej statystyk, wbudowanych narzędzi, studi.czytajto.pl ciągle jakieś awarie i przerwy w działaniu, więc sprawa była prosta zamykamy ten na czytajto.pl.

No więc informuje wszem i wobec:
blog pod adresem studi.czytajto.pl zostaje zamknięty, a nowe wpisy będą ukazywać się wyłącznie na stronie studi.bloog.pl.

Ale nie martwcie się, kolejne wpisy już nie długo, a wszystkie wasze komentarze z dniem dzisiejszym zostały przeniesione do studi.bloog.pl.

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

studi

Postprzez ella » wtorek 22 maja 2007, 21:26

No i dziennik Studiego (troszeczkę okrojony) doczekał się wydania na stronie głównej portalu :P
http://www.prawojazdy.com.pl/index.php? ... d_news=593

Muszę przyznać, że ten bloog jest bardzą dobrą pomocą dla innych kursantów w nauce jazdy na motorze. Sami wiemy jak różnie szkoły podchodzą do szkolenia.
Mam nadzieję, że Studi opisze jeszcze dość dokładnie egzamin i będzie to super pomoc dla innych zdających bo sporo pytań z tej kategorii pojawiło się ostatnio na forum. Chyba sezon na motory..... :wink:
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » wtorek 22 maja 2007, 23:15

ella napisał(a):Chyba sezon na motory..... :wink:

Z moich obserwacji wynika, że odkąd się zrobiło ciepło, to ogólnie po naszych drogach śmiga strasznie dużo jednośladów (zwłaszcza skuterów). Dużo więcej, niż jeszcze w zeszłym roku.
scorpio44

Postprzez studi » środa 23 maja 2007, 08:15

Wydaje mi się poprostu, że dzięki prywatnemu importowi oraz zalewu skuterów z supermarketów (polska chińszczyzna jak ja to mówie, bo w większości są to skutery polskiego producenta, produkowane na zlecenie w chinach) poprostu stało się to na tyle tanim i dostępnym środkiem transportu, że jest tego coraz więcej.

I dobrze, bo człowiek nie dusi się w puszce, tylko jeszcze jak by w parze z ilością szło wyszkolenie tych ludzi.

Co do "dorosłych" motonitów to też włos się jeźy na głowie jak widzę jak niektórzy się poruszają i nie chodzi tu o omiejętności, ale ubiór (jakieś szorty, zero ochrony na wypadek gleby) czy zachowanie tzw. plecaka, dojazd do skrzyżowania a plecak nogi na jezdnie, no poprostu zgroza, utrącił bym takie kulasy.
ObrazekObrazek

studi

Powrót do Luźna gadka