pytanie z egzaminu dla egzaminatorów

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez zbla » środa 02 maja 2007, 18:10

Jak już to wersja pierwsza, pytanie nie bylo tak rozbudowane jak to drugie, które napisałeś. Poza tym jakby osoba utraciła kwalifikacje w związku z niezdanym egzaminem to by już nie była kierowana na egzamin z punktu 1a tylko innego.
Czyli widzę że przychylasz się do mojego toku rozumowania, a jednak odpowiedzi A i C były nieprawidłowe.
zbla

Postprzez jjaacc » środa 02 maja 2007, 23:47

Tak w ogóle to zapis w art. 114 jest bardzo ciekawy. Bo niby w jaki sposób starosta ma stwierdzić „uzasadnionych zastrzeżeń co do jej kwalifikacji”. Zobaczy go na ulicy czy jak?
Jeżeli kieruje Policja w związku z 24 punktami to wszystko jest jasne. A tu starosta ma kierować, a niby na podstawie czego, donosu sąsiada. Skarg pasażerów autobusu?
Jak to jest na podstawie czego starosta może dojść do takiego wniosku?
jjaacc

Postprzez ella » czwartek 03 maja 2007, 00:02

A może na podstawie tego, że goścu ma na przykład prawko na kategorię A i zdaje już trzeci raz teorię na B i za każdym razem robi po 15 błędów. Z tego wniosek, że nie zna przepisów i starosta cofa mu kategorię A i kieruje na ponowny egzamin.
To taka moja własna teoria nie podparta przepisami :D
ella
Moderator

Postprzez jjaacc » czwartek 03 maja 2007, 00:10

Też tak pomyślałem, i nawet słyszałem o takim przypadku, podobno kiedyś WORD mógł występować z takim wnioskiem do starosty. Ale w obecnych przepisach nigdzie nie doszukałem się takiego zapisu, a może nie dość dokładnie szukałem.
jjaacc

Postprzez KUBA_1 » czwartek 03 maja 2007, 00:13

Bzdura, dziwię sie dlaczego zbla nie spyta o swój problem w "swoim" biurze WORD. ja tak zrobiłem Strostwo też służy pomocom.
Gra szpana wszysko-wiedza?
Oni tam robią ten nr na co dzień.
A może WORD taki cienki?
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Postprzez cman » czwartek 03 maja 2007, 09:54

jjaacc napisał(a):Tak w ogóle to zapis w art. 114 jest bardzo ciekawy. Bo niby w jaki sposób starosta ma stwierdzić „uzasadnionych zastrzeżeń co do jej kwalifikacji”. Zobaczy go na ulicy czy jak?

Z tego co mi wiadomo, to tak. Oczywiście nie dosłownie, że starosta zobaczy kogoś na ulicy, ale w sytuacji gdy ktoś inny zobaczy i mu doniesie. Przede wszystkim policja, czy straż miejska. Zwykły obywatel w sumie też by mógł, ale musiałby raczej dokładnie opisać i uzasadnić swoje podejrzenia.
cman

Postprzez kopan » czwartek 03 maja 2007, 10:34

Z tych trzech odpowiedzi prawdziwą jest odpowiedź
b. Podlega egzaminowi teoria + praktyka.

Wynikiem tej sumy w zależności od tego co jest w skierowaniu na egzamin jest teoria lub praktyka.
Starostwo decyduje na jaki egzamin osobę skierować .
Skierowanie może być wyłącznie a) teoria.
lub b) praktyka.
Więc wynik teoria + praktyka jest teoria lub praktyka.
kopan

Postprzez zbla » czwartek 03 maja 2007, 12:46

No właśnie odpowiedź B jest nieprawidłowa, odpowiedziałem tak ostatnio i było źle.
Do Kuby_1, aj spokój z tymi twoimi spostrzeżeniami. Nie wiem czy wiesz ale pytania dla egzaminatorów są w inny sposób konstruowane, trzeba nad nimi nieco pomyśleć i poszukać. I zapewniam cię że panie w okienku na to mi nie odpowiedzą.
zbla

Postprzez scorpio44 » czwartek 03 maja 2007, 16:06

zbla napisał(a):Odpowiedziałem A,C i odpowiedzi były błędne.

zbla napisał(a):No właśnie odpowiedź B jest nieprawidłowa, odpowiedziałem tak ostatnio i było źle.

Hmm? :D :D
scorpio44

Postprzez zbla » czwartek 03 maja 2007, 17:41

No właśnie i tu cały problem, że nie wiem o co biega. Może się coś zmieniło od ostatnich kilku miesięcy, a ja o tym nie wiem.
Już tak myślę, że może trzeba było odpowiedzieć A, albo wybrać jedynie odpowiedź C bo wybrane obie razem są błędne, sama odpowiedź B też jest błędna.
Takie są te pytania. i jak tu ma ktoś zdać.
zbla

Postprzez kopan » czwartek 03 maja 2007, 19:07

A ma zdać i zda.
Nie wiadomo o co chodzi to o pieniądze chodzi.
Poprawną odpowiedzią jest ta - którą autor uznał za poprawną a która to, to za drobną opłata w wiadomym miejscu, nie wiadomym wszystkim, uzyskać można.
Egzaminator to osobnik przede wszystkim wykonujący w praktyce czyjeś widzi mi się – interpretacje.
Więc nie dziwi mnie to pytanie.
A może autora spytać jaka i dlaczego ta a nie inna odpowiedź jest prawidłowa.
Tylko niech nie mówi że to to, bo ON autor - uznał że ta to jest ta poprawna.

Mamy tu z mojej strony podejrzenie o korupcję wypowiedziane publicznie.
Niech autor tych pytań sam odpowie na nie i to z uzasadnieniem.
Czego akurat te a my mu powiemy czego akurat nie te i to z uzasadnieniem.
Polska to nie Indie u nas świętych krów nie ma.

Ps. A może mogło być tak, że wszystkie odpowiedzi mogą być błędne więc nie zaznaczamy żadnej.
kopan

Postprzez KUBA_1 » czwartek 03 maja 2007, 21:02

Co autor ma na mysli?
zbla
Jak masz watpliwosci gdzie spytać to spytaj komisję egzaminacyjną na egzamnie. Wiem co piszę bo też miałem taką możliwość. Wystarczy troche odwagi i znasz odpowiedź prosto od autora. Na "giełdzie" po egzaminie każdy w emocjach poegzaminacyjnych mówi różne bzdury i nagrywa się to na dyktafony. A pytania są konkretne, przynajmniej ja na takowe trafiłem. Nie panikuj powodzenia (w Koszalinie)???
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Postprzez zbla » piątek 04 maja 2007, 16:30

Podejrzewam, że Ci goście z tej komisji takiego testu by nie zaliczyli. Więc nie ma co ich pytać.
Już tak myślę, że może trzeba do tego podejść matematycznie, w matematyce "lub" znaczy sumę, więc może T+P też jest prawidłowo. A więc wszystkie odpowiedzi były by prawidłowe.
zbla

Postprzez kopan » sobota 05 maja 2007, 21:26

W tym pytaniu kluczowym słowem jest słowo - podlega.
To że chłop podlega obowiązkowi służby wojskowej nie znaczy że ją odbędzie.

Biorąc przez analogię odpowiedź tylko teoria jest błędna jak i odpowiedź tylko praktyka.
Bo podlega obowiązkowi zdawania tego lub tego.
Ps. Wszystkie trzy odpowiedzi nie mogą być prawidłowe .
kopan

Postprzez jjaacc » niedziela 06 maja 2007, 01:10

Aż strach pomyśleć co będzie, jak ci co układają tego typu pytania ułożą pytania dla kandydatów na kierowców i utajnią bazę pytań. Przynajmniej nikt nie będzie się czepiał, bo nikt nie będzie znał ich treści.
jjaacc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów