Jakiej stacji radiowej lubicie słuchać w samochodzie?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jaka jest Twoja ulubiona rozgłośnia radiowa?

Radio Zet
4
14%
RMF FM
9
31%
Eska lub Eska Rock
10
34%
Roxy FM
1
3%
Radio Złote Przeboje
4
14%
Radio publiczne (Jedynka, Trójka, etc)
1
3%

Liczba głosów : 29

Jakiej stacji radiowej lubicie słuchać w samochodzie?

Postprzez Gość » czwartek 12 kwietnia 2007, 23:25

Jest już wątek o muzyce za kółkiem, to teraz coś dla fanów radiofonii. Mamy w Polsce kilka komercyjnych jak i publicznych rozgłośni jakich często się słucha jadąc samochodem. Zapewne każdy znajdzie dla siebie odpowiednią stację wedle swoich upodobań muzycznych. Kogo interesuje nowa jak i stara muzyka zapewne nastawi sobie RMF bądź Radio ZET. Inny z kolei lubiący taneczną muzykę z lat 70-tych i 80-tych ustawi sobie Złote Przeboje, natomiast ktoś kto za muzą nie specjalnie przepada i woli audycje tematyczne to zda się na Program Pierwszy bądź Trzeci.

Osobiście jak jadę z ojcem to ustawiam sobie Radio Złote Przeboje, gdyż lata 80-te to moja pasja życiowa, a tam właśnie najwięcej leci piosenek z tej dekady. A ostatnio to w ogóle całkowicie zmienili repertuar i grają tam takie perełki, jakie naprawdę ciężko usłyszeć w innej komercyjnej rozgłośni. A co takiego tam grają? Ano bywa sporo kawałków do jazdy, warto wymienić takich wykonawców jak: Modern Talking, Pet Shop Boys, C.C. Catch, Bronski Beat, Michael Jackson, Billy Idol, Madonna, Cindy Lauper, France Gall, Londonbeat, Baccara, Mylene Farmer i wiele innych. Polecam :!:
Gość

Postprzez miros » piątek 13 kwietnia 2007, 12:15

Brakuje mi tu jeszcze radiostacji.
Zaznaczylem eske, ale czasami slucham rowniez radia zet i radiostacji wlasnie.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez czemu » piątek 13 kwietnia 2007, 13:09

Antyradio ;)
05.09 WORD Katowice o/Tychy - zdane :)
czemu

Postprzez pcuryllo » piątek 13 kwietnia 2007, 15:05

mi to tam chyba obojętne, żeby tylko grało. :)
Pozdrawiam,
Piotr Curyłło

http://kierowca-zawodowy.pl
pcuryllo

Postprzez fafal » sobota 14 kwietnia 2007, 00:21

To ja Was wszystkich teraz zadziwie. Najlepszym radiem jest.....CB-Radio :)
Interesujesz sie motoryzacja? a moze ciezarowkami?
Sprawdz http://www.fan4truck.yoyo.pl/forum
Prawo jazdy:
kat. B
kat. C
kat. C+E
fafal

Postprzez scorpio44 » sobota 14 kwietnia 2007, 12:37

A tam, najlepsze radio do słuchania w samochodzie to Blaupunkt. :D :D
scorpio44

Postprzez She18 » sobota 14 kwietnia 2007, 12:40

Oczywiście że ESKA :D
Egzamin zdany:12.05.2006r.
Prawko odebrane:24.05.2006

Obrazek
She18

Postprzez Gość » sobota 14 kwietnia 2007, 13:23

She18 napisał(a):Oczywiście że ESKA :D

No nie wiem. Dla mnie nie jest to takie oczywiste że akurat TA stacja. Tam leci muzyka nowa i mało ambitna (grzecznie mówiąc). Nie chcę tu nikogo obrażać, ale wydaje mi się że im osoba młodsza, tym i młodszy mniej dojrzały gust. Bez urazy. Eski nie słucham bo taka muzyka mi po prostu nie odpowiada. Wolę po prostu ambitniejsze lata 80-te :)
Gość

:)

Postprzez Polonez » sobota 14 kwietnia 2007, 13:50

fafal napisał(a):To ja Was wszystkich teraz zadziwie. Najlepszym radiem jest.....CB-Radio :)

Ano dobre jest :D Ja jakoś nigdy nie moge pogodzić słuchania Radia a Radia CB. Jak idzie radio FM to jest OK , ale jak zarzuce sobie płytkę CD i idzie dość głośno to CB radio nastawione na Maxa.

Fajnie jest stać sobie w korku - teraz się ciepło zrobiło i słychać CB na zewnątrz, odgłosy radia z Poloneza, antena na dachu :?: Miny kierowców wokół? Bezcenne hihi :P :P :P
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez She18 » sobota 14 kwietnia 2007, 14:38

Kurdupel napisał(a): ale wydaje mi się że im osoba młodsza, tym i młodszy mniej dojrzały gust.

Taa, nie wydaje mi się że, My, młodzi mamy mniej dojrzały gust
Po prostu znudziła nam się ta trochę starsza muzyka i szukamy nowego :wink:
I chociaż mam 20 lat to lubię słuchać nowości jaki i tych starszych piosenek :wink: Ale każdy ma inny gust.... :wink:
Egzamin zdany:12.05.2006r.
Prawko odebrane:24.05.2006

Obrazek
She18

Postprzez Gość » sobota 14 kwietnia 2007, 15:03

Nie no z drugiej strony racja. Nie ukrywam że wolałbym już włączyć Eskę i mieć szczyptę nowości niż na okrągło słuchać takich nielubianych przeze mnie staroci jak: The Animals, Lobo czy Scott McKenzie. :twisted: Na szczęście Złote Przeboje już tak często tego nie puszczają i doszło ostatnio więcej nowszych rzeczy. Może nie aż tak nowych jak w Esce, ale dość świeżych :) Z lat 80-tych też sporo niecierpię. Ponad wszystko wkurza mnie ballada "She's Like The Wind" Patricka Swayze :twisted: Tego to wyjątkowo nie mogę ścierpieć :!: A z nowości to dobija mnie taka nowa piosenka, nie wiem kto to śpiewa, jakaś babka i zaczyna się śpiewem: "Siakiera, Siakiera" :twisted: Także reasumując każda rozgłośnia ma swoje dobre i złe strony, bo np w Esce żadnego Patricka Swayze nie usłyszymy :)

Co się tyczy Ciebie She18, to proponuję poprosić o aktualizację nicka :D Nie żebym się czepiał, ale widniejąc pod She18 wprowadziłaś mnie nieco w błąd (i pewnie nie tylko mnie). Nie ukrywam że przyjemniej jest mi odpisywać starszej dziewczynie, zbliżonej do mnie wiekiem, a sam mam już swoje lata :shock:. Myślę że moderacja powinna sama zadbać o ten fakt i co roku zmieniać nicka bez pytania dodając jeden roczek więcej ;)
Gość

Postprzez scorpio44 » sobota 14 kwietnia 2007, 16:04

Kurdupel napisał(a):Co się tyczy Ciebie She18, to proponuję poprosić o aktualizację nicka :D Nie żebym się czepiał, ale widniejąc pod She18 wprowadziłaś mnie nieco w błąd (i pewnie nie tylko mnie). Nie ukrywam że przyjemniej jest mi odpisywać starszej dziewczynie, zbliżonej do mnie wiekiem, a sam mam już swoje lata :shock:. Myślę że moderacja powinna sama zadbać o ten fakt i co roku zmieniać nicka bez pytania dodając jeden roczek więcej ;)

Aleś powiedział, co wiedział... :P ;) A kto powiedział, że liczba w nicku musi zawsze oznaczać liczbę latek? Pewnie w wypadku koleżanki tak było, kiedy zakładała tego nicka, ale wcale tak być nie musi. A poza tym nick jest stały i niezmienny, i jeszcze tego by brakowało, żeby moderatorzy sobie je zmieniali do woli.

PS: Najśmieszniejsze, że dopiero pisząc to, uświadomiełm sobie, że sam mam nicka z liczbą niemającą nic wspólnego z wiekiem. :D
scorpio44

Postprzez Gość » sobota 14 kwietnia 2007, 16:38

scorpio44 napisał(a):Najśmieszniejsze, że dopiero pisząc to, uświadomiełm sobie, że sam mam nicka z liczbą niemającą nic wspólnego z wiekiem. :D

hehe niech zgadnę... To 44 to Twój rozmiar buta :D

Wracając do rozgłośni to planowałem kiedyś założyć swoje radio internetowe, lecz moje łącze by niestety tego nie wytrzymało :? Najlepiej to puścić osiedlową rozgłośnię, tylko kto by w dzielnicy mnie słuchał... :roll:
Gość

Postprzez pete » sobota 14 kwietnia 2007, 19:14

Ja w aucie słucham RMF MAXXX, Eski, RMF i Zetki ;-) Albo czegoś z odtwarzacza mp3 bo kupiłem sobie adapterek ;-) Nie ograniczam się do jednego gatunku muzyki. Słucham tego, co mi się podoba :) Szkoda, że mam w Lagunie fabryczne radio bo dawno bym kupił sobie jakieś na cd/mp3. Ale szkoda sterowania na kierownicy i wyświetlacza na konsoli centralnej.
B- 28.09.06
pete

Powrót do Luźna gadka