Egzamin praktyczny we Wrocławiu!Czekam na rady!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin praktyczny we Wrocławiu!Czekam na rady!

Postprzez rafcio » środa 11 kwietnia 2007, 13:00

Witam!
Po krotce moja historia zdawania egzaminow na prawko:)Zdawalem juz trzy razy...dwa pierwsze zakonczyly sie na placyku,powodow nie wymienie bo mnie trafi,trzeci na miescie,a wlasciwie pod osrodkiem,kiedy to wrocilem po 20minutach jazdy szczesliwy,ze wszystko poszlo ok i...Pan egzaminator informuje mni o negatywi z powodu...jakis tam pierdul o ktorych wczesniej nie wspomial!Egzaminy zdawalem jeszcze na starych zasadach...w porownaniu wydaje mi sie ze bylo ciezej...sam placyk oblewalo mnostwo osob!Pytanie mam o egzamin na nowych zasadach...wiem w ogolnym zarysie jak przebiega,opis budowy tj.swiatla i plyty,pozniej manewry i 40 minut jazdy!i pytania mam dokladnie o ten trzeci etap,a dokladnie o manewry na miescie,z jakimi wy sie spotkaliscie?Jak dokladnie powinno wykonywac sie parkwanie prostopadle tj.czy wracamy pozniej na ten sam pas i czy po zaparkowaniu nalezy wysiasc z samochodu?czy spotkaliscie sie z zatoczka i parkowaniem na 3 :?: :?: Egzamin mam juz za dwa dni tj.13.w piatek:)przed sadna godzina mam jeszcze trzy jazdy wiec troche pocwicze,ale mimo wszystko prosze tych doswiadczonych we wroclawskim WORD'zie o info,za ktore z gory dziekuje!
Trzymajcie mocno kciuki!O wyniku na pewno poinformuje!
rafcio

Re: Egzamin praktyczny we Wrocławiu!Czekam na rady!

Postprzez ella » środa 11 kwietnia 2007, 13:30

rafcio napisał(a):,ale mimo wszystko prosze tych doswiadczonych we wroclawskim WORD'zie o info,za ktore z gory dziekuje!

Wszelkie rady, relacje doczytącze egzaminów w poszczególnych ośrodkach posiadamy tutaj

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewforum.php?f=7

Ale muszę przyznać, że wrocławienie nie grzeszą frekwencją w swoim wątku :wink:
ella
Moderator

Re: Egzamin praktyczny we Wrocławiu!Czekam na rady!

Postprzez kamiles » środa 11 kwietnia 2007, 16:22

rafcio napisał(a):czy spotkaliscie sie z zatoczka i parkowaniem na 3 :?: :?:

a co to jest parkowanie na 3? :shock:
kamiles

Postprzez rafcio » środa 11 kwietnia 2007, 23:42

upsss.... :roll: wkradł sie maly błędzik...chodzilo naturalnie o zawracanie na trzy!sorki!
rafcio

Postprzez marcin89 » czwartek 12 kwietnia 2007, 15:15

JA zdałem we Wrocku we wtorek(10.04). Jak już napisałem na forum w innym temacie, miałem tylko parkowanie prostopadłe w strefie, i trzy zawracania: jedno na łączniku, drugie na 3(ślepa uliczka na strefie) i trzecie z wykorzystaniem bramy wjazdowej nieco wyżej WORDa. Ja parkowałem pomiędzy dwoma autami, więc nie było dużo miejsca, ale udało mi się zaparkować po środku, napewno niemógłbym otworzyć drzwi z obu stron, no ale takie miejsce wybrał egzaminator. Po zaparkowaniu usłyszałem tylko:"Manewr parkowania ma pan zaliczony". Z samochodu przeważnie albo i nigdy się nie wychodzi. Jedynie niekiedy egzaminator może otworzyć drzwi, aby sprawdzić czy zaparkowałeś tak, że można opuścić pojazd. Zazwyczaj wracamy na ten sam pas.
Życzę Ci żebyś trafił na tego samego egzaminatora co ja. U niego placyk przeszedł dwa razy szybciej niż u innych. Światła tylko kazał włączyć( tylko niektóre) a on sam sprawdzał.
POWODZENIA!!
marcin89

Postprzez rafcio » czwartek 12 kwietnia 2007, 15:35

oby...:)z parkowaniem u mnie nie najgorzej,no moze z zatoczka czasami pojawia sie problem ale na ogol jest ok.zalezalo mi tylko na teori jak to wyglada!jazda auten na codzien a na gzaminie to dwie rozne rzeczy...tu trzeba pilnowac techniki,a od niektorych rzeczy odzwyczailem sie przez trzy lata od ostatniego egzaminu,moj najwiekszy problem to nie znikajaca ze sprzegla noga :) zobaczymy,to juz jutro!za zyczenia powodzenia nie dziekuje zeby nie zapeszyc!za rade i relacje wielkie dzieki!
rafcio

Powrót do Egzamin na prawo jazdy