Ciekawe miejsca do których warto wracać

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » środa 11 kwietnia 2007, 00:06

Każdy ma swoje ulubione miejsca i każdemu podoba się coś innego. Ja zakochałam się we fiordach :D
ella
Moderator

Postprzez kamiles » środa 11 kwietnia 2007, 00:09

bkt napisał(a):Znam kolego, nie jestem bajkopisarzem(...)

jeśli już to koleżanko, a poza tym ja się grzecznie zapytałam czy znasz te wszystkie miejsca, a Ty zaraz naskakujesz, jakbym Ci zarzuciła co najmniej morderstwo :shock: i wcale nie chodziło mi o Ustkę, bo są nad morzem inne piękniejsze miejsca, no ale Ty znasz wszystkie nadmorskie "kurorciki", więc nie będę z Tobą dyskutować
kamiles

Postprzez pcuryllo » środa 11 kwietnia 2007, 00:13

ja tak teraz myslałem nad tym i sądze ze w/g mnie najpękniejsze są Pieniny (Trzy Korony) razem z fascynującą miejscowością Szczawnica. Na uwagę zasługuje także spływ Dunajcem. :)
Pozdrawiam,
Piotr Curyłło

http://kierowca-zawodowy.pl
pcuryllo

Postprzez bkt » środa 11 kwietnia 2007, 00:17

kamiles napisał(a):
bkt napisał(a):Znam kolego, nie jestem bajkopisarzem(...)

jeśli już to koleżanko, a poza tym ja się grzecznie zapytałam czy znasz te wszystkie miejsca, a Ty zaraz naskakujesz, jakbym Ci zarzuciła co najmniej morderstwo :shock: i wcale nie chodziło mi o Ustkę, bo są nad morzem inne piękniejsze miejsca, no ale Ty znasz wszystkie nadmorskie "kurorciki", więc nie będę z Tobą dyskutować

W ktorym miejscu Droga kolezanko ja na Ciebie naskoczylem ?:) Podkreslilem nawet to, ze Ty mozesz inaczej uwazac:) Nie znam wszystkich miejsc i na pewno sa jakies piekne miejsca w Polsce o ktorych nie wiem i ktore moga byc piekniejsze niz Solina czy Sanok, ale ja ich nie znam:)
Jest jedno male jeziorko na mazurach (nie pamietam nazwy miejscowosci) z takim wyczesanym domkiem ktore widzialem tylko w internecie i tez moge sadzis ze tam jest super, jesli znajde je w necie (a trafilem na nie przypadkowo rok temu szukajac miejsca na wakacje) to na pewno dam linka.
Podobno pieknym miejscem z wiekszych miast jest wroclaw, ale tam nie bylem. Rowniez Krakowska starowka jest miejscem bardzo klimatycznym i specyficznym, kto nie byl, powinien tam pojechac (w krk i okolicach bylem z 5 razy ostatnio ze 4 lata temu). Podobalo misie rowniez w Wieliczce w kopalni :)
Ale Soliny i Sanoka nic jeszcze nie pobilo:)
A co do stolicy bieszczad... wiem ze jest tam stacja meterologizna, przynajmniej byla?:)
W Warszawie podoba misie jedynie las kabacki :D
bkt

Postprzez scorpio44 » środa 11 kwietnia 2007, 00:27

bkt napisał(a):Rowniez Krakowska starowka jest miejscem bardzo klimatycznym i specyficznym, kto nie byl, powinien tam pojechac

O, zdecydowanie! A rynek krakowski jest w ogóle jakimś takim magicznym miejscem... Powiem szczerze, że mógłbym tam siedzieć wiosenno-letnią porą pod jakimś parasolem od rana do nocy i ani przez chwilę nie ogarnęłaby mnie nuda. Zresztą jestem w stanie przywołać całkiem sporą grupę ludzi, których odczucia związane z krakowskim rynkiem są identyczne, tak że... Coś w tym miejscu po prostu jest.
scorpio44

Postprzez Matylda » środa 11 kwietnia 2007, 13:56

Polecam Żagiestów nad Popradem tuż przy granicy z knedlikami. Do tego okolice Szklarskiej Poręby, Pieniny i Bieszczady (choć te mnie już nie cieszą tak bardzo,bo mam zbyt blisko i ciągle tam jeżdżę).
Niecierpię Zakopanego, zbyt tłoczno, zbyt drogo i góruje język rosyjski :)
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał !
Rozpoczęcie kursu: 22.08.2005
Egzamin 1 podejście: 23.11.2005 zaliczony pozytywnie
Prawo jazdy odebrane: 05.12.2005
Matylda

Postprzez Gość » środa 11 kwietnia 2007, 23:03

Żagiestów czy Żegiestów ?

Ten drugi jest w klimacie Czarnobylu, ta cisza i opuszczone budynki powodują piorunujące odczucia, może niektórzy takie lubią :)
Gość

Postprzez slayer17 » czwartek 12 kwietnia 2007, 17:10

scorpio44 napisał(a):Slayer17, a gdzie Bkt rzekomo napisał, że Sanok jest w Bieszczadach? :D

Ups. Przepraszam bardzo. Troszkę mnie poniosło :mrgreen: a fakt faktem Sanok jest ładny :mrgreen:
Jeszcze dla maniaków emocjii za kierownicą polecam drogę do Przemyśla przez Tyrawę Wołoską :mrgreen:
Jakby ktoś nie wiedział to na tej drodze odbywa się jeden z Os-ów wyścigów górskich. Tylko szkoda, że nie odbywają się one zimą, byłaby frajda nieziemska.
31.12.2008r. WORD Krosno - teoria, placyk, miasto +++

16.01.2009 - Prawko w kieszeni ;]
slayer17

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka