Nadzienie napisał(a):Czy ktoś może powiedzieć mi na 100% czy moge tam spokojnie jeździc?
Najlepiej idź na swój komisariat i zapytaj. :P
przez WojtekB » niedziela 08 kwietnia 2007, 17:40
Nadzienie napisał(a):Czy ktoś może powiedzieć mi na 100% czy moge tam spokojnie jeździc?
przez pcuryllo » niedziela 08 kwietnia 2007, 17:40
przez Nadzienie » niedziela 08 kwietnia 2007, 17:50
przez Nadzienie » niedziela 08 kwietnia 2007, 17:54
cman napisał(a):www.ifp.pl
przez cman » niedziela 08 kwietnia 2007, 17:57
przez scorpio44 » niedziela 08 kwietnia 2007, 18:15
przez Nadzienie » niedziela 08 kwietnia 2007, 18:19
scorpio44 napisał(a):Tyle tłumaczeń, które kolegi nie przekonały, więc dlaczego nikt nie podał mu konkretnego paragrafu? ;) Mówi o tym artykuł 1 ust. 2 Prawa o ruchu drogowym. Cytuję: Przepisy ustawy stosuje się również do ruchu odbywającego się poza drogami publicznymi, jeżeli jest to konieczne dla uniknięcia zagrożenia bezpieczeństwa uczestników tego ruchu. Teraz, co to znaczy. To znaczy, że gdybyś np. spowodował wypadek, odpowiedziałbyś i za wypadek, i za jazdę bez uprawnień. Póki nie stworzyłeś zagrożenia, możesz jeździć, ile chcesz i nic Ci nie mogą zrobić. Warto o tym wiedzieć (bo można tą wiedzą zaskoczyć policjanta, który szuka jelenia), jak również warto mieć pewność, czy dana droga na pewno jest niepubliczną. ;)
przez maciass » niedziela 08 kwietnia 2007, 20:08
Nadzienie napisał(a):Mój tata pytał się co by było jak by jechał po tej drodze po spozyciu alkoholu a policjant odpowiedział, że " Było by cieżko Pana oskarżyć, ponieważ jechał pan po drodze niepublicznej
§ 1. Kto, znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego, prowadzi pojazd mechaniczny w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
przez pcuryllo » niedziela 08 kwietnia 2007, 20:12
przez Qnia » piątek 20 kwietnia 2007, 14:47