Nowe pytania od 17.04

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Nowe pytania od 17.04

Postprzez turskimp » sobota 07 kwietnia 2007, 18:48

Witam,
to moj pierwszy post na forum wiec chcialbym sie najpierw przywitac.
Teraz pozwole sobie przejsc do sedna sprawy:
otoz 17.04 zdaje moj pierwszy egzamin na prawo jazdy i z tego co zdolalem wyczytac dokladnie tego dnia zmieniaja sie pytania na prawo jazdy :D
z pytaniami z pierwszej pomocy nie ma problemow, tzn jest dokladnie podane, ze wypada caly dzial z ksiazeczki z testami a na jego miejsce wchodza nowe pytania...
natomiast gorzej przedstawia sie sytuacja ze swiatlami...
znalazlem informacje, iz nowe pytania (dwa) zajmuja miejsce pytan o nr 326 i 334...
jednak w mojej ksiazce pyt. nr 326 dotyczy swiatel drogowych + mijania (pytanie ze zdjeciem ciemnej ulicy) natomiast pytanie 334 dotyczy zatrzymania przed przejazdem kolejowym...w moim odczuciu nijak ma sie to do nowych wytycznych 8)
jednak np. pytanie 325 powinno byc zmienione (dot. informacji, kiedy nalezy jezdzic na swiatlach mijania), pytanie 329 rowniez (kto ma obowiazek calorocznej jazdy na swiatlach mijania)
dlatego tez zwracam sie z pytaniem, czy moje obserwacje Wam rowniez wydaja sie poprawne, czy moze mam inna ksiazke, a moze blad popelnila osoba publikujaca informacje nt. zakresu zmienianych pytan?
pomozcie, zebym nie uczyl sie zle :D
turskimp

Postprzez pcuryllo » sobota 07 kwietnia 2007, 19:01

Pozdrawiam,
Piotr Curyłło

http://kierowca-zawodowy.pl
pcuryllo

Postprzez ella » sobota 07 kwietnia 2007, 19:07

Być może masz inną numerację.
ella
Moderator

Postprzez turskimp » sobota 07 kwietnia 2007, 19:31

wlasnie z tej strony wzialem informacje :lol:
Ella, widze, ze to Ty dodales/dodalas ta informacje: w takim razie czy moglbys/moglabys mi potwierdzic czy to o te pytania chodzi (tzn. czy to te sie zmieniaja?):
325.
Podczas jazdy w warunkach normalnej przejrzystosci powietrza, kierujacy samochodem osobowym powinien uzywac swiatel mijania:
a - przez caly rok
b - w czasie od zmierzchu do switu na oswietlonych drogach
c - w tunelu
329.
Przez caly rok, swiatel mijania podczas jazdy od switu do zmierzchu w warunkach normalnej przejrzystosci powietrza powinien uzywac kierujacy:
a - ciagnikiem rolniczym,
b - samochodem osobowym,
c - motocyklem

Dziekuje za zainteresowanie i odpowiedzi.
turskimp

Postprzez ella » sobota 07 kwietnia 2007, 19:48

Tak, to te pytania.

jednak w mojej ksiazce pyt. nr 326 dotyczy swiatel drogowych + mijania (pytanie ze zdjeciem ciemnej ulicy) natomiast pytanie 334 dotyczy zatrzymania przed przejazdem kolejowym...w moim odczuciu nijak ma sie to do nowych wytycznych

A te rysunki to są dokładnie do tych pytań niżej :wink: Pytanie dotyczące rysunku jest pod nie nad rysunkiem.
ella
Moderator

Postprzez turskimp » sobota 07 kwietnia 2007, 20:13

w takim razie przepraszam za moj blad:)
i dzieki wielkie Ella za odpowiedzi, teraz moge sie w spokoju przygotowywac :D
turskimp

Powrót do Egzamin na prawo jazdy