co to w ogóle znaczy że coś zalezy od word-u ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

co to w ogóle znaczy że coś zalezy od word-u ?

Postprzez EgoisicBoY » środa 04 kwietnia 2007, 21:44

Witam

tak sobie przeglądałem starsze wątki na forum i zauważyłem pewną prawidłowość ...

dość często pada odpowiedz "zależy od word-u" itp

co to znaczy ? bo przepisu chyba jasno określają manewry i prace egzaminatrów ?

np padło gdzieś pytanie o prawidłowe parkowanie niepamietam już jakie prostopadłe równoległe czy inne

ale chodziło o to że ktoś się pytał czy jak zaparkuje nieco krzywo w "kopercie" to będzie ok czy też nie ...

jedni pisali że ayto musio być zaparkowane po środku owej koperty inni że jak będzie nieco krzywo stało też będzie ok a jeszcze inni że zależy to od word

... nieco to dziwne ?

wychodziło by na to że w jednych ośrodkach oblewają za coś a w innym za to samo już nie ...

czy ktos potrafi to jakoś wytłumaczyć ?

mam jeszcze jedno pytanko :P

podczas testów teroretycznych natknołem się na pytanie :

dodam że pytania i dpowiedzi z nie są cytowane słowo w słowo :P

aby ułatwić sobie wyjechanie z zaspy kierowca powinien:

a ) ruszanie oraz cofanie auta by ułatwić wyjechanie
b ) ruszać z drugiego biegu

c ) obniżyć ciśnienie powiterza w kołach

no i min. prawidłowa jest odpowiedź c (przynajmniej w testach)

co według mnie raczej niejest prawidłowe ... fakt ułatwi wyjechanie ale nie powinno się jechać potem po ulicy z zaniskim, ciśnieniem w kołach ...i jest to niebezpieczne a przeciesz nie każdy ma stacje bezynową pod domem :P
EgoisicBoY

Postprzez wiesniak » środa 04 kwietnia 2007, 23:05

Co do pierwszego to najbardziej precyzyjne przepisy można jednak zinterpretować na wiele różnych sposobów. Taka już ludzka natura :wink: . Do tego jeszcze przepisy dot. egzaminów wcale takie w 100% precyzyjne nie są...

A co do drugiego to pytanie ogranicza się tylko do wyjazdu z zaspy, późniejsza jazda to inna para kaloszy :). Nie mówię jednak, że tak być powinno...
wiesniak

Postprzez marcij » czwartek 05 kwietnia 2007, 11:14

Co do "zalezy od wordu" to najwiecej roznic jest chyba przy pierwszym zadaniu. W tarnowie trzeba tylko wlaczyc swiatal o ktore prosi egzaminator, gdzie indziej trzeba latac naokolo samochodu i sprawdzac , a w jeszcze innych miajscach pytaja nawet o zarowki.

Co do wyjezdzania z zaspy to wszystkie odpowiedzi sa poprawne , lepiej obnizyc , wyjechac z zaspy a potem dopompowac , niz tkwic w tej zaspie az nie przyjdzie wiosna, lub jakas inna pomoc , ktora moze szybko nie nadejsc.
Obrazek
marcij

Powrót do Egzamin na prawo jazdy