Poważny problem z OSK

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Poważny problem z OSK

Postprzez Chrzaszcz » środa 07 lutego 2007, 15:35

Witam,
Niedawno ukonczylem kurs, zdalem egzamin wewnetrzny teoretyczny, ale nie zdalem praktycznego. Pan instruktor powiedzial, ze wyda mi zaswiadczenie, jesli wezme jeszcze 4h jazd. Zgodzilem sie, dlatego, ze i tak chcialem wziac jeszcze dodatkowe jazdy. Gdy dzis poszedlem po zaswiadczenie, pani w biurze powiedziala mi, ze musze wykupic 4h jazd, dopiero wtedy zaswiadczenie zostanie mi wydane. Wydaje mi sie, ze to jest nielegalne i niezgodne z prawem. Co mam robic? Czy warunkiem otrzymania zaswiadczenia, jest zdanie egzaminu wewnetrznego praktycznego?

Bardzo prosze Panstwa o rady i wszelka pomoc.

Pozdrawiam.
Chrzaszcz

Postprzez cman » środa 07 lutego 2007, 16:22

Jednym z warunków otrzymania zaświadczenia o ukończonym szkoleniu jest zdanie egzaminu wewnętrznego. Instruktor prowadzący ustalą właściwą liczbę godzin zajęć praktycznych dla każdego indywidualnie, jednak nie może być ona mniejsza niż 30. Jeżeli zdaniem instruktora po wyjeżdżeniu 30 godzin osoba nie jest właściwie przygotowana do egzaminu i/lub nie zdała egzaminu wewnętrznego - nie ma obowiązku wydania jej zaświadczenia o ukończonym szkoleniu.
cman

Postprzez Chrzaszcz » środa 07 lutego 2007, 17:27

Bardzo dziekuje za pomoc. Choc moim zdaniem jest to dosyc dziwne, dlatego, ze instruktor moze przeciagac wydanie dokumentu w nieskonczonosc, wymagajac ode mnie wykupienia kolejnych jazd.
Chrzaszcz

Postprzez fibi » środa 07 lutego 2007, 19:50

Jeżeli czujesz, że instruktorowi zależy na wyciągnięciu od Ciebie więcej pieniędzy a nie na dbałości o to, żebyś był dobrze przygotowany do egzaminu i jazdy samodzielnej- zabierz papiery i wykup jazdy w innym OSK. Jeśli i tak chcesz dokupywać jazdy, niech inny instruktor oceni Twoje umiejętności i ewentualnie wyda Ci zaświadczenie o ukońćzeniu kursu po zdaniu egzaminu praktycznego bądź wskaże braki i zaleci dalsze jazdy i tyle.
fibi

Postprzez ella » środa 07 lutego 2007, 20:36

, ze instruktor moze przeciagac wydanie dokumentu w nieskonczonosc,

Jeżeli zdasz egzamin wewnętrzyny praktyczny to nie powinien dalej przeciągać i wydać Tobie zaświadczenie.
ella
Moderator

Postprzez justyna77 » środa 25 lipca 2007, 18:49

Może insruktor uznał że nie nauczyłeś sie wszystkiego i dlatego nie chce wypisać Ci zaświadczenia.jednakże powinien delikatnie zasugerować a nie wymagać.
.
24.01.08-zdane!
(2008-02-04) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2008-02-12) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
justyna77

Postprzez ella » środa 25 lipca 2007, 22:06

Chrzaszcz juz pewnie przez prawie pół roku dostał to zaświadczenie i zdał egzamin i smiga sobie autkiem. :lol:

patrzcie na datę postu/tematu.
ella
Moderator

Powrót do Szkolenie kierowców