Mam już dość !!

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Mam już dość !!

Postprzez polon85 » niedziela 04 lutego 2007, 15:32

Mam już dość!! Ile można.. Zdawałem już chyba z 6 razy.. i za każdym razem coś nie tak... Prawko jest mi teraz bardzo potrzebne w pracy, a znowu ulałem.. i kolejne 122zł w plecy... Boże ile można :/ Mam tego już serdecznie dość, co egzamin mam większe nerwy, bo po prostu już tego nie wytrzymuję!! Ile na to już poszło pieniędzy... chyba z 3000zł !!!!!!! Porażka. Co ja mam zrobić ?? :( Jak zdać :( ??

Studiuję, pieniądze są mi bardzo potrzebne, a niestety chyba wywalą mnie z mojej wymarzonej pracy ( w zawodzie ), bo nie mam prawka, co teraz w mojej firmie jest równoznaczne z skreśleniem z listy pracowników, bo firma zaczęła się dynamicznie rozwijać i trzeba sporo po klientach jeździć....

A najgorsze jest to, że naprawdę dobrze jeżdżę :( ( tak mi się wydaje :) )

Totalna klapa :( Pomóż mi ktoś :(

Hehe sorry, ale musiałem to gdzieś napisać :[
polon85

Postprzez brygidKa » niedziela 04 lutego 2007, 15:52

znam ten ból ..... ale cóż nie wolno się poddawać ;]
brygidKa

Postprzez albin » niedziela 04 lutego 2007, 17:26

Napisz na czym oblałeś to stwierdzimy czy naprawdę dobrze jeździsz czy może nieco mijasz sie z prawdą.
albin

Postprzez pala » poniedziałek 05 lutego 2007, 20:24

Ja tez studiuje i wydalam ponad 2 tys. na to prawko i narazie nic. Ale sie nie zalamuje. Fakt, ze nie dlugo pewnie bede musiala obrabowac bank ale bardzo chce zdac to prawko, tak ze POWODZENIA nastepnym razem:D
I'm just sitting in my car now waiting for my...
pala

Postprzez blizz » poniedziałek 05 lutego 2007, 20:31

Jedynie co mogę zrobić to życzyć Ci z całego serca powodzenia i NIE PODDAWAJ SIĘ!! Trzymam kciuki!!
blizz

Postprzez mistrzu1987 » poniedziałek 05 lutego 2007, 21:58

Ja dzisiaj zdawałem po raz 4 no i oblałem gdyż według egzaminatora nie włączyłem raz kierunkowskazu na tzw "łamanym pierwszeństwie" ( droga prowadziała po łuku ale można też było jechać prosto ) , nie zaowocowało to w żadną groźną sytuację na drodze no ale.... Najgorsze jest to że cały czas myślałem że zdałem , dopiero podjeźdżam pod ośrodek a egzaminator z uśmiechem na twarzy mówi mi "niestety nie moge pana puścić bo nie włączył pan kierunku i nie umie się pan obsługiwać elementami mechanicznymi pojazdu (?) . PARANOJA Ale wszystko jest normalne w WORDZIE w Łodzi :twisted: Z 8 osób które zdawały NIKT nie zdał , spotkaliśmy się pod okienkiem gdzie ustala się terminy egzaminu Reasumując DOSKONALE WIEM CO CZUJESZ
mistrzu1987

Postprzez kamiles » poniedziałek 05 lutego 2007, 22:33

mistrzu1987 napisał(a):(...) oblałem gdyż według egzaminatora nie włączyłem raz kierunkowskazu na tzw "łamanym pierwszeństwie"

no nie przekonasz mnie, że oblałeś za to, że raz nie włączyłeś kierunkowskazu!
mistrzu1987 napisał(a):(...) nie umie się pan obsługiwać elementami mechanicznymi pojazdu (?)

tzn. o co chodziło? co masz wpisane w karcie przebiegu egzaminu? gdzie masz dwie N-ki?
kamiles

Postprzez mistrzu1987 » poniedziałek 05 lutego 2007, 22:44

posługiwanie się elementami układu sterowania samochodu - N
syglanilowanie zmiany pasa ruchu - N
a pozostałe to same - P
a poza tym to nie wydaje mi się żebym nie umiał się posługiwać elentami sterowania pojazdu ( w końcu te przeszło 30 h wyjeździłem i auta nie uszkodziłem)
mistrzu1987

Postprzez kamiles » poniedziałek 05 lutego 2007, 22:51

mistrzu1987 napisał(a):a poza tym to nie wydaje mi się żebym nie umiał się posługiwać elentami sterowania pojazdu ( w końcu te przeszło 30 h wyjeździłem i auta nie uszkodziłem)

bo instruktor Ci na to nie pozwolił :wink:
ale wracając do egzaminu - czy masz po jednej N-ce w każdym z tych zadań? Negatywny wynik egzaminu uzyskuje osoba, która dwukrotnie nieprawidłowo wykonała to samo zadanie egzaminacyjne albo nie panuje w stopniu wystarczającym nad pojazdem lub dalsza jazda zagraża BRD.
Zatem jeśli masz po jednej N-ce i egzamin nie został przerwany, to nie powinieneś go oblać.
kamiles

Postprzez mistrzu1987 » poniedziałek 05 lutego 2007, 22:54

karte mam przed sobą i jest tak jak napisałem .

Napisałem podanie do dyrektora że chciałbym obejrzeć nagranie z egzaminu a później ewntualnie napiszę odwołanie
mistrzu1987

Postprzez cman » poniedziałek 05 lutego 2007, 22:57

Mógłbyś wrzucić zdjęcie albo skan? Może jedna z eNek jest duża, na dwie kratki.
cman

Postprzez Radwan » poniedziałek 05 lutego 2007, 23:02

Witam. Zgodnie z par. 21, ust.4, pkt.4rozporządzenia, zarejestrowany przebieg egzaminu może przeglądać i odtwarzać m.in. osoba egzaminowana lub jej pełnomocnik ale tylko w przypadku złożenia skargi na sposób przeprowadzania egzaminu. Pozdrawiam
Radwan

Postprzez Ad_aM » poniedziałek 05 lutego 2007, 23:32

mistrzu1987 napisał(a):Ja dzisiaj zdawałem po raz 4 no i oblałem gdyż według egzaminatora nie włączyłem raz kierunkowskazu na tzw "łamanym pierwszeństwie" ( droga prowadziała po łuku ale można też było jechać prosto ) , nie zaowocowało to w żadną groźną sytuację na drodze no ale.... Najgorsze jest to że cały czas myślałem że zdałem , dopiero podjeźdżam pod ośrodek a egzaminator z uśmiechem na twarzy mówi mi "niestety nie moge pana puścić bo nie włączył pan kierunku i nie umie się pan obsługiwać elementami mechanicznymi pojazdu (?) . PARANOJA Ale wszystko jest normalne w WORDZIE w Łodzi :twisted: Z 8 osób które zdawały NIKT nie zdał , spotkaliśmy się pod okienkiem gdzie ustala się terminy egzaminu Reasumując DOSKONALE WIEM CO CZUJESZ

Pozwolę sobie stanąć w obronie WORD w Łodzi. Zdałem tam za pierwszym razem, podobnie jak moja koleżanka. Znajomi którzy nie zdali zawsze popełniali błędy, które skutkowały niezdaniem - choć w ich mniemaniu nie powinny :wink:
Więc "normalność" wynika raczej z nieprzygotowania kursantów i złej opinii z dawnych lat
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez żelka » wtorek 06 lutego 2007, 14:46

Ja zdawałam po raz pierwszy wczoraj, w skierniewicach, nie zdalam , bo najechalam na łuku na słupek, a najechałam na słupek, bo na kursie uczyli mnie jazdy po łuku patrząc przez lusterka, a na egzaminie, kazali mi patrzeć przez tylną szybę i kto tutaj jest wienien. Jak przy pierwszym podejsciu pojechalam patrzac w lusterka to wyszło idealnie, a gdy egzaminator kazał mi powtórzyc, i patrzec przez szybę to juz kiszka :( Wkurzona jestem na to, bo co to za róznica czy cofasz patrzac przez lusterka czy inaczej, ważne , żeby było dobrze !!! :?:
żelka

Postprzez Ad_aM » wtorek 06 lutego 2007, 15:56

Droga Żelko, winien jest twój INSTRUKTOR! bo cofając na łuku należy patrzeć przez tylną szybę i tylko pomagać sobie lusterkami :wink: Więc następne godziny radzę wykupić gdzie indziej :wink:
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Następna strona

Powrót do Luźna gadka