Badanie lekarskie. Kiedy trzba?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Badanie lekarskie. Kiedy trzba?

Postprzez Mimon » poniedziałek 29 stycznia 2007, 16:02

Witam, mam takie pytanie odnośnie daty badania lekarskiego, czy musi ono być zrobione przed rozpoczęciem kursu czy nie ma to większego znaczenia, bo słyszałem że musi być wcześniej ale chce być pewny. Za pomoc z góry dzięki.
Mimon

Postprzez cman » poniedziałek 29 stycznia 2007, 16:07

Data na badaniu lekarskim nie może być późniejsza niż data rozpoczęcia kursu. Prawie wszystkie OSK oferują lekarza we własnym zakresie na samym początku kursu i dbają już o odpowiednią datę.
cman

Postprzez kwito » poniedziałek 29 stycznia 2007, 17:37

badanie lekarskie należy zrobić nie wcześiej niż 2 m-ce przed rozpoczęciem kursu.

Wogóle jak ja robilem to lekarz zahachmęcił - badanie robiłem pod koniec września - kurs zaczynał się 17.10, a on powiedział " ale wpiszę Panu datę miesiąc wcześniej, Panu to różnicy nie zrobi bo badanie jest ważne 2 m-ce do rozpoczęcia kursu"
ja się trochę zdziwiłem no ale nie miałem zamiaru prowadzić dochodzenia, widocznie w papierkach mu się tak lepiej zgadzało :P albo jakiś urząd podatkowy chciał oszukać :P
Obrazek
kat. B - zdane za pierwszym razem 10.03.2006
od 24.02.2008 jeżdżę Trampkiem i jestem z niego dumny :P
kwito

Postprzez ja:) » poniedziałek 29 stycznia 2007, 18:50

A ja miałam badania robione w czerwcu 2005 roku (zamierzałam wtedy zacząć kurs na prawo jazdy, ale wyszło tak, ze tego nie zrobiłam), a kurs zaczęłam w czerwcu 2006 roku. Potem po ukończeniu jazd pani w moim OSK powiedziała, że mam nieważne badania, bo trzeba je zrobić najwcześniej 3 miesiące przed rozpoczęciem kursu i nie chciała mi wystawic zaswiadczenia, że kurs ukończyłam. Kazała mi iść do lekarza jeszcze raz, więc poszłam. A pani doktor powiedziała, że ta kobieta jest jakaś dziwna, bo skoro badania są ważne bezterminowo to nie ma sensu kolejny raz wystawiać tego samego papierka. Musiałam się trochę z panią z OSK powykłócać, że badania są ważne, nawet w tej sprawie dzwoniono do WORDu, i okazało się że to ja miałam rację:P
Być kobietą to straszne trudne zajęcie,
bo polega ono głównie na zadawaniu się z mężczyzną :P
ja:)

Postprzez kamiles » poniedziałek 29 stycznia 2007, 20:45

cman napisał(a):Data na badaniu lekarskim nie może być późniejsza niż data rozpoczęcia kursu.

chyba jednak nie, bo w moim przypadku badania lekarskie mają datę o ponad 2 tygodnie późniejszą niż data rozpoczęcia kursu
kamiles

Postprzez barbra » poniedziałek 02 kwietnia 2007, 08:50

Kiedy ja zaczynałam kurs na prawko,to OSK zapewniał badanie lekarskie
(ale jak ktoś chciał we własnym zakresie to zrobić,to nie było utrudnień).
Można było zacząć teorię,ale dopiero po badaniu lekarskim,pobierano pieniążki ,i to było jednoznaczne z zakwalifikowaniem,do rozpoczęcia kursu.
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Powrót do Luźna gadka