Czy opłaca się zmienić WORD ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czy opłaca się zmienić WORD ?

Postprzez Sylv!k » piątek 15 grudnia 2006, 15:30

Hej, mam pytanie do ludzi ze Śląska. Mam wyznaczony trzeci termin egzaminu na luty, zdaję w Katowicach. Ponieważ czeka się tam na poprawki aż 2 m-ce, zastanawiam się nad zmianą wordu. Jeśli - odpukać - w lutym nie zdam...
:roll:
Czy ktoś był w sytuacji, że zmienił WORD np. w Katowicach na BYTOM, TYCHY lub GLIWICE? Czy to się w ogóle opłaca (jak podchodzą do tego egzaminatorzy i czy czeka się krócej na egzamin?)
Które miasto polecacie?
Sylv!k

Postprzez disco » piątek 15 grudnia 2006, 15:47

a jak mają do tego podchodzić egzaminatorzy ? nie sądze, żeby kogokolwiek to obchodziło ;)
zresztą oni nawet nie wiedzą gdzie i ile razy juz zdawałaś także tym sie akurat nie przejmuj.

co do innych WORD-ów - w Tychach jest podobnie (w tym tygodniu była sie zapisać moja znajoma i dostała termin na 24 stycznia) - te 1,5 miesiąca na pewno sobie poczekasz.

Gliwice - to samo co w Katowicach (czas oczekiwania)

Bytom - z tego co słyszałem w tym WORDzie czeka sie troszke krócej (chociaz nie bardzo w to wierze) - okolice miesiąca
disco

Postprzez Sylv!k » piątek 15 grudnia 2006, 17:10

Wiesz, znajomy zdawał parę razy w K-cach i w końcu przeniósł papiery do Dąbrowy Górniczej - egzaminator się go pyta, czemu zdaje właśnie tu, skoro bliżej ma parę WORDów... A ten wypalił: "słyszałem, że tu łatwo zdać" :!: Oczywiście facet mu udowodnił, że wcale nie tak łatwo i po kolejnych dwóch egz. w końcu z powrotem zdawał w K-cach... Też trzeba być "zdolnym", nie ma co haha. Mógł trzymać język za zębami, może faktycznie było łatwiej - wcześniej :twisted:
Tak więc, jeżeli egzaminator ma jakieś "ale" można wymyślić jakiś bardziej logiczny argument;)
W Bytomiu moja kumpela czekała na 2 termin tylko 2 tyg. ale to było w kwietniu, może teraz jest większe natężenie zdających (kursy w lato...). Grr, jakoś to trzeba przetrzymać :(
Pozdrawiam =)
Sylv!k

Postprzez ania18 » piątek 15 grudnia 2006, 18:31

disco napisał(a):Bytom - z tego co słyszałem w tym WORDzie czeka sie troszke krócej (chociaz nie bardzo w to wierze) - okolice miesiąca

Wcale nie jest krócej, na termin czeka się prawie 2 miechy. Przykład? wczoraj (tj 14 grudnia) byłam się zapisać na exam, trafiło aż na 6luty :/ czyli prawie 2miechy :sad2:
Sylv!k napisał(a):Tak więc, jeżeli egzaminator ma jakieś "ale" można wymyślić jakiś bardziej logiczny argument;)

Najlepiej powiedzieć że dane miasto lepiej znasz. Np przeprowadziłaś/eś się do babci i lepiej się orientujesz co świszczy w tym mieście. Czy jakoś tak, dobry kit to połowa sukcesu :grin2:
ania18

Postprzez Bartekkk__ » piątek 15 grudnia 2006, 19:34

Sylv!k napisał(a):A ten wypalił: "słyszałem, że tu łatwo zdać" :!:

to niezły łom z tego Twojego znajomego :lol: ile razy już zdawał :>
Bartekkk__

Postprzez disco » piątek 15 grudnia 2006, 19:44

Sylv!k napisał(a):A ten wypalił: "słyszałem, że tu łatwo zdać" :!:

jak juz sama stwierdziłaś kolega mógł wymyślić coś innego ;) niestety inteligencja sie nie popisał ;)

ania18 - potwierdziłaś moje przypuszczenia ;)
disco

Postprzez mixxm » sobota 16 grudnia 2006, 18:24

Bytom - z tego co słyszałem w tym WORDzie czeka sie troszke krócej (chociaz nie bardzo w to wierze) - okolice miesiąca

A jeszcze na początku czerwca w bytomiu czekało sie 3 tygodnie ;) to były czasy :D ale na szczeście mam egzamin tjuż za soba. Najgorsze w tym wszytskim jest to czekanie...
(2006-11-13) - Zdany egzamin praktyczny kat. B.
(2006-11-17) - Prawo jazdy: przyjęto wniosek trwa postępowanie administracyjne.
(2006-11-21) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie. :D
mixxm

Postprzez Adam-nd » sobota 16 grudnia 2006, 22:31

Czekanie wyprowadza z równowagi i tak być nie powinno. Ja mogę wam drodzy kursanci współczuć. Uf ja też mam to za sobą już :D Jak dobrze :lol:
Rozpoczęcie kursu na prawko "B" - 13.05.2006
Zdane prawko B - 14.10.2006
Odbiór prawka B - 20.10.2006
Zdane prawko C - 20.05.2015
Zdane prawko CE - 07.07.2015
Adam-nd

Powrót do Egzamin na prawo jazdy