Ile powiniem trwać kurs prawa jazdy? :)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Ile powiniem trwać kurs prawa jazdy? :)

Postprzez misiurski » środa 22 listopada 2006, 01:18

Witam...
Końcem sierpnia tego roku zapisałem się na kurs prawa jazdy...
Niestety byłem zmuszony na czasową "zmianę zainteresowań"- przez dwa miesiące nie chodziłem na kurs- skończyłem ustawowe godziny jazdy i teorii, ale nie zaliczyłem jeszcze egzaminu wewnętrznego z teorii. Było to niestety konieczne, gdyż musiałem zarobić na "dodatkowe godziny", które "koniecznie muszę wykupić bo nie poradziłbym sobie na egzaminie"-tak powiedział instruktor... Jak długo mogę jeszcze "zwlekać" z zakończeniem kursu na prawo jazdy i czy taki "imit czasu" istnieje?
Pytam ponieważ jestem w ciężkiej sytuacji materialnej...

Szczerze dziękuję za odpowiedź...
misiurski

Postprzez ella » piątek 24 listopada 2006, 10:09

Z tego co piszesz to i tak bardzo szybko ukończyłeś ten kurs bo tylko w miesiąc udało ci się zrobić i teorię i jazdy. Zrób ten egzamin wewnętrzny z teorii, weź zaświadczenie o ukończeniu kursu a potem czekając na egzamin dokup sobie jazdy dodatkowe. .
Jak długo mogę jeszcze "zwlekać" z zakończeniem kursu na prawo jazdy i czy taki "imit czasu" istnieje?

W zasadzie nie ma limitu czasu.
ella
Moderator

Postprzez Tomek_ » piątek 24 listopada 2006, 11:15

Jest wiele szkol, ktore organizuja ekspresowe szkolenie. W ciagu 2 tygodni mozna zrobic caly kurs, ale na taki kurs trzeba miec wolne cale dwa tygodnie wliczajac weekendy. W sumie nie bardzo rozumiem osoby, ktore robia kurs miesiacami. No chyba, ze pracuja/ucza sie i nie moga sobie pozwolic na kurs ekspresowy. Nie kazda szkola ma tez na tyle dostepnych instruktorow, aby mogli poswiecic jednej osobioe po kilkanascie godzin dziennie. Osobiscie nie zapisalbym sie na kurs trwajacy powyzej 3 tygodni. :D
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez gfcore » piątek 24 listopada 2006, 11:51

Szczerze mówiąc, to ja nie zapisałbym się na kurs, który trwa tylko 2 tygodnie. Rozumiem, że to oszczędność czasu, ale pewnych rzeczy nie da się nauczyć od razu, lepiej mieć czas na ich przyswojenie. To pewnie indywidualna kwestia, ale dzień przerwy między kolejnymi zajęciami to imo minimum.
(18-10-2006) Egzamin, 1. podejście kat. B - zdane! :-)
(23-10-2006) Przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne
(27-10-2006) Odbiór prawka :-)
gfcore

Postprzez scorpio44 » piątek 24 listopada 2006, 12:37

Mnie również kurs ekspresowy, o którym mówi Tomek, nie za bardzo by się uśmiechał.
scorpio44

Postprzez Tancerz » piątek 24 listopada 2006, 21:28

ja nie zapisywałem sie na kurs expresowy a mimo to skończylem go strasznie szybko :)
Prawo jazdy KAT. B
Skoda Felicia 1.3

-Puchatku? :(
-Tak Prosiaczku?
-Nic :( -po chwili łapiąc go za rączke rzekł-Chciałem tylko upewnić się, że jesteś :(
Tancerz

Postprzez roshi » sobota 25 listopada 2006, 16:50

wiec jaki powinien byc optymalny czas nauki? nie 2 tygodnie i nie 5 miesięcy. mysle ze kazdy powinien sobie przeliczyc i rozplanowac indywidualnie, biorac pod uwage swoj czas i szybkosc przyswajania wiedzy

ja zamierzam sie zapisac na kurs 3 miesieczny. wypada mi po 5 godzin w tygodniu, wiecej nie moge bo sie ucze i pracuje.
AGAINST NOBODY
roshi

Powrót do Luźna gadka