W następnym roku (jeżeli nic się nie zmieni) mogę się zapisać na prawo jazdy....
w marcu 3 miesiące przed 18 , powiem szczerze , że jak przeczytałem "Prawo jazdy tylko dla orłów" to powiem ,że mam tego wszystkiego dość , z roku na rok coraz trudniej / gorzej / dlatego mówię , nie ma tutaj przyszłości w tym kraju i już za 2 lata wyjeżdżam stąd na stałe , jeżeli od następnego roku będzie od 21 lat , lub coś podobnego to już całkowita porażka , a zresztą nie chcę mi się już na ten temat gadać , bo całe te prawo jazdy jest chore , od dawna chce jeździć , gdybym mieszkał w innym Państwie to bym już dawno jeździł , ale niestety to Polska.... chodzi o to , że ma okulary , mam wadę , ale wyleczyłem oczy i wada się nie pogłębia .... tylko noszę okulary +3 , czy w takim razie mogę w ogóle we wspaniałej Polsce od nowego roku w ogóle się zakwalifikować na prawo jazdy ?
Wiecie co , nie chcę mi się wałkować 1000 razy tego nudnego wątku o prawo jazdy , bo to , że z roku na rok jest coraz gorzej wie każdy , ale wcale się nie dziwie jak jeżdżą matoły takie po naszych dziurawych drogach i non stop się słyszy o jakimś wypadku z pijakiem za kierownicą , ale bez przesady , moja siostra zdawała jakieś 6 lat temu od 17 lat , jeździ do dzisiaj , prawo jazdy wtedy kosztowało połowę mniej , nie mówi , że nie było łatwo , ale było taniej , bez jakiś testów psychologicznych i innych badziewi , ale niestety teraz od tamtego czasu jest 100 razy gorzej. DO tych co to uchwalają , ministrów wielkich , zastanówcie się kto tak naprawdę jeździ szybko ? bo chyba nie tylko 18-latkowie i zmieńcie prawo jazdy np od 50 lat , niech tylko dziadki jeżdżą , będzie na pewno bezpieczniej , ale właśnie pewnie zostanę od wszystkich skrytykowany , że jestem zły na cały świat , nie mnie już za przeproszeniem zwisa ta cała sprawa z prawo jazdy , ale pewnie zostanę skrytykowany od tych , co już dawno mają prawo jazdy i nie muszą się martwić 30000000 pytaniami , 1000 testami na wszystko , jakimś próbnym prawo jazdy , że za 5 miesięcy będę znowu powtarzał :evil: i zielonym listkiem , którego i tak nie będę naklejał , bo nie mam auta i będę pożyczał .... zastanówcie się czy to wszystko ma jakiś sens , bo dla mnie nie. A najbardziej denerwuje mnie ta niesprawiedliwość , bo ja muszę odpowiadać za wszystkich co jeżdżą wiadomo jak jeżdżą , a ja za nich płace właśnie takimi bezsensownymi decyzjami , że jeden zdawał 20 lat temu za darmo (przez szkołę) , dobra szkoda się denerwować na ten temat , wypowiedzcie się na ten temat , zobaczymy co wy sądzicie
pozdrawiam ... chyba do końca życia będę jeździł mpk :P