egzamin praktyczny pytania

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

egzamin praktyczny pytania

Postprzez serchio2 » niedziela 05 października 2003, 11:52

Hi,

Mam pytania dotyczące egzaminu praktycznego.

Czy na egzaminie będe zdawał na takim samochodzie na jakim sie uczyłem? Uczylem sie na punto a bede zdawal w lodzi na smutnej

Zalozmy ze popelnie blad w rekawie na placyku. Domyslam sie ze mam drugą szanse. Jade ponownie i mi sie udało. Nastepnie mam rownolegle i czy w takim wypadku po zrobieniu bledu od razu OUT czy przy kazdym manewrze mozna miec bląd i pozniej poprawic to jadąc dany manewr od początku.
Slyszalem kilka wersji, wiec lepiej wole sie zapytac tutaj.
Bład jest jeden na cały zestaw, czy do kazdego manewru?

czaicie o co mi chodzi? :)

ps. gdzie jest sala komputerowa na smutnej bo niedlugo mam egzamin? :-)
serchio2

Postprzez scm » niedziela 05 października 2003, 13:18

ja tez mialem na smutnej ale na szczescie mam to juz za soba! Na egzaminie masz taki sam samochod jak na kursie, przy zapisywaniu sie zapytaja Cie "jaka fura?"
Na KAZDY element masz 2 proby! Czyli na kazdym elemencie mozesz sie raz pomylic! Sala kompuetrowa jest zaraz po prawo od wejscia ale musisz poczekac az ochroniarz poprosi cala twoja grupe o pokazanie dokumentow
scm

Postprzez miros » niedziela 05 października 2003, 13:37

ja ludzie jakie wy pytania zadajecie? gdzie jest sala informatyczna... , ile bledow moge popelnic...

co wy na kursy nie chodziliscie? mieliscie jazdy z instruktorem to trzeba bylo sie dokladnie wypytac o zasady egzaminu.
miros

Postprzez leila » niedziela 05 października 2003, 18:35

no cóż ja rozumiem pytanie kolegi bo w sumie sama od kogoś się dowiedziałam o tych powtórkach a jak spytałam instr. o to to się zdziwił bo myślał że mi to mówił ...no cóż...w końcu miał dużo innych kursantów więc o takiej "drobnostce "jak poprawki można zapomnieć :wink: :lol:
leila

Postprzez Sławek_18 » niedziela 05 października 2003, 19:27

zgadzam sie z miros-em

PAMIETAJ też, że na każdą probe masz 1 poprawke/korekte.
Duzo ludzi zapommina o tym i wyklada sie od razu, zamiast zrobic korekte i wjechac spokojnie, ale to tez jest sztuka zeby zrobic umiejetnie korekte.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez izaz » poniedziałek 06 października 2003, 12:30

W Szczecinie nie ma możliwości wyboru auta do egzaminu praktycznego.
izaz

Postprzez MaTrOx » czwartek 09 października 2003, 14:09

U nas w SIemchach tez nie ma wybierania samochodu na egzamin Gosciu podjezdza samochodem, wsiadasz i go go go na plac a potem na KATY :| Rondo jest the best :) ale ja jeszcze nie zdawalem tylko kumple mi zdawali relacje :) ALe jak sie uczy na prawko to sie umie jezdzic kazdym samochodem :P
Nie Podskakuj Bo Sie Przewrócisz
MaTrOx

Postprzez fadros » piątek 10 października 2003, 11:59

Miros a co Ty tak od razu na niego najechales? Nie zapytal sie kursanta to pyta sie nas - od tego chyba jest forum co?
A jesli chodzi o pytanka to ja mam nastepujące: Czy podczas kazdego manewru samochod musi caly czas sie toczyc? Oczywiscie jesli chodzi o korekte to norma ze trzeba sie zatrzymac...ale dokladniej chodzi mi o to czy mozna np jechac do przodu, na chwilke sie zatrzymac i ponownie ruszyc jadąc do przodu? ( tak zeby nie bylo niedomowien - jeszcze nie uczeszczam na kurs).

Zdrowkooo
fadros

Postprzez Sławek_18 » piątek 10 października 2003, 12:01

jazda musi byc plynna, egzaminator moze uznac, ze skonczyles dany manewr :P :)
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez leila » piątek 10 października 2003, 21:28

fadros napisał(a): Czy podczas kazdego manewru samochod musi caly czas sie toczyc? Zdrowkooo

oprócz łuku gdzie jazda ma być płynna BEZ ZATRZYMAŃ na torze to inne możesz robić tak by je wykonać dobrze nikt cię nie skreśli za to że się zatrzymałaś ale z drugiej str,lepiej kręcić jadąc nawet powoli niż w miejscu...a co do tego ruszania do przodu to po co stawać i ruszać jeszcze raz??? rozumiem ustawianie sie do manewru do przodu i tyłu no ale żeby tak jak ty mówisz..???hmmm :roll: :D
leila

Postprzez ninks » poniedziałek 17 listopada 2003, 18:15

hej ja tez bede zdawac na smutnej, mam jeszcze 3 jazdy, ale musze zdac wewnetrzny, obgryzam paznokcie, pekam ludzie pekam! ale postaram sie nie denerwowac, od jakichs 3 jazd placyk robie koncertowo, jak sie wyrazil moj instruktor, ktory zreszta jest kochany, ale boje sie miasta, tam przeciez wszystko moze sie zdarzyc... pytanko: ile sie czeka od konca jazd na egzamin w Łodzi? i o co chodzi ze zlozeniem papierow? trzeba isc na zachodnia po wniosek? czy jak?
pozdro i gratulacje dla wszystkich, ktorzy zdali :D
if ignorance is bliss I must be ecstatic
ninks

Powrót do Egzamin na prawo jazdy