przez Ad_aM » środa 30 sierpnia 2006, 12:56
przez scorpio44 » środa 30 sierpnia 2006, 12:59
Ad_aM napisał(a):Raczej przeciw, bo nie wolno mówić całościowo o alkoholizmie
przez Polonez » środa 30 sierpnia 2006, 13:01
przez Matylda » środa 30 sierpnia 2006, 13:13
przez Polonez » środa 30 sierpnia 2006, 13:31
przez Matylda » środa 30 sierpnia 2006, 13:51
przez Tomek_ » środa 30 sierpnia 2006, 14:01
Matylda napisał(a): Idąc przykładem tej "pani" mam świadomość, ze celowo nie wsiądzie za kierownice po kieliszku, ale może zdarzyć się sytuacja gdzie trzeba odwieść do szpitala kogoś z rodziny i taka "pani" chcąc ratowac chorą osobę zapomni, ze wcześniej wypiła...i pojedzie.
Myślę, ze zamiast gdybac lepiej zapobiegać :wink:
przez Pehgaz » środa 30 sierpnia 2006, 14:02
Matylda napisał(a):Ja mam bardzo stanowcze zdanie na ten temat i uważam, że powinno się odbierac uprawnienia do kierowania alkoholikom :!: Bez względu na wszystko. Ktoś na forum napisał, że nie można dyskwalifikować takiego człowieka zanim popełni wykroczenie. Otóż nie nazwałabym tego wykroczeniem tylko usiłowaniem zabójstwa :!: Tak, bo właśnie taka osoba z dużym prawdopodobieństwem kiedyś wsiądzie do samochodu (czyt. narzędzia zbrodni) i potrąci smiertelnie innego człowieka (czyt. dokona świadomego zabójstwa).
Rozumiem, ze alkoholików trzeba leczyć, ale w związku z tą okropną chorobą muszą teź ponieść pewne konsekwencje...niestety a raczej stety. Jestem więc ZA odbieraniem tym ludziom praw jazdy, a ujętym pijakom za kółkiem należy również odbierać narzędzia zbrodni poddając je licytacji na rzecz ofiar wypadków drogowych.
Zapewne się narażę tym postem, ale cóż takie mam zdanie :)
przez scorpio44 » środa 30 sierpnia 2006, 14:04
Matylda napisał(a):ale może zdarzyć się sytuacja gdzie trzeba odwieść do szpitala kogoś z rodziny i taka "pani" chcąc ratowac chorą osobę zapomni, ze wcześniej wypiła...i pojedzie.
Myślę, ze zamiast gdybac lepiej zapobiegać :wink:
przez Matylda » środa 30 sierpnia 2006, 14:13
przez Sullivan » środa 30 sierpnia 2006, 18:14
przez cappricio » środa 30 sierpnia 2006, 18:28
Matylda napisał(a):Zastanawia mnie fakt, że społeczenstwo mimo wszystko przyzwala na pijaństwo, a co gorsza usprawiedliwia...nigdy tego nie zrozumiem chyba :?
przez ella » środa 30 sierpnia 2006, 22:11
przez Matylda » czwartek 31 sierpnia 2006, 11:07
przez as » czwartek 31 sierpnia 2006, 11:12
ella napisał(a): Jak dla mnie jest to bzdura.
Otóż zabieranie praw jazdy nie dotyczy WSZYSTKICH alkoholików, a tylko tych którzy kiedyś w życiu dokonali jakiegoś przestępstwa pod wpływem alkoholu Tak więc będzie sprawdzanie kartoteki takiej osoby, a nie zabieranie prawka jak leci. I coś takiego popieram w pełni.