Przykład negatywny

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Przykład negatywny

Postprzez Kasia » środa 23 sierpnia 2006, 19:45

Mam nadzieję, że odosobniony...
Pierwsza część egzaminu - sprawdzanie działania świateł w pojeździe.
Kursant prosi egzaminatora o sprawdzenie czy działają światła "stop" a egzaminator mu na to : "Panie, co Pan..." i... wpisuje wynik negatywny egzaminu.

Mam nadzieję, że przypadek...
Kasia

Re: Przykład negatywny

Postprzez Włodek » środa 23 sierpnia 2006, 21:34

Kasia napisał(a):Mam nadzieję, że odosobniony...
Pierwsza część egzaminu - sprawdzanie działania świateł w pojeździe.
Kursant prosi egzaminatora o sprawdzenie czy działają światła "stop" a egzaminator mu na to : "Panie, co Pan..." i... wpisuje wynik negatywny egzaminu.

Mam nadzieję, że przypadek...

Kursant powinien się odwołać . Jeżeli jako przyczyna oblania egzaminu jest wpisane, że poprosił
o pomoc w sprawdzeniu świateł STOP to egzaminator ma przechlapane!
Spokojny instruktor,
Pozdrawiam wszystkich na forum a zwłaszcza
Zagłębiaków
Włodek

Postprzez Zico » czwartek 24 sierpnia 2006, 10:29

Przedwczoraj miałem taki przypadek-egzaminator zarządał, żeby kursant sprawdził światła STOP w aucie. Jak się chłopak na niego dziwnie popatrzył-ten się wycofał z pomysłu i kazał ruszać na łuk.
12 letni staż
Zico

Postprzez rw » niedziela 07 stycznia 2007, 22:01

I po takich bzdetach chcecie żeby w Forum uczestniczyli egzaminatorzy ?
rw

Postprzez Radwan » niedziela 07 stycznia 2007, 22:21

To prawda, taka dyskusja nie zachęca do systematycznego zabierania głosu na forum.
Radwan

Postprzez adalberthus » środa 10 stycznia 2007, 14:55

rw i Radwan. Dlaczego nazywacie to bzdetami? Są to faktyczne zachowania, zaznaczam, niektórych egzaminatorów. Niestety. Możecie mi wierzyć. W mojej wieloletniej praktyce instruktora, wiele razy patrzyłem na różniste egzaminy.
I obserwowałem zachowania egzaminatorów ( co prawda tylko na placyku ), były oględnie mówiąc, różne.Szczególnie tych starej ( de ) generacji.Co to pochodzą z różnistego rozdania, tworzą "rodzinki" byłych itp. Na szczęście, zaczyna się to powoli zmieniać.Dinozaury zaczynają odchodzić do parku jurajskiego, a wchodzi nowa krew. Bardziej dynamiczna, nie jednostronna, bardziej pedagogiczna i merytoryczna.
I jeszcze, gdyby tak jakiś ktoś (?) pomyślał o postanowieniu dobrych przepisów odnośnie szkolenia........bo projekt który ma wejść niebawem, w niektórych punktach jest po prostu bzdetem. W jakich? To już są przemyślenia na inny temat. Niektóre są w moich postach.
Jeżeli Was uraziłem, to z góry przepraszam. Wynika to ze zbliżającej się wielkimi krokami demencji.
jak chceta to jedźta, ale nie jedźta jak chceta
adalberthus

Postprzez Radwan » czwartek 11 stycznia 2007, 21:43

Nie wkładajmy wszystkich do jednego worka - mówmy o egzaminatorze a nie o egzaminatorach, bo nie wszyscy na te " ciepłe " uwagi zasłużyli.
Radwan

Postprzez adalberthus » piątek 12 stycznia 2007, 16:53

Ej, Radwan.Wystarczy uważnie przeczytać to co napisałem. Specjalnie wyróżniłem na czerwono "niektórych egzaminatorów" , i nie powinno być uwagi tego typu.Ale słowo "egzaminatorze" użyte przez Ciebie, niesłusznie zawęża mimo wszystko tą grupę.
jak chceta to jedźta, ale nie jedźta jak chceta
adalberthus

STOP

Postprzez tkrason » niedziela 26 sierpnia 2007, 13:30

Witam
Kasiu jak napisałaś
"Kursant prosi egzaminatora o sprawdzenie czy działają światła "stop" "
EGZAMINATOR NIE SPRAWDZA TYLKO NACISKA HAMULEC A KURSANT MA SPRAWDZIĆ DZIAŁANIE.
Wyobraź sobie sytuację w której Ty naciskasz hamulec a egzaminator sprawdza działanie świateł i załóżmy że spaliła się żarówka, nic nie mówi i wyjeżdżacie na miasto - Twoim obowiązkiem jest sprawdzić czy całe oświetlenie pojazdu jest sprawne a nie JEGO.
tkrason

Re: STOP

Postprzez scorpio44 » niedziela 26 sierpnia 2007, 13:37

tkrason napisał(a):EGZAMINATOR NIE SPRAWDZA TYLKO NACISKA HAMULEC A KURSANT MA SPRAWDZIĆ DZIAŁANIE.

Z relacji z egzaminów na naszym forum wynika, że jest dokładnie pół na pół - jedni egzaminatorzy naciskają pedał (a kursant sprawdza), a drudzy idą sprawdzić (a kursant naciska).
scorpio44

Postprzez kopan » poniedziałek 27 sierpnia 2007, 00:26

A co to egzaminator nie wie ile tych świateł jest, gdzie są i jak się palić powinny.

A może egzaminowany ma powiedzieć aby egzaminator nacisnął drugi pedał od lewej z wskazaniem która strona to lewa i czym ma nacisnąć, że nogą i do tego prawą (bo się biedaczysko wywróci) bo jak powie żeby egzaminator nacisnął hamulec to egzamin nie zdany.
Ludzie gdzie my żyjemy wszak auto samo se sprawdza czy mu siem światła swico jak się nie świco to się mu na desce żółte światło świci – autowi na desce jego a nie egzaminatorowi nie wiadomo gdzie i jakim prondem zasilane.
Oczywiście mówie o poważnym aucie a nie jakimś pierdopendzie,

Ps. Rw.

My nie chcemy my pragniemy łaski być oświeceni przez jednolitą kastę nieomylnych.

Rw jam prezesem jest ale nie mówię tu jako standaryzowany prezes ale jako jo ko ko pan.
kopan

Postprzez ella » poniedziałek 27 sierpnia 2007, 01:04

Ps. Rw.

My nie chcemy my pragniemy łaski być oświeceni przez jednolitą kastę nieomylnych.

Rw jam prezesem jest ale nie mówię tu jako standaryzowany prezes ale jako jo ko ko pan.

Kopan te posty pisane były w styczniu :) więc odzewu nie będzie
ella
Moderator

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów