O mały włos bym miał hyundaia getza w boku..... :/

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

O mały włos bym miał hyundaia getza w boku..... :/

Postprzez ipIV » poniedziałek 10 lipca 2006, 07:43

Jadę sobie na działki za ogrodzieńcem najpierw na tą dalszą... blebleble..... dobra wracam jadę drogą spowrotem w kierunku ogrodzieńca i chcę skręcić w lewo. Znak obszar zabudowany D-42, znak ostrzegawczy skrzyżowanie z lewej A-6c i informacyjny z układem dróg T-6b ..... Mam około 65km/h na wysokości znaków ostrzegawczych wrzucam migacz, hamuję, citroen za mną zaczyna hamować... dojeżdżam do skrzyżowania, patrze w lusterka i nic tylko ten citroen, skręcam w lewo i słysze pisk opon...... citroena zaczął wyprzedzać z dośc duzą prędkością błękitny hyiundai getz i po hamulcach....... i normalnie o 5 cm minął mnie.... gdybym jechał troszeczke wolniej to by mnie tu nie było... no kur%^&$^%^&%&^%^&% gdzie niektórzy kierowcy mają mózg :evil: :evil: :evil: :evil:

Sytuacja:

klik

Kurde wiedziałem, że skręcanie w lewo jest niebezpieczne ale że coś z tej strony może wyskoczyć..... bym się w życiu nie spodziewał :/ :evil: :evil: :evil: :evil:
11.04.2006 Katowice
teoria - 0 błędów
łuk +
wzniesienie +
miasto + :)
ipIV

Postprzez She18 » poniedziałek 10 lipca 2006, 09:38

Ten człowiek z tego hyiundaia getz to typowy WARIAT DROGOWY :!: :!: :!:

Pozdro :)
Egzamin zdany:12.05.2006r.
Prawko odebrane:24.05.2006

Obrazek
She18

Postprzez Agawa » poniedziałek 10 lipca 2006, 10:18

Pełno jest takich wariatów drogowych na trasach. W sobote jak jechaliśmy na wycieczkę za miasto dwa razy mieliśmy sytuację podnoszącą ciśnienie :?
Raz facet tak ścinał zakręt, że jakby mąż nie przyhamował to napewno byśmy sie spotkali czołowo na tym zakręciku a drugi warjot też przed zakrętem szykował sie do wyprzedzania ciężarówki...widoczności zero a juz połowa jego na drugim pasie...a my spokojnie wyjeżdżamy zza rogu. I znów mocniejsze hamowanie :evil:
Normalnie ręce opadają :evil:
Agawa

Postprzez cappricio » poniedziałek 10 lipca 2006, 10:40

klasycznie :| u mnie pod domem juz 3 takie wypadki były :/ raz potracili kobitke starszą, która skrecala w lewo na rowerze, a teraz nawet ostatnio pisałam, dwa auta... a kierowca tego ktory wyprzedzał twierdził, ze kierunkowskazu nie widzial :/ tralalalala
cappricio

Postprzez Xsystoff » poniedziałek 10 lipca 2006, 11:18

Zaraz, zaraz, lini ciaglej nie ma, zakazu wyprzedzania na rysunku tez nie widze. Znaku, ze jest skryzowanie rowniez.... Hmmm ?
Xsystoff

Postprzez Cycu » poniedziałek 10 lipca 2006, 12:17

Xsystoff napisał(a): Znaku, ze jest skryzowanie rowniez.... Hmmm ?

Jest znak ostrzegający o skrzyżowaniu :wink:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D :D :D
Cycu

Postprzez Xsystoff » poniedziałek 10 lipca 2006, 13:19

Aaaaa nie zauwazylem tego. Przy bocznym strzale od Twojej strony z niemalej predkosci konsekwencje byly by tragiczne :?
Xsystoff

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 10 lipca 2006, 14:50

Xsystoff napisał(a):Zaraz, zaraz, lini ciaglej nie ma, zakazu wyprzedzania na rysunku tez nie widze. Znaku, ze jest skryzowanie rowniez.... Hmmm ?

Cycu napisał(a):Jest znak ostrzegający o skrzyżowaniu :wink:

Sorry, panowie, ale co to ma do rzeczy? Mogłoby se tego znaku nie być i to zupełnie nic nie zmienia. Obcykanie sytuacji, czy ktoś z przodu nie skręca w lewo, bez wątpienia zalicza się do szczególnej ostrożności i upewnienia się, czy jest miejsce do wyprzedzania, wymaganych przy wyprzedzaniu. Zresztą nie musi to być przecież skrzyżowanie - ktoś może skręcać w lewo na posesję itp. No na miły Bóg...
scorpio44

Postprzez Sławek_18 » wtorek 11 lipca 2006, 13:46

Normalne zachowania mistszuf kierownicy. Oni hamuja to "ja" lewy i ognia.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Cycu » wtorek 11 lipca 2006, 14:14

Ale scorpio znak ostrzegający o skrzyżowaniu właściwie przesądza o winie. Natomiast jeśli kierowca może wyprzedzać, wtedy sprawa jest bardziej skomplikowana i ustalenie sprawcy wymaga sporego wysiłku i dokładnej analizy wszystkich faktów :wink:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D :D :D
Cycu

Postprzez ipIV » wtorek 11 lipca 2006, 23:23

11.04.2006 Katowice
teoria - 0 błędów
łuk +
wzniesienie +
miasto + :)
ipIV

Powrót do Sytuacje na drodze