Podanie o przyspieszenie egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Podanie o przyspieszenie egzaminu

Postprzez Dawid_nh » niedziela 21 maja 2006, 13:25

Witam,

Szukalem odpowiedzi na moje pytaniena tym forum lecz niestety nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie w calosci odpowiedzi.

Moje pytanie dotyczy podania o przyspieszenie terminu na prawo jazdy, chce wziasc egzamin laczony. Czy takowe podanie mozna zlozyc jezeli pierwszy raz bede zdawal na prawno jazdy, czy moze takie podanie mozna skladac przy nastepnych egzaminach ??.
Jezeli ktos mialby wzor takiego podania to bardzo prosze o umieszczenie takowego w tym temacie lub linka kierujacego do takiego wzoru

z gory dzieki za odpowiedzi
Dawid_nh

Postprzez Vella » niedziela 21 maja 2006, 13:33

Ten temat sie juz przewijał na forum.

Możesz złozyć podanie o przyspieszenie pierwszego egzaminu (ale jakis tam minimalny czas oczekiwania jest okreslony, musza przeciez sprawdzić Twoje dokumenty)
Ze specjalnym wzorcem się nie spotkałam. Po prostu musisz to ładnie uzasadnić. Pisano już o rychłym wyjeździe, o pilnej potrzebie posiadania prawka (bo rodzina chora, bo pracodawca wymaga). Etc.
Opisz problem, złóż w WORDzie i czekaj na odpowiedź. Jak się zwolni jakies miejsce to wskoczysz w okienko.
Coś być musi... coś być musi, do cholery, za zakrętem...
Vella

Postprzez Dawid_nh » niedziela 21 maja 2006, 14:34

Vella napisał(a):Ten temat sie juz przewijał na forum..

przewijal sie ale nie bylo mowy o pierwszym podejsciu tylko o ktoryms tam..

wiem ze piszac podanie do drugiego egzaminu sklada sie tylko podanie a po wyznaczonym terminie oplaca sie egzamin itp a jak to wyglada przy zlozeniu podania do pierwszego egzaminu tez podanie a pozniej oplata i reszta papierow czy odrazu wszystko razem ??
Dawid_nh

Postprzez ella » niedziela 21 maja 2006, 14:44

Najpierw się zapisz na ten egzamin, zobacz jaka bedzie data a potem pisz dopiero podanie o przyśpieszenie egzaminu.

Chcesz najpierw składać podanie o przyspieszenie terminu do egzaminu na kóry się jeszcze nie zapisałes? :roll:
ella
Moderator

Postprzez Vella » niedziela 21 maja 2006, 15:52

Dawid_nh napisał(a): wiem ze piszac podanie do drugiego egzaminu sklada sie tylko podanie a po wyznaczonym terminie oplaca sie egzamin itp a jak to wyglada przy zlozeniu podania do pierwszego egzaminu tez podanie a pozniej oplata i reszta papierow czy odrazu wszystko razem ??

ależ skąd ci się to wzięło?

Zapisujesz się na egzamin: składasz wszystkie papiery, w tym także dowód wpłaty. Wyznaczają ci termin.
Dochodzisz do wniosku, ze termin ci nie pasuje.
Składasz podanie o przełożenie terminu. Ładnie uzasadniasz.
Czekasz aż się zwolni miejsce i dostajesz wiadomość z WORDu (najczęściej telefonicznie), ze dzień taki i taki jest wolny. Decydujesz się lub nie, a jesli tak to przychodzisz na egzamin.
Vella

Postprzez Vella » niedziela 21 maja 2006, 15:53

Różnica między pierwszym egzaminem a kolejnymi jest taka, ze przed pierwszym musza miec czas na sprawdzenie twoich dokumentów. Minimum tydzień albo dwa, nie jestem pewna. Przy poprawkach już tego wymogu nie ma.
Czyli składaj podanie o przyspieszenie jesli dostałeś termin bardzo odległy.

Nie zartuj, ty naprawdę jeszcze nie masz wyznaczonego terminu a już chcesz go przesuwać? hahaha
Wiesz, wszyscy chca mieć egzamin jak najszybciej, ale skoro nie ma miejsc to nie zapiszą cię na inny termin niz im z kalendarza wynika. Bierz co dają.
Ale sa rózne sytuacje. Niektórzy naprawdę nie mogą czekac. Wtedy zwracaja się z prośba o przyspieszenie egzaminu. I WORD idzie im na rekę.
Vella

Postprzez Dawid_nh » niedziela 21 maja 2006, 16:46

ella napisał(a):Chcesz najpierw składać podanie o przyspieszenie terminu do egzaminu na kóry się jeszcze nie zapisałes? :roll:

dokladnie tak jak piszesz :) bylem z kumplem tyle ze on zdawal drugi raz i zlozyl najpierw podanie o przyspieszenie a na drugi dzien zadzwonili do niego ze ma przyjsc jak najszybciej wplacic kase na egzamin bo ma za tydzien wolny termin.

Vella napisał(a):Ale sa rózne sytuacje. Niektórzy naprawdę nie mogą czekac. Wtedy zwracaja się z prośba o przyspieszenie egzaminu. I WORD idzie im na rekę.

no tak sie sklada ze za doladny miesiac mam wyjazd za granice na okres 6 miesiecy wiec bilety mam kupione i mam zamiar dodac skan do podania zeby bylo bardzoej wiarygodne :P
Dawid_nh

Postprzez archi » poniedziałek 05 czerwca 2006, 09:27

ja napisalem normalne podanie do Pana Dyrektora
i zadzwonili do mnie i mnie poinformowali ze mam egzamin wczesniej
20 lipca 2006 r. - zdane
10 sierpnia 2006 r. - odebrałem wymarzone prawko

Aby nigdy wiecej tego koszmaru

Do zobaczenia na drodze !!!
archi

Powrót do Egzamin na prawo jazdy