Małe pytanie co do okularów

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Małe pytanie co do okularów

Postprzez Midian » niedziela 04 czerwca 2006, 10:35

Jest to mój pierwszy post na tym forum i mam do was takie pytanie odnośnie okularów na egzaminie.
Mam wade wzroku (badania już przeszłem) mam bezterminowo i na zdjęciu do prawka nie mam okularów. I tu nasuwa się moje pytanie: Czy egzaminator może się przyczepić do tego że w papierach mam wpis że nie nosze okularów a na egzaminie będe w nich jeździł?'

pzdr
Mid
Midian

Postprzez gardziej » niedziela 04 czerwca 2006, 10:45

po pierwsze primo: przeszedlem! :)

na zdjeciu nie musisz miec okularow, jesli tego nie chcesz, to twoj wybor.

jesli nie masz w badaniu lekarskim informacji, ze musisz jezdzic w okularach to i tak mozesz je nosic, powiedziec egzaminatorowi, ze to "zerowki" z antyrefleksem, bo nie lubisz, jak cie swiatlo razi, a jak to bedzie kobieta, ze wygladasz duzo przystojniej :).

jesli masz w badaniu, ze musisz nosic okulary, nie masz ich na zdjeciu to wszystko jest ok, tylko musisz je miec na egzaminie.
gardziej

Postprzez Midian » niedziela 04 czerwca 2006, 10:56

No i gitara bede mógł spać spokojnie ^^. Na zdjęciu i w papierach nie mam okularów tzn. oficjalnie ;)

Dzięki za odpowiedź =]
Ostatnio zmieniony niedziela 04 czerwca 2006, 14:21 przez Midian, łącznie zmieniany 1 raz
Midian

Postprzez mitring » niedziela 04 czerwca 2006, 11:27

No nie byl bym taki pewien.

Jak mialem egzamin ja miaem okulary jedna osoba nie miala ale w papierach miala napisane ze nosi okulary.

Egzaminatora (bynajmniej Walbrzych) nie obchodzi jakie to kolulary jak masz w papierach ze je posiadasz to masz je miec bo nie dopusci Cie do egzaminu. Takie miejsce mialo jak zdawalem jednejd ziewczyny nie dopuscil bez okularow, chyba ze posiadasz zaswiadczenie od okulisty ze sa zbedne.
mitring

Postprzez Midian » niedziela 04 czerwca 2006, 11:54

Ehh Nie o to mi chodzi przeczytaj jeszcze raz posta =P U mnie jest na odwrót Ja mam okulary na nosie i mam zamiar je mieć na egzaminie, tyle że w papierach nie mam adnotacji że nosze okulary, na zdjęciu też nie mam okularów.
Midian

Postprzez kwito » niedziela 04 czerwca 2006, 12:58

Midian napisał(a):... bo na badania wysłałem kumpla za mnie, nawset dowodu nie musiał pokazywać ;P

no i czy jest się czym chwalić? :> rozumiem, że bezterminowe prawo jazdy oznacza brak kolejnych wydatków - ale po coś to jest, zwłaszcza jeśli wada wzroku jest znaczna...
Obrazek
kat. B - zdane za pierwszym razem 10.03.2006
od 24.02.2008 jeżdżę Trampkiem i jestem z niego dumny :P
kwito

Postprzez Midian » niedziela 04 czerwca 2006, 13:11

A dałbyś sobie ręke uciąć że 100% kierowców w tym kraju ma prawo jazdy "bez przekrętu"?
Prawda jest taka że 50 % kierowców polskich (tych którzy mają bezterminowo) miało by terminowe prawa jazdy na dzień dzisiejszy ... Ale chciałem abyście udzielili mi odpowiedzi na pytanie a jak narazie to tylko jedna osoba w temacie odpowiedziała ...
Midian

Postprzez ella » niedziela 04 czerwca 2006, 18:31

Midian napisał(a):Ale chciałem abyście udzielili mi odpowiedzi na pytanie a jak narazie to tylko jedna osoba w temacie odpowiedziała ...

Uważasz, że 10 osób powinno powielić odpowiedź Gardzieja, która jest poprawna :?:
ella
Moderator

Postprzez kwito » niedziela 04 czerwca 2006, 23:34

Midian napisał(a):A dałbyś sobie ręke uciąć że 100% kierowców w tym kraju ma prawo jazdy "bez przekrętu"?
Prawda jest taka że 50 % kierowców polskich (tych którzy mają bezterminowo) miało by terminowe prawa jazdy na dzień dzisiejszy ... Ale chciałem abyście udzielili mi odpowiedzi na pytanie a jak narazie to tylko jedna osoba w temacie odpowiedziała ...

no niestety taka prawda - zwłaszcza że spora część badań lekarskich dla kierowców wygląda tak, że do ośrodka przychodzi lekarz, zbiera dowody i wypisuje zaświadczenia... ale nie znaczy to wcale że to jest w porządku i my też tak musimy robić... no ale to nie o tym ten temat...
Obrazek
kat. B - zdane za pierwszym razem 10.03.2006
od 24.02.2008 jeżdżę Trampkiem i jestem z niego dumny :P
kwito

Powrót do Egzamin na prawo jazdy