przyszłość prawa jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

przyszłość prawa jazdy

Postprzez aure-lia » środa 10 maja 2006, 20:02

zainteresował mnie artykuł o tym jak robią sąsiedzi,czyli http://www.prawojazdy.com.pl/index.php? ... d_news=229 chcialabym wiecej informacji na ten temat,poniewaz pisze prace dyplomowa na ten temat, a dokladnie to zastosowanie nowych technologii w nauce na prawo jazdy, gdzie szukac informacji o tym? przeryłam caly internet i nic:/ help! będę do zgonnie wdzieczna :) pozdrowka dla wszystkich pomocnikow
aure-lia

Postprzez ella » środa 10 maja 2006, 20:33

Może spróbuj napisać e-maila do autora tego artykułu.
Ewentualnie może WINFOR posiada jakieś informacje do Twojej pracy dyplomowej.
ella
Moderator

Postprzez iksiu » środa 10 maja 2006, 22:06

Jeszcze 2 rzeczy:
1) Symulatory jazdy samochodem - 3D-Fahrschule. To jest ZDECYDOWANIE co innego, niż Need For Speed, chociaż też się jeździ samochodem. Chociaż oczywiście to nie to samo, co jazda na żywo albo prawdziwy symulator.
2) Rzecz, która BARDZO by się przydała przy każdej nauce teorii - nauka pytań w programie Supermemo. Im częściej popełniamy błędy przy odpowiedzi na jakieś pytanie, tym częściej musimy odpowiadać na to pytanie, dzięki czemu nie ma pytań, na które nie znamy odpowiedzi.
iksiu

hmmm ciekawe

Postprzez aure-lia » czwartek 11 maja 2006, 10:50

iksiu - ciekawe to co piszesz... mozesz szerzej? zwlaszcza o tym Supermemo? pozdro
aure-lia

Re: hmmm ciekawe

Postprzez iksiu » czwartek 11 maja 2006, 13:04

aure-lia napisał(a):iksiu - ciekawe to co piszesz... mozesz szerzej? zwlaszcza o tym Supermemo? pozdro
Supermemo jest to program (można nawet powiedzieć - algorytm) w którym ma się bazę pytań i odpowiedzi. Ten program, w zależności od tego, czy na zadane pytanie odpowiadamy poprawnie, czy nie, ustala, kiedy będzie następna "powtórka" tego pytania. Służy po prostu do szybszego wyuczenia się prawidłowych odpowiedzi.
iksiu

Postprzez iksiu » czwartek 11 maja 2006, 13:25

Ja przed ostatnią sesją wstawiłem do tego programu 300 pytań wielokrotnego wyboru, pouczyłem się dwa dni po 2 godziny i zaliczyłem bardzo dobrze. Na początku myślałem o zrobieniu bazy pytań na prawko, ale już umiałem prawie idealnie wszystkie pytania i nie widziałem sensu :). Akurat Supermemo jest używany najczęściej do nauki słówek w językach obcych, ale chodzi tam głównie o naukę długoterminową. Można poczytać duuuużo o tym programie na supermemo.com . Ale jeszcze raz podkreślam - to tylko jest sposób na szybsze "wpojenie" odpowiedzi na pytania...
A jeśli chodzi o 3D-Fahrschule - to poszukaj w necie :)
iksiu

Postprzez ella » czwartek 11 maja 2006, 13:40

Aure-lia, jesli chcesz wypróbowac jak działa taka nauka testów to wejdź w TESTY na górze strony.
Znajdziesz tam własnie to o czym pisze Iksiu.
Testy - Szybka Nauka
Jest to nowoczesne narzędzie edukacyjne, w którym przy losowaniu pytań uwzględniane są błędy dotychczas przez Ciebie popełnione. Program z większą częstotliwością podsuwa Tobie pytania z działu, który do tej pory sprawiał Tobie trudności. Dla Twojego dobra zmusi Cię to do pogłębienia wiedzy z gorzej opanowanych części materiału teoretycznego.
ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka