Dokument przy przystępowaniu do egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Dokument przy przystępowaniu do egzaminu

Postprzez heniu » wtorek 09 maja 2006, 10:50

Witam!
Mam nietypowy problem. Otóź w weekend bede zdawał kolejny raz prawo jazdy na Kategorie B. Niestety zgubiłem ostatnio dowód. Mam jedynie książeczke wojskową , Posiadam też dokument potwierdzający zgłoszenia zgubienia dowodu. Jest jednak 1 problem. Czy koniecznie jest posiadanie w dokumencie miejsca zamieszkania przy przystępowaniu do egzaminu? Moge sobie załatwic dokument z miejscem zameldowania ale to kosztuje 16 zł i chciałbym zapytac czy to koniecznie. Z gory dziekuje.
heniu

Postprzez Cycu » wtorek 09 maja 2006, 12:36

Chyba nie musi być wpisane miejsce zamieszkania, bo w paszportach tego nie ma, a możesz iść z paszportem na egzamin :wink:

Powodzenia :D
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D :D :D
Cycu

Postprzez Agawa » wtorek 09 maja 2006, 12:52

A jeśli chciałbys iść z paszportem to tu jest wszystko napisane:
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1272
Agawa

Postprzez grze » wtorek 09 maja 2006, 13:15

Z tego co sie orientuje to pokazuje sie egzaminatorowi dokument ze zdjeciem by mogl stwierdzic ze ty to ty a nie kolega. Wiec chyba nie ma znaczenia czy to bedzie ksiazeczka wojskowa czy paszport.
grze

Re: Dokument przy przystępowaniu do egzaminu

Postprzez ella » wtorek 09 maja 2006, 13:57

heniu napisał(a):Witam!
Mam jedynie książeczke wojskową , Posiadam też dokument potwierdzający zgłoszenia zgubienia dowodu.

W WORD wywieszona jest informacja.
Warunkiem dopuszczenia do egzaminu jest okazanie dowodu osobistego, paszportu lub karty stałego pobytu z aktualną fotografią umożliwiającą potwierdzenie tożsamości.

Na Twoim miejscu szybko bym zadzwoniła do WORD i zapytała czy może być książeczka wojskowa. Szkoda byłoby przyjść na egzamin i odejść z kwitkiem i stracić jeszcze kasę za niestawienie sie na egzamin.
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy