zdane C , C+E

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez grze » sobota 08 kwietnia 2006, 16:57

Masz tylko wbite C+E. Reszta jest nie potrzebna by zrobic C trza miec B natomiast by zrobic C+E trza miec kat.C.WIec wbija sie najwyzsza kategorie. Ja mam wbite C+E i D.
grze

Postprzez bercikh » sobota 06 maja 2006, 10:53

mam troche problemów z podłaczaniem tych przewodów może macie jakies wskazówki ? moj instruktor niby wszystko mi pokazał ale praktycznie za kazdym razem mam z tym problem
bercikh

Postprzez zybi » sobota 06 maja 2006, 18:44

witam,naturalnie chodzi ci o przewody z powietrzem,jak bedziesz zapinał to glowica z przewodem powinna byc u góry ,chodzi mi o przwód gumowy ,dociskasz glowice do gniazda i ciagnie w dół ,tam masz zambki i one powinny sie zazębić ,jak to bywa zawsze deko syczy z powodu uciekania powietrza ale jak sie zablokuje to jest ok, ale podpinanie to najmiejszy problem ,nawet jak podepniesz za piątym razem to nic ci nie zrobi egzaminator ,pozdrawiam zybi
zybi

Postprzez bercikh » czwartek 25 maja 2006, 12:36

Witam ponownie.
Mam takie pytanko: czy wyjeżdżając z garażu tyłem czy z parkowania skośnego samochód z przyczepą musi być idealnie równoległy do lini bocznej czy chodzi o to żeby wyjechać i nie przekroczyć obrysem tylko tej lini. I jeszcze jedno na łuku mozliwa jest korekta?
bercikh

Postprzez ella » czwartek 25 maja 2006, 12:47

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4557

1) Podczas wykonywania parkowania skośnego i prostopadłego pojazd nie może wyjechać obrysem poza linie wyznaczające stanowisko (do tej pory nie mógł najechać kołem). Wyjeżdzając nie musi stać idealnie równoległe.
2) Dla każdego zadania dwie próby, przy parkowaniach możliwa jedna korekta.
ella
Moderator

Postprzez bercikh » czwartek 25 maja 2006, 17:07

ella napisał(a):http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4557

1) Podczas wykonywania parkowania skośnego i prostopadłego pojazd nie może wyjechać obrysem poza linie wyznaczające stanowisko (do tej pory nie mógł najechać kołem). Wyjeżdzając nie musi stać idealnie równoległe.
2) Dla każdego zadania dwie próby, przy parkowaniach możliwa jedna korekta.

przeczytałem wszystko co jest w tym linku ale tam nie jest określone jak ten samochód ma stac w stosunku do tej lini, czyli wynika ze poprostu trzeba z tego garażu wyjechać nie dotykając pachołków i nie wyjść obrysem poza linię. Dalej nurtuje mnie ten łuk bo na kursie mogłem zrobic korekte jak cos nie wychodziło.
bercikh

Postprzez Tomek_ » czwartek 25 maja 2006, 17:58

Kryteria:

-właściwe sygnalizowanie zamiaru zmiany kierunku jazdy,
-w czasie wykonywania zadania: - możliwa jedna korekta toru jazdy, - pojazd nie może naruszyć linii ograniczających stanowisko (pachołki lub tyczki) oraz najechać na krawężnik,
-pozycja pojazdu na stanowisku - wewnątrz stanowiska

to sa jedyne kryteria wg ustawy.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez zybi » sobota 27 maja 2006, 08:00

oczywiscie na łuku masz możliwosc zrobić korekte i przy każdym manewrze,zestaw nie może dotknąć pachołka i według nowych zasad nie może obrys zestawu wyjsc poza linie,przy skośnym jak wyjedziesz to zestaw nie musi stac idealnie do lini, ale masz zato łuk szerszy o 0.5metra ,na starych zasadach było tak aby koło nie wyszło za linie( ale na linie mogłes najechać)i łuk był werzszy o 0.5 metra, (Podrawiam Zybi C,C+E)
zybi

Postprzez ella » wtorek 30 maja 2006, 22:15

bercikh napisał(a): Dalej nurtuje mnie ten łuk bo na kursie mogłem zrobic korekte jak cos nie wychodziło.

Jadąc pasem ruchu do przodu, z chwilą popełnienia błędu, może być druga próba.
Jadąc pasem ruchu do tyłu, możesz się zatrzymywać i podjeżdżać do przodu a następnie do tyłu (wielokrotnie). Warunek - jazdę do tyłu należy wykonać w ciągu 5 minut. Jeżeli przekroczysz czas lub popełnisz błąd (linie, tyczki) jest druga próba.
ella
Moderator

Postprzez bercikh » poniedziałek 19 czerwca 2006, 13:05

Witam ponownie. 14 czerwca zakończyła sie moja tułaczka w zdobywaniu prawa jazdy. Myślałem że bedzie gorzej ale egzamin był w miarę luźny i bezstresowy :D . Co ciekawe dużo osób było z Radomia (jestem i zdawałem w Skierniewicach) bo tam ponoć zdać przyczepę to istny cud. Teraz czakanie na odbiór i w drogę. Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za rady.
bercikh

Postprzez zybi » wtorek 20 czerwca 2006, 14:48

Witam ,wielkie gratulacje ,ważne że zdane i w droge ! szerokiej drogi ,pozdro ZYBI
zybi

Postprzez Tomek_ » piątek 30 czerwca 2006, 11:58

27 czerwca zdalem na kategorie C za pierwszym podejsciem. Na placu jezdzilem starem 200, na miescie Manem. Na 8 kandydatow zdalo nas 2 :)
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez haja1 » piątek 30 czerwca 2006, 16:54

26 czerwca zdane C+E za 5 razem (kielce) hihi narescie z głowy teraz czekamy na odbior prawka ale termin bedzie raczej dłogii :( ale damy rade przez trzy tygodnie trzeba sie przezycic na rower bo stare prawko straci waznosc od 1 lipca :(

pozdrawiam i zycze powodzenia mobil Świętokrzyski
haja1

Postprzez piroman16 » sobota 20 stycznia 2007, 17:44

Witam!
Najpierw zdawałem na B to miałem tylko B. Pózniej jak zrobiłem C to miałem tylko C. Teraz jak mam C+E to mam z przodu B oraz CE. Z tyłu mam wbite B,C,BE,CE. T nie dopisuja :( aczkolwiek powinni...
"A", "C", "D" za 1 podejsciem :-D
"B" i "CE" za 2...
"BE", "DE" i "T" dali gratis :)

Obrazek
piroman16

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy