Pomocy !!! (termina waznosci - dziwna sytuacja)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pomocy !!! (termina waznosci - dziwna sytuacja)

Postprzez Necronomicon » czwartek 20 kwietnia 2006, 11:46

WItam

Prosilbym bym bardzo o dpowiedz czy moj kurs na prawo jazdy jest jeszcze wazny. Otoz zaczalem robic kurs jakies 2 lata temu, wszystko oplacilem a jesli chodzi o godziny to zostalo mi jeszcze 2 nie wyjezdzonych - czyli kurs nie zakonczyl sie...

I teraz podstawowe pytanie:

Czy moge jakos wznowic kurs, czy sa jakies koszty dodatkowe czy musze na nowo zapisywac sie i oplacac wszystko ??:((

Pozdrawiam i prosze o odpowiedz
Necronomicon

Postprzez ella » czwartek 20 kwietnia 2006, 15:46

Po tak długim czasie od przerwania kursu to najlepiej udać się z pytaniem do tej szkoły w której sie uczyłeś.

W zasadzie kurs zapłacony to powinno się go dokończyć zdać egzamin wewnętrzny i otrzymać zaświadczenie o ukończeniu.
ella
Moderator

Postprzez Necronomicon » czwartek 20 kwietnia 2006, 17:37

ella napisał(a):Po tak długim czasie od przerwania kursu to najlepiej udać się z pytaniem do tej szkoły w której sie uczyłeś.

W zasadzie kurs zapłacony to powinno się go dokończyć zdać egzamin wewnętrzny i otrzymać zaświadczenie o ukończeniu.

dziekuje, jutro tak zrobie - w miedzy czasie jesli ktos sie spotkal z taka sytuacja badz wie na 100% prosze o dopowiedz
Necronomicon

Postprzez Mesee » czwartek 20 kwietnia 2006, 19:04

Mój instruktor(kierownik osk) mówił, że kursant ma wyznaczony czas na ukończenie kursu, tzn. jeżeli chodził na kurs i nagle przestał..to w ciągu roku (lub półtora-max.) dokładnie nie pamiętam musi wznowic jazdy. w innym przypadku kierownik osk może uznać, że kursant po prostu zrezygnował.
Podkreśliłam to "może" ponieważ z reguły jest tak-przynajmniej w tamtym moim ośrodku, że zagubione owieczki pojawiaja sie niekiedy po 2, 3 latach :wink: I on osobiście przyjmuje takie osoby-na dokonczenie kursu-chociaz nie powinien. :wink:
Wtedy zdają egzamin wewnętrzny i wykupują kilknaście jazd-dla przypomnienia.
Zalezy wiec-jak podejdzie do tego Twoj kierownik osk.

Jednak zaświadczenie z kursu-bez wzgledu na ilośc wyjezdzonych godzin jest wystawiane na cykl szkoleniowy-ktory obowiązywał w dniu zapisu. To znaczy-jezeli zaczynales/as kurs 20 godzinny(a 2 lata temu byly chyba 20 h :what: ), to taki bedziesz mial(a) wpisany- a zaswiadczenie z takiego kursu bedzie bez problemu przyjete w WORDZIE.

Takie zasady obowiazywaly jeszcze pol roku temu.nie wiem jak jest teraz.
kat.B- od 30.01.2006

:-D :-D :-D
Mesee

Powrót do Egzamin na prawo jazdy