karool1988 napisał(a):Moim zdaniem przyczyną wypadków jest zły stan dróg, i dawanie prawa jazdy każdemu na prawo i lewo, oraz to że niektórzy nie potrafią przyjąć do wiadomości, że lewy pas służy do wyprzedzania a nie do jazdy z zawrotnymi (dla niektorych z tego forum) predkościami powyzej100.
Karol właśnie reprezentujesz taki sam sposób myślenia, jak wielu innych kierowców. Winne są drogi, inni kierowcy, tylko nie ja. Ja jestem panem szos i musze uważać na tych innych, !@&**()&^% driverów, którym nie wiadomo kto dał prawko. Tak niestety myśli wiele osób :( Według mnie, są to typowi "wypadkowicze" (w naszych kręgach używamy takiego określenia :P ).
karool1988 napisał(a):Po niemickich autostradach jeszcze nie jezdzilem ale kumpel mi mowil ze jak jechal 200km/h to spora część innych kierowców jeszcze go wyprzedzała,
Prawda jest taka, że jeżdżą szybko, ale nie wszyscy. Ja np. zauważyłem, że tam, w przeciwieństwie do nas, lewy pas często jest pusty. Tylko od czasu do czasu przemknie nim jakieś Porsche czy inne Ferrari z włączonym "na stałe" lewym kierunkiem :D