Z Tarnowa do Krakowa

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Z Tarnowa do Krakowa

Postprzez Cubaza » wtorek 18 kwietnia 2006, 16:11

Witam. Moje pytanie kieruje głównie do mieszkańców Krakowa. Będzie to mój pierwszy wyjazd autem tam i dlatego chciałem się zapytać, jak najlepiej jest tam dojechać(gdzie są mniejsze korki). Czy od strony Wielickiej, czy od strony Igołomskiej. chciałem głównie dojechać do M1(mediamarkt) i potem tak ogólnie pojeździć aby się przekonać.... Z góry dziękuje za odpowiedź... i aha jeszcze jedno pytanie. Czy działa jeszcze ta strona, na której były rozrysowane krakowkie skrzyżowania i ronda??? Pamiętam, że kiedyś coś takiego było i teraz by mi się to przydało, dlatego proszę także o to :)
Cubaza

Postprzez Sławek_18 » wtorek 18 kwietnia 2006, 17:10

Od niepolomic. Jesli trafisz dobrze to nie bedziesz stal w kilkukilometrowym korku <lol> <lol>
Ty a jeszcze lepiej nie jest Ci jechac przez Brzesko (na szczurowa jak sie jedzie) Chyba szybciej, mimo, ze gorsza droga. Bo na 4 to juz kaplica jak trafisz na korek.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez cappricio » wtorek 18 kwietnia 2006, 17:34

http://www.luz.krakow.pl/skrzyz/index.html ;)

(od pol godziny probuje wyslac tego posta :/)
cappricio

Postprzez Cubaza » wtorek 18 kwietnia 2006, 19:38

No ja właśnie chciałem jechać jak najprostszą drogą. No ale potem jak zobaczyłem jak wygląda droga przez wielicką(jest ona o wiele dłuższa niż inne drogi i większa) to pomyślałem, że tam muszą być korki. Dlatego w sumie pytałem się o alternatywną drogę:) Dziękuję za odpowiedź:) aha i capriccio dziekuję za tą stronę napewno mi się przyda. :)
Cubaza

Postprzez Sławek_18 » wtorek 18 kwietnia 2006, 20:03

No to jedz przez ta igolomska (wkocu jedziesz DK4 ? )
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Cubaza » środa 19 kwietnia 2006, 18:35

A co sądzicie o trasie:
Tarnów->E40-> zjazd na Niepołomice-> potem Igołomską do Krakowa????? Czy może jedna inną trasą???
Lub:
z Tarnowa z pominięciem całkowicie brzeska i Bochni i jechałbym przez drogi
Tarnów potem drogą 768-> 772 ->777(to jest właśnie Igołomska)
Trasa już jest wybrana ale mam jedno pytanie.
Czy z tej całem Igołomskiej można zjechać w Ptaszyńskiego ???? Bo tam za bardzo zjazdu na mojej mapie nie widać i nie mam pojęcia niestety;(
Jadę trasą numer 2 przez wierzchosławice i potem przez szczurową :)
Cubaza

Postprzez Agawa » piątek 21 kwietnia 2006, 08:22

Cubaza posłuchaj Sławka..on doskonale zna trasy dojazdowe do Krakowa :D
Ta trasa, która Ci poleca napewno jest najlepsza :D
Agawa

Postprzez Cubaza » czwartek 27 kwietnia 2006, 07:29

Od soboty próbuje tego posta wysłać:
Jestem, byłem przeżyłem, nieprzestraszyłem się :) Na poczatek pojechałem główną czyli cały czas E40. Potem kiedy wracałem pojechałem sobie igołomską i potem na brzeską i do domku :)
Jak było w Krakowie???? Hmmmm na początku myślałem, że będzie gorzej to fakt;) Jednak nie taki diabełstraszny jak go malują :) Pomyślałem sobie, że to taki troszkę większy Tarnów ale przecież przepisy nie są inne.... jednak o przepisy inne to już chcieli się postarać Krakowiacy.... nie żebym tutaj kogoś obrażał ale kilku kierowców mogłoby się inaczej zachowywać.... na przykład jakiś hojrak w nissanie. Jadę sobie na zielonej strzałce do ikei. No to stop, ruszam ale powoli patrząc przy okazji czy nic nie jedzie z poprzecznej ulicy tak aby nic we mnie nie walnęło.... A on nagle do mnie z klaksonem i wymachuje rękami jakbym nie wiem co zrobił.... no i na ciągłej mnie wyprzedził choć z naprzeciwka jechało auto. Inna to taka pani w bordowym BMW. próbuje zmienić pas a ta mnie nie przepuści i jeszcze ryje się żebym się tylko nie zmieścił :/ Jednak raz muszę przyznać, że ja zawaliłem. Przy wyjeździe w ikei do macro cash.... tam jest specjalny pas w lewo do rozpedzania i wogóle... Ja o tym nie wiedziałem bo go nie widziałem nawet... No to czekam sobie aż autka przejadą spokojnie na zielonej strzałce a tutaj z tyłu klakson no to się skapnąłem, że może coś źle zrobiłem i zobaczyłem ten pas;) Jednak wyjazd do Krakowa uważam za udany i prosze was nie uważajcie, że jak ktoś przyjedzie do waszego wielkiego miasta to musi od razu być wsiokiem który nie potrafi jeździć i można się na nim wyrzywać.... dziękuje za uwagę :)
Cubaza

Powrót do Luźna gadka