Czujniki na pedalach.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czujniki na pedalach.

Postprzez ella » poniedziałek 10 kwietnia 2006, 20:20

Małopolski Ośrodek Ruchu Drogowego zainstalowal czujniki na pedałach, które mają wskazać, kto ich użył - zdający czy egzaminator.
Ciekawa jestem czy jest to obowiazek tak jak instalacja kamer czy taka dodatkowa rzecz. Czy w inych osrodkach poza Krakowem tez juz spotkaliscie sie z tymi czujnikami?
ella
Moderator

Postprzez kropek64 » poniedziałek 10 kwietnia 2006, 21:50

hehe...dobrze wiedzieć, bo za miesiąc egzamin już :D

ale tego chyba nie było w rozporządzeniu i zapowiedziach, więc to "wymysł" Krakowa chyba tylko :D
29.05.2006 ==> niestety
03.06.2006 ==> yeahhhh.... :) i wiadomo o co chodzi

Obrazek
kropek64

Postprzez kwito » poniedziałek 10 kwietnia 2006, 22:29

mogę powiedzieć tyle że w E-gu na pewno czegoś takiego nie ma (przynajmniej jak do tej pory) ale w sumie to wg mnie dobry pomysł bo kamera skierowana na zewnątrz auta nie wszystko uchwyci, ale żeby wszystko wyłapać to powinna być kamera skierowana na zewnątrz (najlepiej dookoła samochodu :)), kamera na deskę rozdzielczą, kamera nagrywająca zachowanie egzaminatora i zdającego, czujniki lub kamery nagrywające pedały itp itd... a wiadomo że tak to chyba nigdy nie będzie...
zresztą czy z setką kamer czy bez nich jak egzaminator będzie chciał to i tak nas obleje i tak, zabierze zdającego w najtrudniejsze uliczki i będzie go po nich ciągał aż się pomyli (zresztą jest więcej innych sposobów na oblanie).
z innej strony kamery jednym dodają pewności, a innych stresują także są dwie strony medalu...
Obrazek
kat. B - zdane za pierwszym razem 10.03.2006
od 24.02.2008 jeżdżę Trampkiem i jestem z niego dumny :P
kwito

Postprzez Mara » wtorek 11 kwietnia 2006, 00:08

że co takiego??? :shock:

Fajna ta Polska, z góry wszyscy traktowani są jak przestępcy a nie jak uczciwi dopóki się im nie udowodni. Niedługo będziemy do kibla miejskiego wchodzić z czujnikami żeby było wiadomo kto oszczał deskę.
Mara

Postprzez dianda » wtorek 11 kwietnia 2006, 01:05

czujniki na pedałach mają byc zastosowane w kazdym osrodku, mowili o tym 2 dni temu w TVNie
:arrow: Kat. B: 29.11.2005
>>>Zdane za pierwszym podejściem<<<
Obrazek
dianda

Re: Czujniki na pedalach.

Postprzez Agawa » wtorek 11 kwietnia 2006, 08:27

ella napisał(a):Małopolski Ośrodek Ruchu Drogowego zainstalowal czujniki na pedałach, które mają wskazać, kto ich użył - zdający czy egzaminator.
Ciekawa jestem czy jest to obowiazek tak jak instalacja kamer czy taka dodatkowa rzecz. Czy w inych osrodkach poza Krakowem tez juz spotkaliscie sie z tymi czujnikami?

Mi sie wydaje że to jest widzimisię małopolskiego MORD-u.
Ha, no popatrzcie jak sie teraz na sposób wzięli.Ciekawe czemu to ma służyć, a pewnie temu aby ulać egzaminowanego za to że egzaminator wcisnął pierwszy hamulec podczas np. hamowania awaryjnego albo dlatego że egzaminowany za często używa sprzęgła itd,itp.
Bezsens...mało stresu mają Ci egzaminowani :shock: a mało kasy ma MORD :?:
Agawa

Postprzez k i s i u » wtorek 11 kwietnia 2006, 11:40

W Bielsku-Białej tez są czujniki! Tak że to niejest wymysł jednego ośrodka!
k i s i u

Postprzez czarnamk » środa 19 kwietnia 2006, 22:29

EEee? Pierwszy raz o czymś takim słysze, no ale dobrze wiedzieć.
W moim ośrodku (WORD Tychy) jak narazie czegoś takiego nie zainstalowano.
*Teoria- 29.03.06r- zaliczone 0 bł.
*Prakt.I - 19.04.06r -łuk - :(
*Prakt.II - 11.05.06r- Zapytałam egzaminatora: "Czy mogę przejechać na tym CZERWONYM świetle?" (!) Co to wogóle było!? ;P
*Prakt. III- podobno do 3 razy sztuka... :) Zobaczymy.
czarnamk

Powrót do Egzamin na prawo jazdy