Termin egzaminu - przyspieszenie, podanie...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Termin egzaminu - przyspieszenie, podanie...

Postprzez vitoss » piątek 07 kwietnia 2006, 16:12

Witam

Pisałem już na forum w tym temacie: http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 7190#57174 odnośnie mojej historii zdawania prawa jazdy :| Na kolejny egzamin wyznaczono mi termin na samą teorię dopiero 26 kwietnia. Wczoraj wieczorem przesłałem do WORD-u (na ul. Odlewniczą) podanie mailem, w którym wytłumaczyłem całą sytuację, wyjaśniłem wszystko i uargumentowałem (napisałem prawdę!), dlaczego potrzebne jest mi prawo jazdy (naprawdę jest mi potrzebe :cry: ). Dzisiaj nikt się nie odezwał, nikt nie dzwonił - chciałbym się dowiedzieć, ile można byłoby czekać mniej więcej na rozpatrzenie podania?

Jest jeszcze inna możliwość, mianowicie mógłbym jechać do WORDu przepisać się z samej teorii na teorię + praktykę (jednego dnia) i wtedy składać podanie o przyspieszenie terminu - wyszłoby szybciej? A może lepiej zanieść normalnie, osobiście do WORDu wydrukowane podanie, zamiast przesyłać je mailem?

Przepraszam, że zaśmiecam forum takimi rzeczami, jednak naprawdę - bardzo zależy mi na prawie jazdy (nie z własnego "widzimisię", jednak z sytuacji jaką mam). Powiedzcie, czy jest szansa, żebym mógł zdać szybciej i mieć wszystko załatwione do okresu matur (albo chociażby do połowy maja)? :cry:
vitoss

Postprzez AgaP » piątek 07 kwietnia 2006, 16:38

Ja pisałam takie podanie i zanosiłam je osobiście do Wordu (też Odlewnicza) i chyba tak będzie lepiej jak zaniesiesz je do Wordu, na pewno szybciej też będzie jak weźmiesz sobie teorię i praktykę razem. Ja pisałam, bo też chciałam mieć przyspieszony egzamin, na drugi dzień do mnie zadzwonili i dali mi termin za dwa dni, bo się zwolniło miejsce.
AgaP

Postprzez ella » piątek 07 kwietnia 2006, 18:32

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 6566#56566
Istnieje mozliwosc przyspieszenia egzaminu. Na forum juz kilka osob tak wyprobowalo i sie udalo.
Powodzenia
ella
Moderator

Postprzez vitoss » piątek 07 kwietnia 2006, 18:42

Dziękuję za odpowiedzi :)

W takiej sytuacji, wg. Was lepiej przepisać się na teorię i praktykę równocześnie? W poprzednim podaniu (wysłanym w mailu wczoraj) podałem również numer zaświadczenia (tej karteczki, co dają, gdzie jest termin egzaminu) - czyli to poprzednie podanie byłoby już nieaktualne? Tak na ludzki rozum - nie wkurzą się tam w WORD-zie, że piszę podanie, podając najpierw numer zaświadczenia na teorię, później przepisuję się na egzamin razem z praktyką i znowu składam podanie? ;)

Gdzie dokładniej należy złożyć to podanie? Do okienek, gdzie się zapisuje na terminy czy może tam na górze, gdzie są pokoje dyrektorskie, itp.?
vitoss

Postprzez AgaP » piątek 07 kwietnia 2006, 18:59

Podanie składa się tam na górze, dokładnie w sekretariacie dyrektora. :)
AgaP

Powrót do Egzamin na prawo jazdy