parkowanie z korekta

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

parkowanie z korekta

Postprzez kacper » sobota 25 marca 2006, 23:44

Witam!
Otóż trafiłem na egzamin po zmianie przepisów i nie zdałem i w poniedziałek jade raz jescze :D i tak myślę na temat parkowania prostopadłego... Otóż gdy mam sporą przestrzeń i mam tam zaparkować to jak zaparkuje że drzwi się otworza z dwóch stron ale po jednej stronie będzie wyraźna różnica to co? Najprawdopodobniej po stronie egzaminatora I wpadłem na plan jazdy z korektą tylko jak na to patrzą egzaminatorzy? Myślę że gdy mam parkować to nakieruje się na krawędź pojazdu a raczej jego bagażnik i zrobie cofke. Wtedy nie ma opcji żeby sie nie udało prosto idealnie zaparkować :lol: Tak myślę. A wy?
Gdzie jeszcze mogę skorzystać z korekty na skośnym też?
Z góry dzięki za rady
Niezalegalizowany kierowca :/
kacper

Postprzez kacper » niedziela 26 marca 2006, 17:05

Czy źle wytłumaczyłem? :? Jutro egzamin... :roll:
Niezalegalizowany kierowca :/
kacper

Postprzez Vella » niedziela 26 marca 2006, 17:35

Oczywiście, że możesz zaparkować z korektą. I przy parkowaniu prostopadłym, i skosnym i równoległym. Jedna korekta przysługuje zawsze, tak jak to było niegdyś na placu.

Właściwie to nie powinno być problemu, jesli po zaparkowaniu i Ty i pasażer (egzaminator) spokojnie możecie wysiąść z auta (a i kierowca sąsiedniego auta nmoże się do niego bez problemu dostać) to wszystko jest ok, nikt nie powiedział, ze to musi być idealnie centralnie. Chyba że trafisz na jakiegoś wyjątkowego upierdliwca.
W każdym razie korekta przysługuje, i spokojnie możesz to wykorzystać.
Coś być musi... coś być musi, do cholery, za zakrętem...
Vella

Postprzez Mara » niedziela 26 marca 2006, 21:43

No nie wiem czy będzie mile widziane jak będziesz miał dużo miejsca a zaparkujesz z korektą. Moim zdaniem egzaminator jak będzie złośliwy może stwierdzic że utrudniasz ruch.
W sumie masz prawo ale teraz przy parkowaniu na mieście to lepiej robic korektę jak jest mało miejsca a jak dużo to nie. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Mara

Powrót do Egzamin na prawo jazdy