Turyn 2006

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Turyn 2006

Postprzez ella » niedziela 12 lutego 2006, 00:19

U mnie w domu wszyscy siedzą i ogladają olimpiadę. A jak jest z wami, oglądacie?
Jak na razie to nie zanosi się chyba na żadne medale dla nas. Chyba, że jutro Małysz coś zdobędzie, chociaż wątpię. Sikora też dzisiaj rewelacyjnie nie pobiegł, Zygmunt też.
ella
Moderator

Postprzez wiruswww » niedziela 12 lutego 2006, 00:38

no ja tez sadze ze medali to raczej nie przywiozą, no trudno, na letnich bywa lepiej, nie jestesmy dobrzy w sportach zimowych. A co do ogladania to jak się aukrat nudze to ogladam ale jakos specjlanie nie sledze programu tv kiedy są transmisje aby tylko nizego nie przegapic, jak się przez przypadek trafi to ogladam.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez pacia » niedziela 12 lutego 2006, 01:14

ceremonie rozpoczęcia oglądałam ... i do momentu przemówień bardzooo mi się podobała, na medale tez raczej nie licze ...chociaż jakaś miła niespodzianka by się przydała. :lol:
Zmagania oglądam jak akurat włącze TV, bo narciarstwa alpejskiego co mnie najbardziej interesuje niestety nie transmitują nigdy zbyt obficie :?
"Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie.
Większości ludzi taki śmiech sprawai ból."
pacia

Postprzez Grauko » niedziela 12 lutego 2006, 01:21

Ja dzisiaj oglądałem krótką relację z biathlonu (do obiadu :D), a potem się dowiedziałem, że jutro Adaś może będzie miał szanse na zdobycie krążka :? Więcej szans medalowych nie widzę, z wyjątkiem snowboardzistów :D
Grauko

Postprzez cappricio » niedziela 12 lutego 2006, 09:58

oglądałam wczoraj może z 5 minut tego rozpoczęcia. i bardzo mnie rozbawiło jak wyszło chyba ze stu Niemców, a chwile po nich wyszło TRZECH zawodników z "mniej znanego kraju" (którego nazwy nie pamiętam ;P) a jak uroczo się cieszyli :grin2:
:lol2: :grin2:
cappricio

:)

Postprzez Polonez » niedziela 12 lutego 2006, 12:27

heh a mnie to jakoś nie bawi , wogóle to cały program się w TV przez Turyn się pozmieniał :) Jak powiedział Robert Makłowicz - " Sportem się brzydze " :) Nio chyba ze jakiś motorowy a co do medali to mała anegdotka :
14 czerwca 2006 Dortmund. Komentuje Dariusz Szpakowski:
- I oto proszę państwa, na murawę wybiega drużyna polska. Biało czerwone stroje z orłem na piersi. ...Do piłki podbiega Jacek Bąk podaje do Kosowskiego ten drybluje... przerzut na lewą stronę boiska do Frankowskiego, strzał i GOOOOOOL....
Przy piłce znowu Kosowski, ...Żurawski ....podaje do Krzynówka, ten krótko do Szymkowiaka strzał i..... GOOOOOOL! Jak wspaniale gra dzisiaj nasza Narodowa Reprezentacja...
Ale teraz krzyk na trybunach wzmaga się bardzo, bo oto z tunelu wybiegają na boisko piłkarze niemieccy...
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez Matylda » niedziela 12 lutego 2006, 12:46

Ja oglądam tylko transmisje z łyżwiarsztwa figurowego i bynajmniej nie dlatego, ze kibicuję Polakom :wink: Lubię po prostu patrzeć na taniec na lodzie.
Ogólnie nie interesuję się sportem i jak dla mnie mógłby prawie nie istnieć :lol:
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał !
Rozpoczęcie kursu: 22.08.2005
Egzamin 1 podejście: 23.11.2005 zaliczony pozytywnie
Prawo jazdy odebrane: 05.12.2005
Matylda

Postprzez volve » niedziela 12 lutego 2006, 14:22

Ja jakoś też nie przepadam za zimowymi dyscyplinami :) Z igrzysk obejrzę chyba jedynie skoki :) Za to mój ojciec to ogląda wszystko co leci :? Ale na szczęście mam kartę telewizyjną i już za 3 minuty będę oglądał sobie meczyk w lidze szkockiej, może coś Polak ustrzeli :)
volve

Postprzez ecik18 » niedziela 12 lutego 2006, 14:53

szkoda czasu na oglądanie, nasi zawodnicy sa za "dobrzy" zeby zdobyc medal
Daf i Scania nie do zajechania :D
ecik18

Postprzez Grauko » niedziela 12 lutego 2006, 15:31

No volve racja. Żurawski już jedną ustrzelił, a może będą kolejne ?? Spadam na II połowe :D
Grauko

Postprzez ymonm » niedziela 12 lutego 2006, 16:31

Mnie tam olimpiada nie podnieca...

emocje to beda na Mistrzostwach Swiata w Niemczech :-) Panie maja wolne! heheh
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
#3 3.01.'06. Plac + Miasto + ZDANE!
17 stycznia - prawko odebrane
---
Z każdym kilometrem nabywam doświadczenia...
ymonm

Postprzez ogla » niedziela 12 lutego 2006, 17:27

Ze sportów zimowych to tylko łyżwiarstwo figurowe, a dokładniej pary i soliści:)

I już mnie zdążyła TVP zdenerwować zdrowo - wczorajszy konkurs par sportowych był transmitowany na żywo (za to brawa), ale tylko dwie godzinki. Cała czołówka była jedynie retransmitowana o godz. 00:30... I niestety nie wiem kto wygrał short program...
Erin go bragh
ogla

Postprzez tikas » niedziela 12 lutego 2006, 18:18

igrzyska jak to igrzyska są co 4 lata .oczywiście mam tu na myśli,że co 4 lata zimowe i co 4 lata letnie.oglądałem ceremonie otwarcia,bardzo spodobało mi się odtworzenie skoku narciarskiego przez ludzi :wink: cudowny efekt,
hmm dosyć dużo oglądam Igrzyska , bo po pierwsze intersesuję się sportem a po drugie właśnie zaczęły mi się ferie :wink: zatem czasu trochę jest...
poza tym myślę,że trzeba jakąś konktetną dyscyplinę trochę pooglądać żeby ją polubić, chociaż niektóre są naprawdę nudne...najlepiej się ogląda taką dyscyplinę,w której oczywiście startują Polacy :wink:
co do łyżwiarstwa : są pary sportowe i pary taneczne. o wiele bardziej przynajmnie dla mnie atrakcyjniejsze są sportowe(skaczą tam , piruety[jak się to pisze?] rzucają , podnoszenia) no a w tanecznych to po prostu sobie tańczą :roll:
co do szans medalowych, nie mnie to oceniać
zawsze można liczyć albo mówić,że nie mają szans...
ja mam takie podejście że lepiej być mile zaskoczonym niż potwornie rozczarowanym....
za 45 minut skoki to sobie oglądne

P.S bardziej interesujące są letnie igrzyska
Bochnia
tikas

Postprzez cappricio » niedziela 12 lutego 2006, 18:25

jak byłam młodsza to bardzo lubiłam ogladać zjazdy saneczkami :grin2: do tej pory nie wiem jak to sie nazywa i czemu to lubilam, bo to przeciez dosc monotonna dyscyplina, ale zostało mi to do teraz :]
poza tym oczywiscie łyzwiarstwo figurowe i wszechogólny zachwyt, jak oni mogą takie cuda na lodzi robić, kiedy ja potrafie tylko do przodu jeździc :hmm: :grin2:
cappricio

Postprzez ogla » niedziela 12 lutego 2006, 20:46

Z tymi łyżwami to ja mam podobnie - do przodu, ale pomarzyć zawsze można :)

A pary to od pewnego czasu robią się bardzo podobne (taneczne mają więcej podnoszeń, a sportowe bardziej tańczą). W sumie różnica jest "tylko" w skokach.

O i jeszcze jest taka dyscyplina w której szorują lód przed jakimś krążkiem... To mnie zawsze rozbraja :D

A Igrzyska letnie to dla mnie tylko konkurencje hippiczne ... Reszta się nie liczy :)

PS: Widzieliście strój P. Zygmunta?
Erin go bragh
ogla

Następna strona

Powrót do Luźna gadka