Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Postprzez wiruswww » czwartek 19 stycznia 2006, 21:18

Mam do was wszystkich pytanie, co sądzicie o tej fundacji? Popieraci ich działania czy nie? Co myslicie o tym wszystkich? O finałach, o woodstocku? Ostatnio dużo się o tym mowi i rozne rzeczy się czyta i rozne komentarze widzi internatow a interesuje mnie co nasza mała społecznosci o tym wszystkim sadzi, powie ktos? A moze sa tu jacys wolonatriusze? Dozucacie sie do orkiestry?

Ja osobiście już dwa razy zbierałem pieniądze na rzecz fundacji (2004 i 2005) od niecałego roku jestem nieco bliżesz związany z fundacją i prawie cały finał spedziłem w studio TVP. Jestem członkiem Pokojowego Patrolu czyli organizacji ktora pomaga orkiestrze we wszystkich działaniach.

Z przyczyn technicznych ankiety nie będzie :(
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Myslovitz » czwartek 19 stycznia 2006, 21:36

Popieram działalność Owsiaka i rok rocznie dorzucam się do Orkiestry :D
Przez ostatnie 2 latka wystawiam aukcje i kupuję na Allegro - cały dochód, w sumie skromny, ale zawsze to coś:roll: trafia w ten sposób na konto Orkiestry :D
Wcześniej wrzucałam do puszek albo robiłam przelew :D

Niech sobie gadają, co chcą, ale fakt jest faktem, że nikt nie zrobił więcej niż WOŚP na rzecz ratowania ludzkiego zdrowia i życia :D I tyko to się liczy.
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez miros » czwartek 19 stycznia 2006, 22:06

no, a ja juz bodajze 4 rok zbieralem na orkiestre. w ten sposob wspieram dzialania orkiestry.
przez ten czas zebralem chyba z 5 tys zl. srednio po 1500 na jeden final.
no i oczywiscie jak najbardziej popieram WOSP.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Silent » czwartek 19 stycznia 2006, 23:17

Popieram działania Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy... a argumenty przeciwników w ogóle do mnie nie trafiają :) Nawet jeśli całość kasy nie jest wydawana na sprzęt, a część idzie na jakieś bliżej nieznane cele (choć wiem że tak nie jest) to i tak już sam fakt że ktoś kupuje taki sprzęt czyni moją opinię jak najbardziej ZA orkiestrą - bez orkiestry sprzętu w ogóle by nie było, nie w takich ilościach.
A odnosząc się do tego że rzekomo Pan Owsiak bierze sobie część tych pieniędzy... to nie jest prawda. Kwota zebrana idzie w 100% na cele określone w każdej z orkiestr... natomiast pieniądze na Woodstock, oraz na promocję WOŚPu w telewizji biorą się od sponsorów specjalnych którzy reklamują się na Woodstocku, oraz biorą się z skapitalizowanych odsetek - gdy tak olbrzymie sumy są przetrzymywane choć przez kilkanaście dni na kontach bankowych, to zebrane odsetki są naprawdę olbrzymie, i spokojnie wystarczają na pokrycie wyżej wymienionych celów które niekoniecznie są związane bezpośrednio z Orkiestrą - tak więc kwota zebrana w trakcie orkiestry jest w 100% wydawana na cele charytatywne, natomiast skapitalizowane odsetki pokrywają inne koszty - niech nikt się nie martwi o to że Pan Owsiak przywłaszcza sobie pieniądze obywateli :)
P.S.: Ja w tym roku wspomogłem WOŚP przelewem bezpośrednio na konto orkiestry ;) Nie chciało mi się w takie zimno wyłazić z domku - nienawidze zimy :lol:
Obrazek
Silent

Postprzez kropek64 » czwartek 19 stycznia 2006, 23:21

no właśnie ankiety nie ma... (chyba)

ale do WOŚPu zawsze chętnie się dokładam, popieram bo to chyba największa fundacja w Polsce, ale chyba najbardziej znana w Polsce i w wielu miejscach świata.
29.05.2006 ==> niestety
03.06.2006 ==> yeahhhh.... :) i wiadomo o co chodzi

Obrazek
kropek64

Postprzez wiruswww » czwartek 19 stycznia 2006, 23:22

Ankieta powinna być ale jej nie ma z przyczyn bliżej nieokreślonych. Ani ja ani Ella sobie z tym nie radzimy :(
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez tikas » czwartek 19 stycznia 2006, 23:23

scorpio44 napisał(a):Czemu nie wyświetla mi się ankieta? Jest tu ona w ogóle? :D

ja również jej nie mogę dojrzeć :roll:

a tak żeby było na temat,
byłem w 2005 i 2006 roku wolontariuszem(za rok chyba rezygnuję :roll: ),
pięniędzy się sporo nazbierało,
ojoj,ale w tym roku mróz był,strraszny,zamarzałem, brrrr
Babka od chemii na chemii przedstawiała nam swoje dywagacje na temat WOŚPu (taka stara kościelna Pani 8) ) i nie były ciekawe :? :?
Bochnia
tikas

Postprzez Myslovitz » czwartek 19 stycznia 2006, 23:25

tikas napisał(a):Babka od chemii na chemii przedstawiała nam swoje dywagacje na temat WOŚPu (taka stara kościelna Pani 8) ) i nie były ciekawe :? :?

A czy pani od chemii nie nosi czasem moherowego bereciku :lol:
Sorki za tę dywagację, ale nie mogłam się powstrzymać :?
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez kropek64 » czwartek 19 stycznia 2006, 23:29

Myslovitz napisał(a):
tikas napisał(a):Babka od chemii na chemii przedstawiała nam swoje dywagacje na temat WOŚPu (taka stara kościelna Pani 8) ) i nie były ciekawe :? :?

i jeszcze słucha Radia Maryja i woli na nie wpłacać pieniądze...ehhh słyszałem kilka takich przypadków :?
29.05.2006 ==> niestety
03.06.2006 ==> yeahhhh.... :) i wiadomo o co chodzi

Obrazek
kropek64

Postprzez tikas » czwartek 19 stycznia 2006, 23:30

Myslovitz napisał(a):

no jakbyś zgadła :D może nie nosi klasycznego mohera,ale jest moherowa,,,,
od niedawna nazywam ją Moherówa 8)
Bochnia
tikas

Postprzez Silent » czwartek 19 stycznia 2006, 23:34

Ja zdąrzyłem zagłosować... po oddaniu głosu pokazał się komunikat że nie mam uprawnień do kasowania tematów (ROTFL?) i ankieta znikła :lol:
Obrazek
Silent

Postprzez miros » czwartek 19 stycznia 2006, 23:42

a co ciekawe wiele z tych moherowych babc, sluchajacych rydzyka i ksiedza z ambony, chetnie daje pieniadze na orkiestre. jak co roku koscioly sa dobrymi miejscowkami na zbieranie i mozna tam zobaczyc sporo takich moherowych babc wrzucajacych kase do puszek.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez tikas » piątek 20 stycznia 2006, 00:43

miros napisał(a):a co ciekawe wiele z tych moherowych babc, sluchajacych rydzyka i ksiedza z ambony, chetnie daje pieniadze na orkiestre. jak co roku koscioly sa dobrymi miejscowkami na zbieranie i mozna tam zobaczyc sporo takich moherowych babc wrzucajacych kase do puszek.

miros,nie możemy tak generalizować.....
bo przecież nie każda babcia co nosi taki moher jest "moherem" tzn ma przekonania jak tamte.
niektóre przecież noszą takie bo kasy nie mają na nowe, no :wink: a może się im podobają :wink:
naprawdę połowa tych babci wrzucających do puszek jest naprawdę bardzo miła i ochoczo wspiera całą akcję.
Bochnia
tikas

Postprzez Silent » piątek 20 stycznia 2006, 08:56

A brał ktoś z Was udział w WOŚPowych aukcjach allegro? ;) Mnie to trochę zdziwiło że niektórzy użytkownicy sprzedający w ramach akcji WOŚPu mieli negatywne komentarze powystawiane :shock:
Obrazek
Silent

Postprzez Myslovitz » piątek 20 stycznia 2006, 13:06

Silent napisał(a):A brał ktoś z Was udział w WOŚPowych aukcjach allegro? ;) Mnie to trochę zdziwiło że niektórzy użytkownicy sprzedający w ramach akcji WOŚPu mieli negatywne komentarze powystawiane :shock:

Ja :D
Napisałam wyżej troszkę, że wystawiam i kupuję na WOŚPowych aukcjach :D
Co do negatywnych komentarzy, to jacyś gówniarze pewnie je dostali, co to Allegro traktują niepoważnie, wystawi taki aukcję, potem się rozmyśli, dotrze pewnie do jego łepetynki, że kasa nie dla niego a dla Orkiestry i taki jest później finał: negatyw :evil: :twisted:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Następna strona

Powrót do Luźna gadka