Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Sławek_18 » niedziela 08 stycznia 2006, 09:27

klikasz na "img"" raz, wstukujesz adres insternetowy obrazka, i klikasz drugi raz "img"
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Silent » niedziela 08 stycznia 2006, 12:16

A ja jeszcze dopowiem tylko że mój Olsztyn ma około 174 tyś mieszkańców, natomiast tamten Olsztyn k. Częstochowy ma statut wsi i mieszka tam zaledwie 2 tyś mieszkańców ;) A w Olsztynie tutejszym też mamy zamek piękny, i to nie ruiny :D Nawet malowidła wykonane przez Kopernika się zachowały tutaj na ścianach naszego zamku :lol: (ale ze mnie chwalipięta :twisted: ) ... kocham swoje miasto, i nigdzie indziej bez względu na wszystko żyć bym nie chciał, jedyne opcje które przeszły by mi przez umysł gdzie mógłbym mieszkać to Los Angeles lub Wadebridge w Cornwalii ;)
Zresztą chyba każdy kto był w Olsztynie i miał okazje głębiej poznać to miasto, stwierdzi że ludzie tutaj żyją nieco inaczej ... spokojniej, kulturalniej ;)
Obrazek
Silent

Postprzez Małgonia11 » niedziela 08 stycznia 2006, 12:44

"Nasz" Olsztyn ma swój klimat. To trzeba przyznać. Ja osobiście uwielbiam olsztyńską starówkę. Ale do zamku i Kopernika też nic nie mam :wink: A w mieście jest jeszcze kilka budynków, które zachwycają mnie swoją architekturą...
28.06.2006 - zdane !
Mój pierwszy samochód - Ford Fiesta
Małgonia11

Postprzez Silent » niedziela 08 stycznia 2006, 12:56

Ooo w końcu ktoś z Olsztyna ;) W końcu nie jestem tu sam :lol:
Obrazek
Silent

Postprzez jimorrison » poniedziałek 09 stycznia 2006, 08:23

studnioweczka elegancko :D.. od 20.oo-5.30... Masa papparazzich :]. polonezik nawet wyszedł, czuc bylo klimat sali :D (dawny dom partii :lol: :twisted: - o zgrozo teraz to sie nazywa "centrum biznesowo-finansowe"). Stoly uginaly sie od "zarcia" o 1.oo rano wjechal de'volay (tak to sie pisze?) z frytkami i marchewa :D (bosz... o 1 w nocy... katorga dla zoladka).. o 3.oo barszczyk z czyms tam... Piersiówka z 34 letnim burbonem :D (kentucky jack :)) w pogotowiu. tyle ze z kieszeni 0,2kzł mniej za taka impreze :(......
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 09 stycznia 2006, 12:15

jimorrison napisał(a):de'volay (tak to sie pisze?)

de volaille
scorpio44

Postprzez Agawa » poniedziałek 09 stycznia 2006, 13:30

A ja byłam na pieknej imprezie w ten weekend. Koleżanka zaprosiła nas (znajomych z pracy) na spotkanie po slubie. Spotkanie odbyło sie w eleganckim hotelu w jego podziemiach. Bardziej to przypominało koktail party niż wesele, ale mniejsza o to. Wytańczyłam się, piłam wyśmienite trunki :roll: ale niestety jedzenie mi zaszkodziło :?
Mówie wam tam były takie potrawy że wiekszośc z nich to wogóle nie było wiadomo co to jest.
Okazało sie że po moim wyjściu jeszcze cos podali i znajomi sie skusili.Po chwili okazało się, że jedli slimaki...hehehe :lol: szczęście że już wyszłam :lol2:
Ale ogólnie było fajnie :spoko:
Agawa

Postprzez cappricio » poniedziałek 09 stycznia 2006, 20:21

czy slimaki sa jakos... przypiekane? czy tylko jakas posypka przyprawowa i siuuup do buzi takie surowe? :hmm:
jeszcze nie jadlam slimakow... i nie jestem pewna czy chce ;P

ale to tak samo jak z moim kuzynem australijczykiem Obrazek on nie zje ogorka kiszonego, ani kapsuty kiszonej, bo to zepsute dla niego jest :] nie je i basta :]
a ogoreczki kiszone są mniamiiii :]
cappricio

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 09 stycznia 2006, 20:55

Ja też nigdy nie miałem przyjemności jeść ślimaków, chociaż prawdę mówiąc chętnie bym spróbował. Wielu smakoszy twierdzi, że są pyszne. We Francji to się nimi obżerają.

A ogóreczki kiszone faktycznie są mniam mniam, szczególnie jako dodatek do tego, co państwo wiedzą, a ja rozumiem. ;) :D :D :D
scorpio44

Postprzez tikas » poniedziałek 09 stycznia 2006, 22:00

wiecie co...wątpie żeby były jadane SUROWE :/
haha wyobrażacie to sobie ;P ???
mój wujek kiedyś smażył ślimaki na patelni z czymś tam,ale nie wiem z czym...
wiem,że później tak łatwo wypadały ze skorupki 8)
HAHHA sorry, z muszli??muszelki??? :oops:

ciekawe jak zabijają ślimaki przed przyrządzeniem,
czy od razu takie żywe :roll: czy ?? no nie wiem .....
Bochnia
tikas

Postprzez Sławek_18 » poniedziałek 09 stycznia 2006, 22:12

z domu, tikas z domu :lol: :lol: Dostaje eksmisje na gorąco :twisted: :twisted:
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez dagmusia » poniedziałek 09 stycznia 2006, 22:25

jest chyba kilka sposobów na ślimaki, ale wiem, że się je wyjmuje (nie wiem jak :roll: tak czysto technicznie), potem przyrządza (np. przysmaża własnie) i potem znomu do muszelki wygotowanej, tak dla efektu podania, sosik do tego może być. a smakować to srednio mi to odpowiadało :? , takie trochę "żujące" i mało wyraziste jak dla mnie... za to ostrygi się je surowe, z muszelki, jeszcze się im wkrapla ciut cytrynki, żeby się ruszyła, dla sprawdzenia czy świeża na pewno :? no i to już zdecydowanie nie jest mój przysmak :/
nauka jazdy to świetna sprawa :D
polecam swojego super-instruktora;-)
dagmusia

Postprzez Myslovitz » poniedziałek 09 stycznia 2006, 22:53

dagmusia napisał(a):za to ostrygi się je surowe, z muszelki, jeszcze się im wkrapla ciut cytrynki, żeby się ruszyła, dla sprawdzenia czy świeża na pewno :? no i to już zdecydowanie nie jest mój przysmak :/

Obrzydliwość :>
Z owoców morza, to ja tylko kalmary lubię, mniam, takie w panierce, chrupiące, z cytrynką właśnie, miodzio:D

A propos francuskich przysmaków, to całkiem smaczne są kasztany z patelni :P
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez tikas » poniedziałek 09 stycznia 2006, 23:43

jimorrison napisał(a):. tyle ze z kieszeni 0,2kzł mniej za taka impreze :(......

nie wiem co tutaj pisze,mogę się chyba jedynie sensu domyślić-kasy ubyło bo trzeba było zapłacić za studniówkę. :roll:

kurde, Polonez
zostały mi jeszcze 2 próby , dzisiaj się okazało,że będę "tańczył" jako 3 para :shock:
no a ja zawsze na próbach się kręciłem tam daaaleko z tyłu z klasą, więc robiłem co ludzie przede mną no i nie zwracałem uwagi na układ :oops:
a teraz jest kilka fragmentów co czwórki,ósemki się robią albo slalomy i węże po dwóch stronach symettrycznie do siebie i musimy troche prowadzic :shock:
no a ja nie znam układu :/ mam nadzieję,że zdołam go jeszcze zapamietać i nauczyć , bo dzisiaj dzięki naszej parze na próbie cały polonez się zatrzymał i zrobił się korek bo nie wiedziałem gdzie mam iść :? :haha:

=> Myslovitz

co tam masz za nowy obrazek w profilu?? (avart sie nazywa to ??) co to za zdjęcie ?

ostatnio jakoś został pobity "rekord" w ilości osób na forum 8)
Bochnia
tikas

Postprzez Myslovitz » wtorek 10 stycznia 2006, 00:04

tikas napisał(a):=> Myslovitz

co tam masz za nowy obrazek w profilu?? (avart sie nazywa to ??) co to za zdjęcie ?

Dokładnie to się nazywa "avatar" :P

Trinity z "Matrixa" :D

Niestety to nie ja :cry:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka