drifting na rondzie?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: drifting na rondzie?

Postprzez edonis » sobota 08 stycznia 2005, 13:31

piotreko15 napisał(a):drifting na rondzie? co wy na to?w normalnym ruchu jesli wjezdzamy na rondo, co uwazacie na ten temat?

Kiedyś miałem przyjemność driftować na rondzie... :lol:
Ktoś rozlał coś na rondzie i w zakręcie tył zaczął mnie doganiać (dobrze, że nie było nikogo obok ;)) zrobiłem kontrę i wyjechałem z ronda. :)

edonis
edonis

Postprzez kirk » poniedziałek 26 grudnia 2005, 00:44

jezeli nie ma innych uczestnikow ruchu to wal smialo - co Cie nie zabije to Cie wzmocni:) Predkosci nie sa duze i co najwyzej staniesz w poprzek ronda:) Tzn od razu mowie ze dobrze to wychodzi ale na takich malych rondach kompaktowych a nie np tak jak na rondzie przy spodku w katowicach;) Najlepiej jak spadnie snieg i wjechac maluchem albo duzym fiatem albo poldkeim co ma naped na tyl:) Tylko mowie jak nie ma nikogo na rondzie i jak predkosci sa niewielkie:) :D
"Proste sa dla szybkich samochodów, natomiast zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae
--------------------------
Prawko od: listopad 2000:)
Instruktor:)
kirk

Postprzez jimorrison » poniedziałek 26 grudnia 2005, 00:47

kirk napisał(a):jezeli nie ma innych uczestnikow ruchu to wal smialo - co Cie nie zabije to Cie wzmocni:) Predkosci nie sa duze i co najwyzej staniesz w poprzek ronda:) Tzn od razu mowie ze dobrze to wychodzi ale na takich malych rondach kompaktowych a nie np tak jak na rondzie przy spodku w katowicach;) Najlepiej jak spadnie snieg i wjechac maluchem albo duzym fiatem albo poldkeim co ma naped na tyl:) Tylko mowie jak nie ma nikogo na rondzie i jak predkosci sa niewielkie:) :D

czyli najlepiej wybrac sie na takie objazdy w nocy jak pada snieg i dopiero co wyruszaja solniczki na drogi i niewszedzie uda im sie dotrzeci posypac jezdnie :)
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze