Korekta wzroku a prawo jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Korekta wzroku a prawo jazdy

Postprzez turnerka » poniedziałek 09 września 2024, 14:26

Hej, mam pytanie na które jeszcze nikt nie umie mi odpowiedzieć.
Lata temu parę razy podchodziłam do prawa jazdy i nie wyszło. Teraz jestem jeszcze bardziej zdeterminowana, ale tu robią się schody.
Podchodząc na początku, to miałam wszystkie badania robione uwzględniające wadę wzroku. Są nadal ważne, jeszcze ponad rok.
Lada moment czeka mnie korekta wzroku ( https://voigtklinikaoka.pl/laserowa-korekcja-wzroku/ ), więc wady nie będę już miała, tym samym na egzaminie i na prawku nie będę nosić okularów czy soczewek.
I co teraz?
Żadna szkoła jeszcze mi nie odpowiedziała na to pytanie i nie wiem czy muszę cały proces związany z prawem jazdy przejść jeszcze raz. Czy wystarczą jakieś badania, ale to wtedy gdzieś się zgłasza czy automatycznie się dzieje?
turnerka

Re: Korekta wzroku a prawo jazdy

Postprzez Autobusiarz » poniedziałek 21 października 2024, 02:54

Jeżeli zrobisz korektę wzroku a będziesz robiła kurs i będziesz dopuszczona do egzaminu na podstawie badań gdzie masz wadę wzroku i nakaz jazdy w szkłach korekcyjnych to po korekcji wzroku po prostu rób kurs i egzamin w okularach że szkłami "zerówkami"(optyk na poczekaniu ci takie wstawi w oprawki).
Nawet po korekcji masz mieć na nosie okulary.Tego czy są to rzeczywiście okulary korekcyjne nikt nie będzie sprawdzał.
Autobusiarz

Postprzez Cyryl8 » poniedziałek 21 października 2024, 07:48

nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że nie odpowiadasz osobie, ale jakiemuś botnetowi (tak to się chyba nazywa) do rozsyłania smapu.
Cyryl8

Postprzez Autobusiarz » czwartek 24 października 2024, 00:38

Bywa i tak...
Autobusiarz

Powrót do Luźna gadka