Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Forum Chat #1

Postprzez ks-rider » piątek 31 maja 2024, 20:54

Od Czerwca bede mial podwyzke. Nie wiem o ile, podobno, na koniec miesiaca bede mogl kupic sobie za nia loda.

Moj szef rozpowiada egzaminatorom, ze jestem b. pracowity i duzo godzin .....

Ja ze swjej strony powiedzialem mu, ze chce pracowac mniej....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W Poniedzialek jestesmy razem na szzkoleniu, wiec bedziemy mogli pare spraw obgadac ! :mrgreen:

Nie qurfa, nie zamierzam szkolic " BE " :mrgreen:

:wink:
ks-rider

Postprzez Cyryl8 » sobota 01 czerwca 2024, 10:35

Dzisiaj na kempingu zobaczyłem maksymalnie minimalistyczną przyczepę Knaus Deseo Box 2x1m, tak na oko.
Załączniki
6343841072_e37a3e79af_b_copy_800x748.jpg
Cyryl8

Postprzez ks-rider » sobota 01 czerwca 2024, 10:56

Dzisiaj rano odpalilem SL'a i zrobilem sobie godzinna rundke kabrio :mrgreen:

Tak malo mi do szczescia potrzeba ! :mrgreen:

A obecnie calkiem glosno leci Phil Collins :mrgreen:

a ja popijam late machiato :mrgreen:

ks-rider

Postprzez Cyryl8 » sobota 01 czerwca 2024, 14:17

No widzisz, a mi tylko brakuje ludzi do grania.
Cztery boiska stoją odłogiem - szkoda, piwo by lepiej smakowało.
Cyryl8

Postprzez Blacksmith » wtorek 04 czerwca 2024, 14:31

Nie należysz do żadnego klubu gdzie regularnie odbywają się treningi? Czy raczej na tej zasadzie, że prywatnie się skrzykujecie na granie?
Blacksmith

Postprzez Cyryl8 » wtorek 04 czerwca 2024, 22:43

U siebie na miejscu jest parę towarzystw, które grają i z którymi mogę pograć.
W tamtym roku grałem turniej w Przysuchej, ale jechaliśmy prosto z wycieczki Litwa, Łotwa, Estonia i miałem trzytygodniową przerwę, więc aby przetrzeć się przed turniejem zatrzymaliśmy się w Białowieży, gdzie mam kolegów siatkarzy i trochę potrenowałem.

Tutaj w Vrsar przy kempingu są boiska, ale nikt nie gra.
Młodzież z Niemiec, zorganizowana grupa, na oko szkoła średnia grywa, ale to trudno nazwać grą.
Grają 4 na 4, technika żadna, bez przepisów I jeszcze starymi piłkami do siatkówki halowej, Gala (u nas takimi grała liga jakieś 25 lat temu).

Na Mistrzostwach Polski Oldbojów czy to na hali czy na piachu gra się piłkami takimi jak w rozgrywkach na najwyższym poziomie, według zasad FIVB, a sędziują sędziowie klasy międzynarodowej lub najwyższej krajowej.
Polska ma najlepszych sędziów, ale nie mogą oni sędziować finałów najważniejszych imprez, bo w tych finałach zwykle grają polskie drużyny lub reprezentacja.
Cyryl8

Postprzez ks-rider » niedziela 09 czerwca 2024, 09:14

Obudzilem sie o 06:33

musialem przestawic jedno auto a drugim pojechalem na wybory.

20 minut musialem czekac. 10 minut pozniej bylem w domu :mrgreen:

ks-rider

Postprzez Cyryl8 » niedziela 09 czerwca 2024, 09:19

myśmy wczoraj wrócili.
dzisiaj rano byłem na głosowaniu i widziałem ludzi, którzy zagłosowali, wsiedli do kampera i odjechali, identycznie jak my w październiku ubiegłego roku.

już wcześniej do mnie dzwonili z firmy, jest paru gości na kat. C i C+E, ale w języku migowym.
tak się zastanawiam, bo kurs migowego kończyłem 5 lat temu, nie używałem od tego czasu i prawie wszystko mi z głowy wywietrzało.
ale z drugiej strony coś nowego i wymagającego.
Cyryl8

Postprzez Cyryl8 » niedziela 16 czerwca 2024, 21:43

Mistrzostwa Polski Oldbojów w Siatkówce Drzonków - brąz
Załączniki
20240616_203918.jpg
Cyryl8

Postprzez ks-rider » poniedziałek 17 czerwca 2024, 02:59

To ja pogratuluje !

ks-rider

Postprzez Cyryl8 » poniedziałek 17 czerwca 2024, 07:45

zawsze to medal, ale w półfinale mieliśmy późniejszych mistrzów na widelcu. przegraliśmy w tie-breaku, szkoda.

ale poniosłem straty, bo wyjeżdżając zamykałem okna w kamperze, jednak ktoś mnie zawołał i zapomniałem zamknąć jedno.
niestety nie widać tego w lusterku i na drodze ekspresowej szyba uchylana odfrunęła i połamała się w drobiazgi.
no i teraz mam robotę i wydatek.
Cyryl8

Postprzez Blacksmith » poniedziałek 17 czerwca 2024, 13:39

Spodobała mi się taka kampero-przyczepka (czy jak to tam nazwać). Nazywa się Hero Camper Ranger. wiadomo, że nie ma takiego luksusu jak w kamperze, ale i tak fajne. Jest sypialnia, z tyłu kuchnia. Brakuje jedynie toalety. Cena około 100 tys. zł. Na męskie wypady w dwójkę gdzieś w siną dal jak znalazł.
Pod zdjęciem link do filmiku z prezentacją przyczepki.

Obrazek

https://www.youtube.com/watch?v=QkbUmsyuHWw
Blacksmith

Postprzez Cyryl8 » wtorek 18 czerwca 2024, 09:05

Blacksmith napisał(a):Spodobała mi się taka kampero-przyczepka (czy jak to tam nazwać)...

wystarczy znać PoRD Art. 2 określenia:

bardzo to łatwo rozróżnić bo kamper jest pojazdem, pojazdem samochodowym (specjalnym z przeznaczeniem kempingowym).
a przyczepa to pojazd bez silnika, przystosowany do łączenia go z innym pojazdem (z przeznaczeniem kempingowym).

przeznaczenie kempingowe oznacza, że pojazd jest przeznaczony do wykonywania specjalnej funkcji, która powoduje konieczność dostosowania nadwozia lub posiadania specjalnego wyposażenia. w tym wypadku mieszkania w nim.

tyle o przepisach, ale myślę że bez dowodu rejestracyjnego powinieneś potrafić odróżnić samochód od przyczepy.

oczywiście nasz kolega od świateł długich i krótkich może obruszyć się, bo jest język potoczny, ale forum nasze nie jest o hydraulice, kelnerstwie, rybołówstwie czy filozofii, a moim zdaniem nazwa zobowiązuje.
Załączniki
przyczepa.png
przyczepa.png (178.89 KiB) Przeglądane 3734 razy
20240618_090721.jpg
Cyryl8

Postprzez ks-rider » wtorek 18 czerwca 2024, 19:53

Cyryl, ale dlaczego nie pojedziesz do Niemiec na targi z kamperami i przyczepami ?, sa fajniejsze oferty.

ks-rider

Postprzez Cyryl8 » wtorek 18 czerwca 2024, 21:51

raczej już nie będę zmieniał kampera.
ten jest w zupełności wystarczający, a na nowy mnie nie stać.

może inaczej: po co mi nowy kamper jak nie będzie mnie stać na podróże?
w ostatnich latach przejeżdżamy kamperem ponad 20 000km rocznie i planujemy jeszcze jeździć ile się da, a to kosztuje i będzie kosztować.

mógłbym jechać na takie targi, bo jeździ tam sporo kolegów z Polski, ale jak i tak nie kupię, to dla mnie stracony czas.
u Was jest takich targów sporo, bo: Hamburg, Stuttgart, Essen, Cottbus, Rostock (targi turystyczne ze stoiskami kamperowo-karawanigowymi) i najważniejsze/największe w Hanowerze (tylko kamperów i przyczep).
u nas jest tylko Poznań i Nadarzyn.

ze spraw służbowych:
na początku lipca będę miał kurs dla kliku osób na ciągniki terminalowe.
okazało się, że zrobiłem raz i się przydało, bo zapotrzebowanie jest.
bo do kogo się zwrócą, jeżeli tylko ja robiłem takie szkolenie?

korzystając z doświadczenia, zażądałem dodatkowego dnia szkolenia na pojazdach C+E na naszym placu, trzeba pamiętać, że w krótkim czasie muszę nauczyć posiadaczy prawa jazdy kat. B manewrować zespołem pojazdów C+E.
więc będzie jeden dzień teorii, jeden dzień u nas na placu z przyczepą lub naczepą i jeden dzień u zleceniodawcy na tamtejszym ciągniku terminalowym.
Cyryl8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka