ks-rider napisał(a):1. ja osobiscie wdoopiemamto, czy ktos inny jedzie 400 km/h +, czy mniej. Jego sprawa, choc zdaja sobie sprawe z tego jak bardzo moze to byc niebezpieczne...
2. Z Moturem jest juz troche inaczej, bo na 285 km/h sie konczy. I wara tym, ktorzy chca mnie tego przywileju pozbawic...
kompletnie się nie rozumiemy.
1. czy zdasz sobie sprawę, że jazda 400 km/h może być niebezpieczna dla innych dopiero wtedy gdy poszkodowanym będziesz Ty lub ktoś z Twoich bliskich?
przecież z taką prędkością może jechać ktoś, kto wczoraj zdał egzamin na prawo jazdy za ósmym razem, po przyjeździe z Afryki skwarnej lub gór czy stepów Azji.
2. zła interpretacja, bo użyłeś tu zaimka "mnie".
znasz trochę użytkowników dróg, sam przyznaj ilu na 100 motocyklistów jest gości, którzy potrafią jeździć 285 km/h bezpiecznie dla siebie i innych?
przepisy nie dotyczą tylko Ciebie.
byłem za podwyższeniem wieku emerytalnego, mimo że sam musiałbym dłużej pracować, ale żyjemy coraz dłużej, jesteśmy sprawniejsi od poprzedników i obniżenie wieku emerytalnego jest klątwą dla młodych, ale według mnie ważniejsze jest dobro ogółu od dobra jednostki.