Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Forum Chat #1

Postprzez Blacksmith » piątek 04 sierpnia 2023, 18:29

Jeśli prezydent Czech jeździ motorem bez kasku na głowie to jaki daje to przykład innym?

Obrazek
Blacksmith

Postprzez Cyryl8 » piątek 04 sierpnia 2023, 20:17

wolę żeby prezydent jeździł bez kasku niż robił z siebie pośmiewisko.
Cyryl8

Postprzez Blacksmith » piątek 04 sierpnia 2023, 21:10

U nas znalazłby sposób aby winę za brak kasku zrzucić na opozycję.
Blacksmith

Postprzez Blacksmith » sobota 05 sierpnia 2023, 03:15

ks-rider napisał(a):rzadzilby absolutnie KIM Kaczy.... jak w Korei Pln.

Na szczęście nie ma potomków. I biorąc pod uwagę jego wiek (74 lata) na to się nie zanosi. Więc nikt nie przejmie schedy.

I mieć tylko nadzieję, że nie będzie jak Fidel Castro, który zaniemógł politycznie dopiero w wieku 82 lat.
Blacksmith

Postprzez ks-rider » sobota 05 sierpnia 2023, 09:11

Blacksmith napisał(a):I mieć tylko nadzieję, że nie będzie jak Fidel Castro, który zaniemógł politycznie dopiero w wieku 82 lat.

oooooooooooo, ten jest tak zagorzaly, ze zanemoze dopiero w wieku 92 lat ! :mrgreen:

:wink:
ks-rider

Postprzez Blacksmith » sobota 05 sierpnia 2023, 11:46

Jest taki kanał na YouTube, który koledzy może kojarzą... "Samochodoza". Gość ma swoich wiernych fanów i to całkiem sporo.

Ale dla mnie to dziwak z jakimiś zaburzeniami. Społeczniak do sześcianu. Facet lata po mieście (najczęściej rowerem) i na siłę doszukuje się nieprawidłowości, szuka dziury w całym i zaczepki. A to ktoś za bardzo na chodnik najedzie, a to kurier silnika nie wyłączy w dostawczaku gdy wręcza paczki, ktoś źle zaparkował, itd.

Tutaj przykładowy filmik z jego popisem- https://www.youtube.com/watch?v=etXMBPfmKjg
Blacksmith

Postprzez ks-rider » sobota 05 sierpnia 2023, 12:11

Z calego serca zycze mu aby w jak najkrotszym czasie ktos mu miche oklepal, ale tak porzadnie !

ozumiem, ze czasami faktycznie jako piesz mozna sie zagotowac ale wlasnie w wiekszosci przypadkow to szukanie guza !

:wink:
ks-rider

Postprzez Cyryl8 » sobota 05 sierpnia 2023, 15:53

Blacksmith napisał(a):Jest taki kanał na YouTube, który koledzy może kojarzą... "Samochodoza". Gość ma swoich wiernych fanów i to całkiem sporo.

Ale dla mnie to dziwak z jakimiś zaburzeniami. Społeczniak do sześcianu. Facet lata po mieście (najczęściej rowerem) i na siłę doszukuje się nieprawidłowości, szuka dziury w całym i zaczepki. A to ktoś za bardzo na chodnik najedzie, a to kurier silnika nie wyłączy w dostawczaku gdy wręcza paczki, ktoś źle zaparkował, itd.

Tutaj przykładowy filmik z jego popisem- https://www.youtube.com/watch?v=etXMBPfmKjg

Ty masz za dużo czasu.
Cyryl8

Postprzez Blacksmith » sobota 05 sierpnia 2023, 17:14

Cyryl8 napisał(a):Ty masz za dużo czasu.

Nie bardzo rozumiem. W jakim sensie? Ja bym powiedział, że dobra organizacja czasu.

Jeśli Ci chodzi o to, że dużo pisze to bym nie powiedział jeśli wziąć pod uwagę daty założenia naszych kont i liczbę komentarzy. Ale to jest Twoje drugie konto i jeśli wziąć pod uwagę pierwsze to napisałeś w krótszym czasie jakieś 2,5x więcej ode mnie.
Blacksmith

Postprzez Cyryl8 » sobota 05 sierpnia 2023, 18:41

gdybym chciał oglądać wypociny każdego szaleńca na świecie nie miałbym czasu na życie.
Cyryl8

Postprzez Blacksmith » sobota 05 sierpnia 2023, 21:24

Bez przesady i skrajności. Uspokajam, że też nie mam czasu i chęci wszystkiego oglądać. Oglądam tematy co mnie interesują, ale czasem się zboczy i coś innego obejrzy. U tego społeczniaka obejrzałem 2 filmy i tyle. Wiem, że cała reszta na te same kopyto. Napisałem o tym tutaj bo mówię może ktoś tutaj go popiera i by mnie przekonał, że jego działania są słuszne.
Blacksmith

Postprzez Cyryl8 » poniedziałek 07 sierpnia 2023, 10:31

w Holandii jest projekt całkowitego zakazu palenia tytoniu.

czy to dobre czy złe to już osobna sprawa, ale jak to ma się do zezwolenia na palenie marichuany.

czyli wynika z tego, że palenie tytoniu szkodzi, a palenie marichuany już nie.
Cyryl8

Postprzez Blacksmith » poniedziałek 07 sierpnia 2023, 11:09

Dwie sprawy...

1) To nie tak, że całkowity zakaz. Papierosy będą sprzedawane tylko w specjalnych punktach i na receptę od lekarza. Tak jak obecnie medyczna marihuana w Polsce.
Chodzi o ograniczenie palenia w społeczeństwie i brak ogólno dostępności.

Jest podobny pomysł w Polsce aby wprowadzić takie coś w 2030r.

2) Co do marihuany to mniejsza szkodliwość wynika z tego, że papierosy palacz pali powiedzmy średnio 20 dziennie a marihuane się pali dużo mniej, raz czy dwa razy dziennie.
Blacksmith

Postprzez Cyryl8 » poniedziałek 07 sierpnia 2023, 17:07

to tak jakby zakazać seksu, ale dopuścić gwałty, bo przecież facet wiele razy uprawia seks, a gwałci bardzo rzadko lub wcale.
Cyryl8

Postprzez Blacksmith » poniedziałek 07 sierpnia 2023, 18:21

No cóż. Różne kraje mają swoje absurdy. W Texasie 18 latek może wejść do sklepu i kupić pistolet. Ale aby kupić piwo to musi jeszcze poczekać 3 lata.

W Polsce za posiadanie amfetaminy można iść siedzieć na dłużej niż gość, który z nielegalnie posiadanej broni palnej postrzeli 2 osoby, na dodatek w recydywie.
Seks jest dozwolony od 15 roku życia, ale zakup świerszczyka dla dorosłych od 18 lat.

Absurdy można wymieniać bez końca.
Blacksmith

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka