Mój pierwszy mandat :(

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez scorpio44 » środa 14 grudnia 2005, 11:00

Jimorrison, Ty chyba jeździłeś tylko starymi polonezami, jeszcze sprzed epoki caro i atu. ;)
scorpio44

Postprzez Thomasso » środa 14 grudnia 2005, 11:03

scorpio44 napisał(a): Jimorrison, Ty chyba jeździłeś tylko starymi polonezami, jeszcze sprzed epoki caro i atu.

I tu się z kolegą zgodzę. :)
Thomasso

Postprzez Agawa » środa 14 grudnia 2005, 11:07

Prosze Cie bardzo jimorrison:
Nasz Polonez ma usprawniony silnik poprzez wykonanie obróbki głowicy tzw. wersja GT oraz posiada ulepszone zawieszenie: gazowe amortyzatory i stabilizator przechyłów na tylnej osi.
Ma 100 KM :D Jechałeś kiedys takim Polonezem :?:
Agawa

Postprzez bialy » środa 14 grudnia 2005, 18:23

"Pomylonezem" sprzed epoki caro i atu tez można pośmigać, były take wynalazki jak 2.0 pinto, fiat132(?).Później takie wynalazki jak: MPi Rovera, rozwiercenia silnika, zmiana głowicy, załżenie wtrysku i pewnie wiele innch przeróbek nie tylko w sliniku, zmianieno hamulce (hamulce Lucasa), zawieszenie. A co do szybkiej jazdy poldolotem to są jeszce B grupowe rajdówki ale to juz temat na inna bajke :).

Obrazek
bialy

Postprzez bodek541 » środa 14 grudnia 2005, 19:06

Ja też nie chce ryzykować fotoradarów ale maluszkiem to chyba raczej za dużo nie poleci.Tzn zależy jakim.Takim jak ja mam to mi sie wydaje,że nie ale ja i tak staram sie w miejscach radarowych zwalniać i tam gdzie policja moim maluszkiem
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez Agawa » czwartek 15 grudnia 2005, 09:38

Pomylonezem" sprzed epoki caro i atu tez można pośmigać, były take wynalazki jak 2.0 pinto, fiat132(?).Później takie wynalazki jak: MPi Rovera, rozwiercenia silnika, zmiana głowicy, załżenie wtrysku i pewnie wiele innch przeróbek nie tylko w sliniku, zmianieno hamulce (hamulce Lucasa), zawieszenie. A co do szybkiej jazdy poldolotem to są jeszce B grupowe rajdówki ale to juz temat na inna bajke Smile.

Widze biały że jestes w temacie :D
jimorrison chyba nie wie o czym my piszemy dlatego nic nie odpisał i juz nie nalatuje na Poloneza...hehehe :lol: 8) :lol:
Jak chcesz jimmy to kiedys zapraszam- przejedzemy sie tym starym zgrzybiałym przezytkiem jakim jest nasz Polonez i wtedy pogadamy :wink: :lol:

P.S. żebym tylko nie zapomniała z domu lusterka wstecznego i kierownicy...hehe...to taka nowośc że mozna zapomnieć :wink: :ups:
Agawa

Postprzez Thomasso » czwartek 15 grudnia 2005, 09:57

Do Polonezów były montowane włoskie silniki 2.0 od fiata 132 oraz 2.0 od Forda Sierry.
A silnik Rovera 1.4 16v to bardzo udana konstrukcja. Oj można się naciąć próbując się scigać z takim Poldkiem :lol:
Thomasso

Postprzez jimorrison » czwartek 15 grudnia 2005, 14:26

no to odpowiem raz a dobrze :)

scorpio44 napisał(a):Jimorrison, Ty chyba jeździłeś tylko starymi polonezami, jeszcze sprzed epoki caro i atu.

^^^ tymi jako pasażer.. wtedy jeszcze mlody pasazer. Zaczelo sie od "przejsciówki". potem byly ze 3 poldki caro (jeden nawet ze wspomaganiem :D:D:D)
jako kierownik jezdzilem polonezem caro+ 1.6 GSI (zaznaczam ze na zagazowanym) i atu 1.6 GLI (rowniez na gazie)
agawa napisał(a):
agawa napisał(a):Prosze Cie bardzo jimorrison:
Nasz Polonez ma usprawniony silnik poprzez wykonanie obróbki głowicy tzw. wersja GT oraz posiada ulepszone zawieszenie: gazowe amortyzatory i stabilizator przechyłów na tylnej osi.
Ma 100 KM

Jechałeś kiedys takim Polonezem

niestety nie bylo mi dane ;) sadze jednak ze watpliwa to przyjemnosc jechac z dusza na ramieniu ;) i zastanawiac sie czy uda mi sie wyhamowac czy nie :P
agawa napisał(a):jimorrison chyba nie wie o czym my piszemy dlatego nic nie odpisał i juz nie nalatuje na Poloneza...hehehe

dziwna teoria ;) niepoparta argumentami:]
agawa napisał(a):Jak chcesz jimmy to kiedys zapraszam- przejedzemy sie tym starym zgrzybiałym przezytkiem jakim jest nasz Polonez i wtedy pogadamy

ja mowilem generalnie o polonezach, to Ty wzielas na poczatku sobie moje stwerdzenie (polodot + fotoradar) do serca no i masz babo placek :P. Nie ukrywajmy ze 90% polonezow jezdzacych po polskich drogach to nie sa egzemplarze takie jaki ma agawa, tylko raczej rozklekotane ledwo trzymajace sie kupy stare trupy :P (agawa nie mowie ze wszystkie :), mowie ze 90% - Twoja czerwona blyskawica miesci sie w tych 10% ktore sa zadbane, dopieszczone i czerpie sie duza przyjemnosc z jazdy nimi)
Ostatnio zmieniony czwartek 15 grudnia 2005, 16:50 przez jimorrison, łącznie zmieniany 1 raz
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez Agawa » czwartek 15 grudnia 2005, 14:31

jimorrison napisał(a):(agawa nie mowie ze wszystkie, mowie ze 90% - Twoja czerwona blyskawica miesci sie w tych 10% ktore sa zadbane, dopieszczone i czerpie sie duza przyjemnosc z jazdy nimi)

No :grin2: i tutaj możemy zakonczyc dyskusje na ten temat pojednaniem :lol:
Agawa

Postprzez Thomasso » czwartek 15 grudnia 2005, 14:56

jimorrison napisał(a): niestety nie bylo mi dane sadze jednak ze watpliwa to przyjemnosc jechac z dusza na ramieniu i zastanawiac sie czy uda mi sie wychamowac czy nie

"wychamować" powiadasz?? hehe...jak tam matura z j. polskiego wypadnie? :lol:
Thomasso

Postprzez scorpio44 » czwartek 15 grudnia 2005, 16:35

Agawa napisał(a):No :grin2: i tutaj możemy zakonczyc dyskusje na ten temat pojednaniem :lol:

Niby można, aczkolwiek ja nadal uważam, że Jimorrison miał chyba pecha do polonezów, skoro trafiał na same rozklekotane trupy, i to jego 90% jest mocno przesadzone. Ja za kółkiem miałem przyjemność siedzieć w dwóch poldkach (z czego jeden faktycznie był rozklekotanym trupem rocznik '90 :D), ale jako pasażer jeździłem w swoim życiu wiele razy, również w dalsze trasy, poza tym paru znajomych ma polonezy i niestety - biorąc wszystko do kupy - nie bardzo mogę się zgodzić ze zdaniem Jimorrisona. A już na pewno nie z tym, że strach nimi jechać więcej niż 100.
scorpio44

Postprzez jimorrison » czwartek 15 grudnia 2005, 16:54

Thomasso napisał(a):
jimorrison napisał(a): niestety nie bylo mi dane sadze jednak ze watpliwa to przyjemnosc jechac z dusza na ramieniu i zastanawiac sie czy uda mi sie wychamowac czy nie

"wychamować" powiadasz?? hehe...jak tam matura z j. polskiego wypadnie? :lol:

mam papiery :D :lol:
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez Agawa » piątek 16 grudnia 2005, 09:36

scorpio44 napisał(a):A już na pewno nie z tym, że strach nimi jechać więcej niż 100.

I tutaj scorpio musze się z Tobą w 100% zgodzić :lol: 8) :lol:
Agawa

Postprzez Thomasso » piątek 16 grudnia 2005, 10:11

Pierwszy i jak dotąd jedyny mandat dostałem w marcu 1999 roku...Policaje złapali mnie na przekroczeniu prędkości w jednej z podkrakowskiej miejscowości. Chyba w Dobczycach.
Jechałem sobie spokojnie z moją przyszłą małżonką, prędkość ok. 90 km/h aż tu nagle zza drzewa wyskakuje smerf z suszarką w ręku.
-Dzień dobry. Gmina Dobczyce. Teren zabudowany. (myslę jaki teren zabudowany jak tu same pola i wiatr w polu).
No i zamiast 60 km/h jechałem 87 km/h...straszyli 100 PLN i 3 punktami karnymi. Skończyło się na 50 PLN i 0 punktów... :wink:
Thomasso

Postprzez bialy » piątek 16 grudnia 2005, 18:41

Thomasso napisał(a):Do Polonezów były montowane włoskie silniki 2.0 od fiata 132 oraz 2.0 od Forda Sierry.
A silnik Rovera 1.4 16v to bardzo udana konstrukcja. Oj można się naciąć próbując się scigać z takim Poldkiem :lol:

Nie ma to jak powtorzyc cos co juz zostalo napisane :). Były jeszcze francuskie 1.9D
bialy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze