Blacksmith napisał(a):Co do IQ to ks-rider trochę odleciał. Tak jakoś już jest na tym świecie, że każde pokolenie uważa te następne za głupsze, mniej inteligentne, itd. i nie jest tak od wczoraj. To chyba jakaś forma pokoleniowego szowinizmu. Gdyby tak w istocie było to ludzkość by do tej pory siedziała po jaskiniach i świat by się nie rozwijał. I w ogóle aktualnie po świecie chodziłyby same ameby i inne szerszony. Podobnie od dawna każde pokolenie uważa, że kiedyś były lepsze czasy i obecnie jest gorzej. Gdyby tak rzeczywiście było to aktualnie powinniśmy mieć piekło na ziemi.
Niech mi ktoś konkretnie uzasadni... Dlaczego obecni młodzi kierowcy mają być niby gorsi od tych powiedzmy sprzed 30 lat? Niby dlaczego mają być mniej inteligentni?
He, he, Widzisz odpowiedz jestgeneralnie prosta, zalezykto te pokolenia szkolil. Im szkolacy byl starszy, tym lepiej szkolil !
No ale zwasze mozesz sprobowac mi wyjasnic, dlaczego to obecne pokolenie ma takie problemy z
trzymaniem sie prawej strony jezdni, jazda na wpros, w przypadku lekkich lukow nie trzymania odleglosci.
Nie potrafienia w pewnych przypadkach bezpiecznej odleglosci do zaparkowanych pojazdow ( obrywanie lusterek ) o operacji sprzeglem nawetnie wspomne. Zapamietac niepotrafia doslownie nic bo nie maja wytrenowanej pamieci dlugoterminowej, tylko ta srednia przez co nauka trwa znacznie dluzej !
.
Generalnie ci ktorzy placa z wlasnej kieszeni sa o lata swietlne lepsi od tych ktorzy sa spo
Dlaczego kierowcy sa gorsi od tych zprzed 30 lat ?
Ci zprzed 30 lat po prostu CHCIELI te PJ zdac i miec a tym dzisiejszym to generalnie na tym nie zalezy, bo starzy daja kase to sie robi. Prawda jest taka, ze ci ktorzy placa za PJ sami sa o niebo lepsi odtych sponsorowanych, bo im wlasnie zalezy !
Obecni mlodzi nie sa uczeni wykonywania niczego z dokladnoscia, tylko wszystko na odpyerdöl ato sie msci !
Zainteresowan zadnych, co najwyzej pilka nozna, sport i spotkania towarzyskie. Kazdego kursanta pytam o hobby, a odpowiedzi po prostu mnie przerazaja !