Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Forum Chat #1

Postprzez szerszon » sobota 20 czerwca 2020, 22:03

Blacksmith napisał(a): Tam na górze już nikogo nie ma, możemy się wyzywać :spoko:
Nierówne traktowanie przez moderację jest żenujące. Mam kilka "kwiatków", którymi mogę służyć. Tu nie chodzi o wyzywanie. Po prostu temu prostakowi henqowi należy pokazać jego miejsce w szeregu. To tylko wulgarne, chamskie kłamliwe zero.
Skoro moderator pozwala i pozwalał mu wypowiadać się nie tak do końca kulturalnie, to dlaczego ja mam być ciągle opluwany przez takiego śmiecia. Biorę sprawy we własne ręce. I prostuję przygłupa.
szerszon

Postprzez gumik » sobota 20 czerwca 2020, 22:31

Pfff. I tak to nic nie zmieni.
"Krótki prawy zjazdowy" ;-) -> http://www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?f=3&t=35676&p=408094&hilit=kr%C3%B3tki#p408094
gumik

Postprzez szymonix » środa 24 czerwca 2020, 11:32

Blacksmith napisał(a):Napisałem do administratora "smoke" kilka miesięcy temu

Jakbyś " na Berdyczów" pisał.. szkoda czasu. :spoko:
szymonix

Postprzez LeszkoII » czwartek 25 czerwca 2020, 18:19

https://sadeczanin.info/pod-paragrafem/dwa-lata-od-wypadku-w-kruzlowej-wciaz-nie-wiadomo-ktory-blizniak-kierowal

Jeżeli żaden z nich się nie przyzna (dla uściślenia uwagi, samo przyznanie się formalnie nie zamyka sprawy), to nikt nie zostanie podciągnięty do odpowiedzialności karnej.
LeszkoII

Postprzez Henq » czwartek 25 czerwca 2020, 19:09

Blacksmith napisał(a):Na tym forum chyba nie ma już moderacji ani nikogo z uprawnieniami. Tamci się wesoło obrzucają ciągle błotem i nikt nie reaguje, a ja kiedyś dostałem ostrzeżenie gdy poradziłem jednej osobie modlitwę przed egzaminem.
a był już taki spokój te dwie patologie przestały się odzywać i obrzucać błotem innych, przycupnęły jak mysz pod miotłą :thumb2:
Musiałeś podjudzać? :eek2: :help:

szerszon napisał(a):
Blacksmith napisał(a): Tam na górze już nikogo nie ma, możemy się wyzywać :spoko:
Nierówne traktowanie przez moderację jest żenujące. Mam kilka "kwiatków", którymi mogę służyć. Tu nie chodzi o wyzywanie. Po prostu temu prostakowi henqowi należy pokazać jego miejsce w szeregu. To tylko wulgarne, chamskie kłamliwe zero.
Skoro moderator pozwala i pozwalał mu wypowiadać się nie tak do końca kulturalnie, to dlaczego ja mam być ciągle opluwany przez takiego śmiecia. Biorę sprawy we własne ręce. I prostuję przygłupa.
Jak na razie to ty odzywasz się chamsko i prostacko!
Co może teraz też ci cytaty przytoczyć których oczywiście nie przyjmiesz do świadomości?
Nie wiem może twój umysł nie potrafi rozróżnić fikcji od świata rzeczywistego?, ale to by wiele tłumaczyło!
Wszystkie epitety tu przez ciebie przytoczone udowadniają po raz kolejny jaka z ciebie parszywa osóbka!
Nie potrafisz przyznać się do farmazonów które sadzisz a w efekcie jak ci ktoś te farmazony wytknie to atakujesz, perfidnie kłamiesz i manipulujesz!!!
Ostatni kwiatuszek sygnalizacja manewrów których nie trzeba sygnalizować - brawo ty! :wow: :help:
Nie jeden user naciął się już na twoje manipulacje i kłamstwa!!!
Udowodnione miałeś to nie raz i dlatego nie raz leciałeś na wczasy, dlatego straciłeś fotel moderatora, nic sobą nie reprezentujesz i po prostu tak jesteś traktowany!!!
Jak już wspomniałem kiedyś: pokazałeś swoje prawdziwe oblicze i skoro tak krzyczałeś, że stąd znikasz to chociaż raz miej odwagę i dotrzymaj danego słowa SIO STĄD!!!

„Chamstwu w życiu, należy się przeciwstawiać siłom, i godnościom osobistom” – Jasio Kobuszewski

Dwie cech których tobie brak widać zresztą co prezentujesz - 0.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez Cyryl » piątek 26 czerwca 2020, 04:23

Henq napisał(a):...„Chamstwu w życiu, należy się przeciwstawiać siłom, i godnościom osobistom” – Jasio Kobuszewski...

W tym skeczu Kobuszewski to był Pan majster, a Jasiem był Gołas.

I chyba nie zrozumiałeś tego skeczu, który wyśmiewał to, że Ci którzy walczą z chamswem, najczęściej są też chamami, choć sami tego nie widzą.
Cyryl

Postprzez Henq » piątek 26 czerwca 2020, 07:19

zapewne :)
a pan Kobuszewski jak miał na imię ś. p.?
Henq

Postprzez szerszon » piątek 26 czerwca 2020, 08:30

Henq napisał(a):Ostatni kwiatuszek sygnalizacja manewrów których nie trzeba sygnalizować - brawo ty! .
Tu "pseudoinstruktorska warszawska gnida"...nie odzywaj się , jak nie masz pojęcia o przepisach.
Zjazd z chodnika na jezdnię z parkowania równoległego. Jaki przepis nakazuje sygnaliację tego manewru ?
Zjazd do prawej krawędzi w celu np wysadzenia pasażera, bez zmiany pasa ruchu lub kierunku jazdy ?
Poczytaj dyletancie przepisy i dopiero się odzywaj. To że u ciebie na wsi nie ma chodników przy jezdni to inna sprawa.
szerszon

Postprzez Cyryl » piątek 26 czerwca 2020, 12:57

Henq napisał(a):zapewne :)

Pan Kobuszewski prywatnie miał na imię Jan, ale prywatnie takich zdań nie wypowiadał.

To jest wypowiedź nie Jana Kobuszewskiego, ale pana majstra - hydraulika, dokładnie autora skeczu, Stanisława Tyma.
Cyryl

Postprzez Henq » piątek 26 czerwca 2020, 23:50

Cyryl napisał(a):
Henq napisał(a):zapewne :)

Pan Kobuszewski prywatnie miał na imię Jan, ale prywatnie takich zdań nie wypowiadał.

To jest wypowiedź nie Jana Kobuszewskiego,
zdrobnienie, Jan -> Jasio :spoko:

Cyryl napisał(a): ale pana majstra - hydraulika, dokładnie autora skeczu, Stanisława Tyma.
No tak ale prywatnie aktor wciela się w rolę :spoko:
Cytując np:
"Życie jest jak pudełko czekoladek; nigdy nie wiesz, na co trafisz" - powiedział Tom Hanks w filmie "Forrest Gump" :) a nie piszesz, że powiedział Forrest Gump grany przez Toma Hanksa :spoko:

Wiadome są też cytaty które będą zapamiętane jako wypowiedziane przez fikcyjną postać a nie przez aktora który gra takowa :D np:
"A zasadził ktoś, kiedyś panu kopa w dupę?" - Ferdynand Kiepski do Paździocha lub Boczka .
"Panie Paździoch, pan jesteś menda i oszust bazarowy." - Ferdynand Kiepski do Paździocha.
To są cytaty "Ferdynanda Kiepskiego" a nie pana Andrzeja Grabowskiego, pomimo, ze to właśnie ten drugi te słowa wypowiada :mrgreen:
A już nikt naprawdę nikt nie zapamięta, kto wymyślił te cytaty :) może Janusz Sadza, albo Aleksander Sobiszewski, albo Igor Nurczyński lub Roman Regę :spoko: bo każdy będzie pamiętał, że twórcą serialu był Okił Khamidow :thumb2:

a wracając do sedana:
„Chamstwu w życiu, należy się przeciwstawiać siłom, i godnościom osobistom” – powiedział Jasio Jan Kobuszewski :spoko:

---

szerszon napisał(a):
Henq napisał(a):Ostatni kwiatuszek sygnalizacja manewrów których nie trzeba sygnalizować - brawo ty! .
Tu "pseudoinstruktorska warszawska gnida"...
wiemy :thumb2:
nie musisz się przedstawiać :spoko:

szerszon napisał(a):nie odzywaj się , jak nie masz pojęcia o przepisach.
no akurat art o sygnalizacji manewrów znam, resztę przepisów również, w przeciwieństwie do ciebie co udowadniasz :thumb2:
miałeś cytowane i łapałem cię na nieścisłościach :thumb2:

szerszon napisał(a):Zjazd z chodnika na jezdnię z parkowania równoległego. Jaki przepis nakazuje sygnaliację tego manewru ?
Zjazd do prawej krawędzi w celu np wysadzenia pasażera, bez zmiany pasa ruchu lub kierunku jazdy ?
No właśnie, wskażesz jaki przepis nakazuje obowiązkowo sygnalizowanie "Zjazd z chodnika na jezdnię z parkowania równoległego"?
A może wykażesz, że "zjazd do prawej krawędzi w celu np wysadzenia pasażera, bez zmiany pasa ruchu lub kierunku jazdy" jest obowiązkowym manewrem do sygnalizowania w kodeksie drogowym?
To, że sobie ze szwagrem ustaliłeś, czy będziesz włączał kierunkowskaz czy nie bo tak ci się podoba to nie znaczy, że ma to odzwierciedlenie w przepisach :help:
Zresztą jak prawie wszystkie twoje bzdurki :spoko:

szerszon napisał(a):Poczytaj dyletancie przepisy i dopiero się odzywaj. To że u ciebie na wsi nie ma chodników przy jezdni to inna sprawa.
No właśnie czytam i nie znalazłem obowiązku sygnalizowania twoich manewrów :spoko:, może wskażesz konkretne zapisy PoRD, jakieś art? Może ty masz inny PoRD? może ty czytasz inne przepisy? No wybacz ale instruktor twierdzący, że coś jest zapisane w PoRD i nie potrafiący wskazać konkretnego zapisu to albo podszywa się pod instruktora, albo to jakiś pseudo- instruktor :eek2: ojoj :help:
Henq

Postprzez Cyryl » sobota 27 czerwca 2020, 06:07

Nie bardzo rozumiem.

Ten skecz ma tytuł: "ucz się Jasiu".

Czyli uczyć się ma w tym skeczu Jan (Jasiu) Kobuszewski, wcielający się w rolę Pana majstra, czy Wiesław Gołas grający ucznia Jasia?
Cyryl

Postprzez szerszon » sobota 27 czerwca 2020, 08:17

Henq napisał(a):nie musisz się przedstawiać :spoko:
To twoje określenie...ale ty nie obrażasz...skąd...
miałeś cytowane i łapałem cię na nieścisłościach
Czy ty jesteś jednak DEBILEM??? Pisałem ci...cytaty, anie twoje wynurzenia...ale ty jesteś tak tępą pałą,że nie zrozumiałeś.
No właśnie, wskażesz jaki przepis nakazuje obowiązkowo sygnalizowanie "Zjazd z chodnika na jezdnię z parkowania równoległego"?
Słuchaj debilu...nie zrozumiałeś pytania...to jaki z ciebie debil jest. To ty mi zarzuciłeś "kwiatek", że nie wszystkie manewry są obowiązkowo sygnalizowane. To ja się ciebie debilu pytałem o przepis, który mi nakazuje sygnalizację...a teraz ty mi zadajesz to pytanie.
No normalnie DEBIL.
I jak tu z tobą dyskutować, skoro moje pytania zadajesz mi, zamiast odpowiedzieć, a swoje idiotyzmy zarzucasz także mi po zaledwie jednym czy dwóch postach.
Jak się nie nauczysz dyskutować, to sie debilu nie odnoś do moich postów.
Rózne osoby uczyłem, ale takiego debila jak ty nie spotkałem.
Wszystkie epitety tu przez ciebie przytoczone udowadniają po raz kolejny jaka z ciebie parszywa osóbka!
Nie przygłupie...po prostu przestałem dyskutować w sposób normalny z debilem, który głupiał od lat przy bierności moderacji. Nie masz pojecia śmieciu za co straciłem moderatora. Ale o tym już pisałem, a ty po prostu jesteś debilem, do którego to nie dotarło.
Spadaj wszo...
szerszon

Postprzez szerszon » sobota 27 czerwca 2020, 08:18

Cyryl napisał(a):Nie bardzo rozumiem.

Czyli uczyć się ma w tym skeczu Jan (Jasiu) Kobuszewski, wcielający się w rolę Pana majstra, czy Wiesław Gołas grający ucznia Jasia?
To jest normalna praktyka u tego debila. Napisał bzdurę, a teraz usiłuje ubrać kogoś w swoje buty...tylko słomy nie wyciągnął.
szerszon

Postprzez Henq » sobota 27 czerwca 2020, 08:36

Cyryl napisał(a):Nie bardzo rozumiem.

ale jakie znaczenie ma kto się w tym skeczu ma uczyć? Cytat wypowiada Jan Kobuszewski. Jan zrobniale Jasio i tak napisałem.
Henq

Postprzez Cyryl » sobota 27 czerwca 2020, 08:45

Henq napisał(a):...."Życie jest jak pudełko czekoladek; nigdy nie wiesz, na co trafisz" - powiedział Tom Hanks w filmie "Forrest Gump" :) a nie piszesz, że powiedział Forrest Gump grany przez Toma Hanksa...

Masz rację, ale:

Gdyby w tym filmie Hanskowi partnerował drugi aktor (np. Brat Pitt), który wcielałby się w postać o imieniu Tommy, a Ty napisałbyś:
"Życie..." jak powiedział Tommy, to o którego tutaj Toma chodzi:
Toma Hanksa, Forresta, filmowego Tommy, czy Pitta?
Cyryl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka