yorki napisał(a):Kazałem ci podać konkretny przepis, czekam.
zał nr 2 do Dz. U. 220 pkt 3. Strzałki
Ileż można?

wcześniej już to podawałem, co nie rozumiesz?
yorki napisał(a):Twoje dyrdymały mnie nie interesują.
ja posiłkuję się PoRD więc wybacz, że te zapisy cię przerastają

może jednak ty zdaj na to PJ i dopiero się wypowiadaj bo, nie ma takiej opcji by taki, że się tak wyrażę "mistrz" posiadał PJ no chyba, że w "stolycy" kształcony - a to by dużo wyjaśniało w końcu elita "fahofców" stamtąd się wywodzi
p.s. te: "" specjalnie dla srumika on ogarnia pręgierz ortograficzny
--------
rafal5757 napisał(a):Henq najpierw naucz się odpowiadać na pytania.
wybacz, że zasugerowałem się twoim avatarem i uznałem cię za inteligentnego instruktora

nie zauważyłem, że ty ze "stolycy"
więc wracam do twojego pierwszego postu który był odpowiedzią na mój:
kształcimy stolice napisał(a):rafal5757 napisał(a):Wjazd na stacje tworzy z naszą drogą skrzyżowanie?
nie tworzyrafal5757 napisał(a):Przed wjazdem na stacje
nie ma rafal5757 napisał(a):i przed skrzyżowaniem z sygnalizacją są oddzielne znaki pionowe informujące z którego psa można jechać w danym kierunku?
nie ma
mam nadzieję, że jasno i wyraźnie odpowiedziałem na twoje "inteligentne" pytania

nawet wyróżniłem odpowiedzi na czerwono

tylko w jakim celu?
ale skoro spełniłem twoje zalecenia to teraz moja kolej by zadać pytania na które odpowiesz prawda?
1 skoro wjazd na stację nie tworzy z "naszą" (tu chyba powinno być zamiast naszą to główną

) drogą skrzyżowania to znaczy, że można z P-8b pojechać prosto?
2 skoro przed wjazdem na stację nie ma żadnych znaków pionowych to znaczy, że znaki poziome nie wystarczają? muszą być znaki:"F" bo znaki: "P" samoistnie nie mogą?
3 przyznaj się nie dostrzegłeś skrzyżowania z Krzemienną?

rafal5757 napisał(a):Jak wcześniej napisałem nie interpretuj tego co ktoś napisał, skoro zadaje pytanie to oczekuję odpowiedzi.
dostałeś

rozumiem, że będziesz tak konsekwentny i odpowiesz na pytania skoro ci zadałem takowe konkretne
rafal5757 napisał(a):Skoro nie ma znaku pionowego mówiącego o kierunkach jazdy z poszczególnych pasów ruchu, w sytuacji gdy cały pas do skrętu w lewo jest zajęty, znajdujesz się w niebieskim miejscu - gdzie zmienisz pas ruchu?
ja na prawdę nie chcę podważać twojego avatara, ale każdy instruktor zauważył by tam skrzyżowanie, zauważył by tam zmianę kierunku jazdy, zauważył by tam jazdę przez skrzyżowanie z pasa do lewoskrętu prosto

a ty nie! i jeszcze namawiasz do łamania przepisów?
przez skrzyżowanie jedziesz prosto więc stoisz grzecznie na pasie ("prosto") uniwersalnym prawym , mijasz skrzyżowanie z Krzemienną i wjeżdżasz na pas do lewoskrętu na Francuską 
co w tym trudnego?no i dochodzimy do konkluzji: widzisz ja się nie spinam. ponieważ nie jestem byle jakim instruktorkiem któremu wytyka błędy pierwszy lepszy użytkownik forum, a wręcz przeciwnie
nawet jak widzę odpowiedzi na post - jakikolwiek post nie musi być mój - usera yorki albo usera srumika to już wiem, że nie ma to nic wspólnego z PoRD no ileż można edukować tą patologię drogową skoro sama nie chce czytać przepisów

Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.