Na tym przystanku autobusowym zatrzymał się pojazd B (osobowy). Nadjechał autobus MPK i trącił stojący pojazd.wielkibill napisał(a):
Kto winny takiej kolizji?
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez JAKUB » sobota 23 lutego 2019, 22:08
Na tym przystanku autobusowym zatrzymał się pojazd B (osobowy). Nadjechał autobus MPK i trącił stojący pojazd.wielkibill napisał(a):
przez Henq » sobota 23 lutego 2019, 22:28
JAKUB napisał(a):Kto winny takiej kolizji?
nie jesteś jeden twierdzący, że poboczem się nie jeździCyryl napisał(a):Henq napisał(a):...przecież twierdzicie...
to jakaś pomyłka, ja jestem tylko jeden.
jakie argumenty? wskażesz? jak na razie argumentów brak poza: WORD uważa za błąd jazdę jednym kołem na jezdni, a jednym poboczemCyryl napisał(a):wiem, że żadne argumenty przytoczone przeze mnie nie przekonają Cię ponieważ uważasz mnie za kompletnego nieuka, więc dlatego dałem kontakt, abyś miał z kim porozmawiać jak równy z równym.
przez szerszon » sobota 23 lutego 2019, 22:37
autobusJAKUB napisał(a):Na tym przystanku autobusowym zatrzymał się pojazd B (osobowy). Nadjechał autobus MPK i trącił stojący pojazd.
Kto winny takiej kolizji?
przez mp0011 » sobota 23 lutego 2019, 22:42
Nieporuszający się samochód nie może spowodować kolizji drogowej.
Art. 45.1.3 napisał(a):Zabrania się otwierania drzwi pojazdu, pozostawiania otwartych drzwi lub wysiadania bez upewnienia się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;
przez Henq » sobota 23 lutego 2019, 22:56
przez szerszon » niedziela 24 lutego 2019, 00:47
Bo się poruszał poprzez otwieranie drzwi.mp0011 napisał(a):Nieporuszający się samochód nie może spowodować kolizji drogowej.
Jakaś bzdura lub uproszczenie. Mało to rowerzystów wpada na otwierane drzwi i dostaje kasę z odszkodowania?
]
Wypadałoby w końcu zacząć odróżniać pojęcia wjechał, przejechał, jechał...Henq napisał(a):
nie jesteś jeden twierdzący, że poboczem się nie jeździchociaż zaraz twierdzisz, że zaparkować wjechać można więc się jeździ do ruchu?
przez Cyryl » niedziela 24 lutego 2019, 08:30
przez Henq » wtorek 26 lutego 2019, 22:34
przejazd przez linie oddzielającą pasy jest wg ciebie zajmowaniem?Cyryl napisał(a):jest taki przepis, który mówi, że nie można zajmować dwóch pasów wyznaczonych, więc jak zmienić pas ruchu, bo zawsze znajdzie się moment, w którym będziemy mieli linią przerywaną między kołami?
przez Cyryl » środa 27 lutego 2019, 08:11
przez szerszon » środa 27 lutego 2019, 09:25
Nie chciałbym być zbyt drastyczny, ponieważ czasami nasz ulubiony user ma naprawdę dobre pomysły, ale w tym przypadku można napisać o pchaniu się wieprza pomiędzy perły.jaki jest sens rzucać perły między wieprze?
przez Henq » środa 27 lutego 2019, 11:17
a to nadal będziesz unikał odpowiedzi tylko zadawał pytania? ktoś cię musi w końcu uświadomićCyryl napisał(a):czy możesz mi wyjaśnić jedną rzecz?
przez Cyryl » środa 27 lutego 2019, 11:21
przez Henq » środa 27 lutego 2019, 13:52
przez gumik » środa 27 lutego 2019, 14:20
przez Cyryl » środa 27 lutego 2019, 14:31
Henq napisał(a):tak napisałem wskażesz?...