Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez elektrolivedj » czwartek 21 lutego 2019, 21:45
przez gumik » piątek 22 lutego 2019, 01:01
przez waw » piątek 22 lutego 2019, 03:22
przez Henq » sobota 23 lutego 2019, 21:33
znak obowiązuje do skrzyżowania, a nie do jego końca,fahofiec napisał(a):to za skrzyżowaniem jest dozwolona taka prędkość jakby nie było żadnego znaku ograniczenia prędkości.
przez gumik » sobota 23 lutego 2019, 22:25
przez Henq » sobota 23 lutego 2019, 22:47
a to nie ty twierdziłeś, że dopiero za skrzyżowaniem jest dozwolona taka prędkość jakby nie było żadnego znaku ograniczenia prędkości?gumik napisał(a):Poprawiać? Tylko po czym? Nigdy nie twierdziłem inaczej.
przez gumik » niedziela 24 lutego 2019, 00:49
przez Henq » niedziela 24 lutego 2019, 01:29
więc fahofcu oświećgumik napisał(a):Wyciągnąłeś zbyt pochopny wniosek. Podpowiedź - "dopiero".
czy można wyciągnąć wniosek że "OD" skrzyżowania jest dozwolona taka prędkość jakby nie było żadnego znaku ograniczenia prędkości, czy za skrzyżowaniem jest dozwolona taka prędkość jakby nie było żadnego znaku ograniczenia prędkości?fahofiec napisał(a):to za skrzyżowaniem jest dozwolona taka prędkość jakby nie było żadnego znaku ograniczenia prędkości.
przez gumik » niedziela 24 lutego 2019, 01:44
przez Henq » niedziela 24 lutego 2019, 01:47
przez szerszon » niedziela 24 lutego 2019, 09:01
Henq napisał(a):już tu jeden pseudo instruktorek nakazuje zawracanie na trzy od lewej krawędzi jezdni i to na jednokierunkowej bo mu przepisy od zawracania pokićkały się z przepisami od skrętu w lewo
Jak pojazd przejeżdża przez coś to nie jedzie po czymś. Jak wjeżdża to nie jedzie po. Naucz sie człowieku w końcu języka polskiego i zwiększ zasób swojego słownictwa, bo najwyraźniej przeszkadza ci to zrozumieć podstawowe znaczenia słów. Zajecie to nie zmiana.Dno.pojazd wjeżdża to jedzie a nie teleportuj się
naprawdę trzymajcie się stricte przepisów i będzie wszystko ok
przez ks-rider » niedziela 24 lutego 2019, 12:01
Henq napisał(a):... "OD" skrzyżowania jest dozwolona taka prędkość jakby nie było żadnego znaku ograniczenia prędkości, czy za skrzyżowaniem jest dozwolona taka prędkość jakby nie było żadnego znaku ograniczenia prędkości?
przez gumik » niedziela 24 lutego 2019, 13:27
ks-rider napisał(a):Mam na ten temat troche onne zdanie, predkosc obowiazuje do konca skrzyzowania
przez ks-rider » niedziela 24 lutego 2019, 21:56
gumik napisał(a):ks-rider napisał(a):Mam na ten temat troche onne zdanie, predkosc obowiazuje do konca skrzyzowania
To ja mam w takim razie pytanie. Rozważmy hipotetyczną, ale nie niemozliwą sytuacjęograniczenie-skrzyzowanie.JPG
Obszar zabudowany.
Z jaką maksymalną prędkością może poruszać się pojazd A w zaznaczonym miejscu?
Z jaką maksymalną prędkością może poruszać się pojazd B w zaznaczonym miejscu?