Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » poniedziałek 06 listopada 2017, 23:34
przez STARYSZOFER » poniedziałek 06 listopada 2017, 23:37
szerszon napisał(a):Czy możesz mi zacytować, gdzie napisałem,że nie jestem w trakcie zmiany kierunku jazdy w lewo w czasie jazdy po obwiedni..
szerszon napisał(a):Nikt tu nie pisał,że jadąc po obwiedni skręca się w lewo.
przez LeszkoII » poniedziałek 06 listopada 2017, 23:38
Tutaj masz jedną z istotniejszych części, których unikasz, bo odpowiedź na to ...STARYSZOFER napisał(a):Oczywiście, że zacytowałem w całości naistotniejszą część.
LeszkoII napisał(a):Tobie się wydaje, że jak zobaczysz strzałkę to z automatu ma ona coś wspólnego z kierunkiem jazdy, którego zmianie towarzyszą określone ww art. wymogi. No to proszę bardzo: D-3, C-9, D-5 ... wszędzie strzałki. Wróż teraz z fusów, czy któryś z nich wzbudzi w tobie pragnienie włączenia kierunkowskazu.
Mając na uwadze art. 4 Ustawy, lewy kierunkowskaz nie oznacza zachowań irracjonalnych, np. takich:STARYSZOFER napisał(a):I zaczynasz jechać pod prąd.....szerszon napisał(a):Skoro na wlocie skrzyżowania mam zamiar skręcić w lewo, to włączam lewy kierunkowskaz - czy to takie dziwne?
przez STARYSZOFER » poniedziałek 06 listopada 2017, 23:42
Moje wyrazy "współczucia", że tak własnie rozumiesz zmianę kierunku jazdy, w szczególności na SoRO, gdzie widząc lewy kierunkowskaz na wlocie jest to dla ciebie sygnał że ktoś pojedzie pod prąd.
przez LeszkoII » poniedziałek 06 listopada 2017, 23:52
Kierunkowskaz użyty poprawnie, tj. w zamiarze zawrócenia, ale niezastosowanie się do C-12 to już inna bajka. Wklejenie tego filmu dobitnie świadczy, że masz błędne wyobrażenie o używaniu lewego kierunkowskazu, tzn. takie że oznacza on w szczególności wole ruchu pod prąd.STARYSZOFER napisał(a):Zgadza się. Jak widzę takiego pacjenta jak ty z lewym kierunkowskazem przy wjeździe na SoRO to wiem, że mam do czynienia z kimś takim
Czekam po raz 4-ty.LeszkoII napisał(a):Tobie się wydaje, że jak zobaczysz strzałkę to z automatu ma ona coś wspólnego z kierunkiem jazdy, którego zmianie towarzyszą określone ww art. wymogi. No to proszę bardzo: D-3, C-9, D-5 ... wszędzie strzałki. Wróż teraz z fusów, czy któryś z nich wzbudzi w tobie pragnienie włączenia kierunkowskazu.
STARYSZOFER napisał(a):To kompletnie inne kierunki jazdy.
przez szerszon » poniedziałek 06 listopada 2017, 23:53
STARYSZOFER napisał(a): Całkowicie pogubileś się w zeznanich..., ale to norma przy wypisywaniu głupot...
przez Henq » środa 08 listopada 2017, 00:29
A dyspozycja C-12 pozwala tak jechać?STARYSZOFER napisał(a):Moje wyrazy "współczucia", że tak własnie rozumiesz zmianę kierunku jazdy, w szczególności na SoRO, gdzie widząc lewy kierunkowskaz na wlocie jest to dla ciebie sygnał że ktoś pojedzie pod prąd.
Zgadza się.
STARYSZOFER napisał(a): Jak widzę takiego pacjenta jak ty z lewym kierunkowskazem przy wjeździe na SoRO to wiem, że mam do czynienia z kimś takim:![]()
![]()
![]()
przez STARYSZOFER » środa 08 listopada 2017, 20:29
Zamierzała na wlocie skrecić w lewo i skręciła..LeszkoII napisał(a):Kierunkowskaz użyty poprawnie.STARYSZOFER napisał(a):Zgadza się. Jak widzę takiego pacjenta jak ty z lewym kierunkowskazem przy wjeździe na SoRO to wiem, że mam do czynienia z kimś takim
Wklejenie tego filmu dobitnie świadczy, że masz błędne wyobrażenie o używaniu lewego kierunkowskazu, tzn. takie że oznacza on w szczególności wole ruchu pod prąd.
LeszkoII napisał(a):Tobie się wydaje, że jak zobaczysz strzałkę to z automatu ma ona coś wspólnego z kierunkiem jazdy, którego zmianie towarzyszą określone ww art. wymogi. No to proszę bardzo: D-3, C-9, D-5 ... wszędzie strzałki. Wróż teraz z fusów, czy któryś z nich wzbudzi w tobie pragnienie włączenia kierunkowskazu.
I jeszcze rozwiń swoją "myśl"...STARYSZOFER napisał(a):To kompletnie inne kierunki jazdy.
przez STARYSZOFER » środa 08 listopada 2017, 20:52
szerszon napisał(a):STARYSZOFER napisał(a): Całkowicie pogubileś się w zeznanich..., ale to norma przy wypisywaniu głupot...
Czyli dalej nie odróżniasz zmiany kierunku jazdy w lewo bądź zawracania od fizycznego ruchu pojazdu ?
przez szerszon » środa 08 listopada 2017, 22:20
Dlaczego do normalnych ludzi przystawiasz swoje wielce watpliwe zrozumienie PoRD ??? Czy w przypadku skrętu w drogę dwujezdniową lewy kierunkowskaz według ciebie oznacza chęć jazdy pod prąd, czy wjazd na pas zieleni dzielący dwie jezdnie jednokierunkowe ?STARYSZOFER napisał(a):W przypadku jazdy na SoRO w kierunku wskazanym na znaku C-12 (czyli zgodnie z §36.1) oznaczałby zamiar wjazdu na wyspę.
Staram się...nie odniosłeś się do tabliczki T-18 czy sygnalizujesz nieoczekiwana zmianę kierunku ruchu, bo podobno to to samo co kierunek jazdy.Zero merytorycznej dyskusji z twojej strony, zero znajomości podstawowych pojęć, zero chęci zrozumienia czegokolwiek....
przez LeszkoII » środa 08 listopada 2017, 22:46
Lewy kierunkowskaz, włączony na wlocie skrzyżowania, oznacza zamiar zmiany kierunku jazdy czyli - zgodnie z treścią Konwencji o ruchu drogowym w Wiednia (patrz: http://i.imgur.com/iMQTFbF.jpg?1) - zamiar wjechania w drogę poprzeczną skrzyżowania.STARYSZOFER napisał(a):Lewy kierunkowskaz oznacza zamiar zmiany kierunku jazdy w lewo. (Art 22.5) [przyp. LeszkoII - art. 22] W przypadku jazdy na SoRO w kierunku wskazanym na znaku C-12 (czyli zgodnie z §36.1) oznaczałby zamiar wjazdu na wyspę.
Nie. Posiadasz znaczne deficyty wiedzy prawnej (nie wspominając o instynkcie), bo powołujesz się na tekst tekstu prawnego pomijając normę, która dotyczy § 31 ust. 1. W sposób nieuprawniony rozszerzasz jej znaczenie prowadząc do sprzeczności z pozostałymi normami (znaki F-10/P-8). Prawo o ruchu drogowym jest normowo spójne w zakresie znaczenia znaku C-12. Nie zrozumiesz tego dlatego, bo nie zapoznałeś się z pozostałymi przepisami.STARYSZOFER napisał(a):Jeżeli w przepisie mowa o kierunku wskazanym na znaku, to oczywistym jest, że znak wskazuje kierunek (w przypadku jazdy - kierunek jazdy).
STARYSZOFER napisał(a):To chyba oczywiste, że znaki C-1, C-3, C-5, C-12 wskazują inne kierunki jazdy. Co tu rozwijać?
przez Henq » sobota 11 listopada 2017, 23:47
STARYSZOFER napisał(a):Zamierzała na wlocie skrecić w lewo i skręciła..Twoja szkoła.
![]()
przez LeszkoII » niedziela 12 listopada 2017, 09:28
Patent na nowatorskie, "bezkolizyjne" opuszczanie skrzyżowania?Henq napisał(a):na rondzie prosto:
https://www.youtube.com/watch?v=M3_gIQSo34M
przez STARYSZOFER » poniedziałek 13 listopada 2017, 16:42
szerszon napisał(a):Dlaczego do normalnych ludzi przystawiasz swoje wielce watpliwe zrozumienie PoRD ??? Czy w przypadku skrętu w drogę dwujezdniową lewy kierunkowskaz według ciebie oznacza chęć jazdy pod prąd, czy wjazd na pas zieleni dzielący dwie jezdnie jednokierunkowe.STARYSZOFER napisał(a):W przypadku jazdy na SoRO w kierunku wskazanym na znaku C-12 (czyli zgodnie z §36.1) oznaczałby zamiar wjazdu na wyspę.
Jak zwykle bezczelnie kłamiesz. Jak nie sofizmaty to kłamstwa. Musisz być bardzo zdesperowany, żeby w ten sposób przekonywać do swoich głupot. Do wszystkiego się już dawno odniosłem:Staram się...Zero merytorycznej dyskusji z twojej strony, zero znajomości podstawowych pojęć, zero chęci zrozumienia czegokolwiek....
http://www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?p=414730#p414730nie odniosłeś się do tabliczki T-18 czy sygnalizujesz nieoczekiwana zmianę kierunku ruchu, bo podobno to to samo co kierunek jazdy.
http://www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?p=414912#p414912Nie wyjaśniłeś według jakich zasad i przepisów raz sygnalizujesz zmianę kierunku jazdy a raz nie.
http://www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?p=414912#p414912Nie wyjaśniłeś, dlaczego łamiesz zakaz stosowania synonimów w akcie prawnym nadając to samo znaczenie dwóm różnym określeniom.
http://www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?p=414848#p414848Nie zacytowałeś ze SJP pojęć kierunek ruchu kierunek jazdy poza wklejeniem zdjęcia okładki.
Nie wskazałeś w paragrafie 36 zwrotu kierunek jazdy.
przez LeszkoII » poniedziałek 13 listopada 2017, 16:56
Więc lewy na wlocie SoRo oznacza zamiar wjechania w wyspę czy coś innego?STARYSZOFER napisał(a):Lewy kierunkowskaz oznacza zamiar zmiany kierunku jazdy w lewo.
Jadąc dookoła wyspy w kierunku wskazanym na znaku C-12 po lewej stronie mamy wyspę, natomiast zjazdy z Soro po prawej.