Henq napisał(a):Nie widzisz, oj ależ mi przykro a SoRO to nie skrzyżowanie?
Nie widzę związku zajęcia pasa ruchu który pokazujesz z wjazdem na SoRO.
wmawiasz, że art 22.2.2 wymusza jazdę przez skrzyżowanie jedynym słusznym pasem a ja po prostu udowadniam ci że jesteś w błędzie
Nic nie udowodniłeś, ponieważ zacząłeś pisać o czymś innym.
ale to są twoje słowa z tego tematu[
Z tego wątku, ale nie dotyczą zajecia pasa po zjeździe ze skrzyżowania.Czyli nie dotyczy tematu zajecia pasa ruchu za skrzyżowaniem.
Przypominam,że ty chcesz zjechać do prawej krawędzi przy skręcie w lewo.
I znów manipulacja, byle tylko nie przyznać się do błędu
Płaczesz, że manipuluję w momencie, gdy kapniesz się, że pojechałeś za daleko.
Przekładając ten twój rysuneczek na SoRO powinieneś w pierwszej kolejności odwrócić tę czerwoną strzałeczkę z kierunku lewo skos na prawo skos. To twoja filozofia przejazdu przez skrzyżowanie " bo nie zabraniają zewnętrznym"
czerwony tor jazdy - jedyny słuszny wg ciebie
Dlatego napisałem wcześniej,że gratuluje bujnej fantazji. Nawet nie wspominałem o takiej sytuacji.
dyskusja jest o przejeździe przez skrzyżowanie

przypomnieć byś mógł ułożyć nową manipulację? :
Nareszcie.To dlaczego chcesz skręcić w lewo czy zawrócić z prawego pasa ???
Nie ma przepisu zabraniającego jazdę przez skrzyżowanie pasem zewnętrznym
Oczywiście, ale w prawo i prosto.
Nie ma przepisu zabraniającego jazdę dookoła SoRO pasem zewnętrznym
Jeśli twoje "dookoła" kończy się na prosto to nie ma. Jeśli skręcasz w lewo lub zawracasz to przy wjeździe na skrzyżowanie obowiązuje ciebie zajecie pozycji zgodnie z Art 22.2.2. Jak się z tej pozycji znajdziesz na pasie zewnętrznym to twoja słodka tajemnica.
cóż zrobił ten kierowca:
Miał tyle miejsca, że zawracając na "krótko" nie miał toru kolizyjnego z pojazdem z drogi podporządkowanej. To zupełnie inna sytuacja niż z rysunku.
ale ja się pytam ciebie, bo zaczynasz siać farmazony
To się pomyliłeś w czytaniu postów. Adresatów wskazałem. A co farmazonów..to nie ja skręcam w lewo od prawej krawędzi wjeżdżajac na skrzyżowanie.
No właśnie o tych farmazonach mowa

art 22 ma zastosowanie przed skrzyżowaniem

a nie podczas przejazdu przez skrzyżowanie
No to po raz kolejny udowodniłeś,że nie masz bladego pojęcia o czytaniu ze zrozumieniem. Napisałeś "na skrzyżowaniu"...takie potoczne określenia używaj sobie z szoferami.
dlaczego mam mieć włączony kierunkowskaz po skończonym manewrze? wskaż proszę? czyżbyś wymagał włączonego kierunkowskazu przez cały przejazd przez skrzyżowanie?
A jaki manewr wykonałeś wjeżdżajac na skrzyżowanie od lewej krawędzi na prawy pas ???
To przejazd przez SoRO to kilka zmian kierunku jazdy ??? Raz przy wjeździe..chyba w prawo

No to niezły artysta musi być, jeśli wykonuje taki "manewr"
Zawracania nie ogarniasz-to może zmiana kierunku jazdy w lewo podczas przejazdu przez SoRO. Kończysz manewr tuż po wjeździe na skrzyżowanie...muszę się napić
już napisałeś swoje bzdurki, że zawracać i skręcać to jedno i to samo
Oczywiście poproszony o zacytowanie nie doczekam się. I słusznie, ponieważ nic takiego nie napisałem. Napisałem,że manewr zawracania i skrętu w lewo[b] zaczyna się tak samo i sygnalizuje się lewym kierunkowskazem,
a nie jest tym samym. Czy ktoś coś pisał o manipulacji ???

Ciekawe kto
:
to nie pogrążaj się bardziej, że sygnalizacja tylko przez całe skrzyżowanie
Oczywiście że tak. ma zakończyć po wykonaniu manewru, w tym przypadku zawracaniu, ewentualnie dla ciebie wersja light, czyli skręt w lewo. Tuż po wjeździe zakończyłeś ww. manewr ???